Ο ”Guardian of the Walls” αλά ρώσικα!! Τα Ορθόδοξα γκράφιτι του Alexandr Tsypkov στη Μόσχα!! ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παραφράζοντας τον Άλμπερτ Καμύ η Ορθοδοξία και η τέχνη θα πεθάνουν μαζί ή ο Χριστός στη Μόσχα…Ο Alexandr Tsypkov ένας νεαρός ταλαντούχος καλλιτέχνης γκράφιτι ιστορεί εικόνες στους τοίχους της Μόσχας. Ο φύλακας των Τειχών ”Guardian of the Walls” αλά ρώσικα…..ή ο χώρος φυλάσσεται είναι υπό επιτήρηση θεία επιτήρηση!

Οι υπέροχες γιγαντιαίες εικόνες του έχουν γεμίσει τη Μόσχα εδώ και πέντε χρόνια. Χάρη στον Alexandr Tsypkov μπορείτε να συναντήσετε τoυς ανέσπερους οφθαλμούς του Χριστού, του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περπατώντας στο δρόμο.


Μέλος της συλλογικότητας των καλλιτεχνών “After Icon”, με τη βοήθεια τριών συνεργατών εξωραΐζει την πόλη της Μόσχας με σπρέι …που βγάζουν φωτιές. Ο Alexandr Tsypkov είναι αγιογράφος. Ωστόσο μετά τη δουλειά του, φοράει τα ρούχα του γκραφιτά και βγαίνει στο δρόμο στο δρόμο με ό, τι χρειάζεται.

Ανάμεσα σε πιο κανονικές παραστάσεις και avant-garde εικονίδια, το στυλ του “After Icon” ταιριάζει σήμερα ως η σύνδεση μεταξύ της χριστιανικής παράδοσης και της νεωτερικότητας.

Στην πραγματικότητα, για τους Ρώσους καλλιτέχνες το βασικό είναι να αναδείξουν την ομορφιά. Γιατί ”η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” κατά Ντοστογιέφσκι. Ο σκοπός τους είναι ανοιχτά πνευματικός: “Αυτό που κάνουμε – εξήγησε ο Anton Belikov, ένα από τα μέλη της συλλογικότητας- είναι σαν σημάδια που δείχνουν τον δρόμο προς τον Χριστό”.Τι πιο φυσικό από Ορθόδοξους καλλιτέχνες του δρόμου αφού ο Χριστός είναι η ατελεύτητη ” οδός” ένα συνεχές“οn The Road ” μετα-Κέρουακ.To street art ταιριάζει στο Χριστό!!

Ερειπωμένες εκκλησίες και κατεστραμμένοι τοίχοι είναι το αγαπημένο έδαφος δράσης της Ομάδας.

dimpenews.com