ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Το Βέλγιο διακόπτει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου Johnson and Johnson στους κάτω των 41 ετών καθώς μια 39χρονη πέθανε μετά από τον εμβολιασμό της!

Το Βέλγιο διακόπτει προσωρινά τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson and Johnson (Janssen) κάτω των 41 ετών καθώς μια 39χρονη πέθανε μετά από τον εμβολιασμό της!Μια κι έξω. Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στην Πρεσβεία της Σλοβενίας στο Βέλγιο σύμφωνα με βέλγικα μέσα και σύμφωνα με σλοβένικα ήταν σύζυγος Σλοβένου διπλωμάτη που υπηρετεί στην Πρεσβεία της χώρας του στις Βρυξέλλες και πέθανε στις 21 Μαΐου σε βελγικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το rtl η γυναίκα πέθανε 10 μόλις μέρες μετά τον υπεράνω πάσης υποψίας εμβολιασμό της!!

Μια γυναίκα κάτω των 40 ετών πέθανε μετά την ένεση του εμβολίου Janssen (Johnson & Johnson) κατά του ιού κορωναϊού, επιβεβαίωσαν οι υπουργοί υγείας της χώρας την Τετάρτη. Το εμβόλιο δεν θα χορηγείται πλέον σε άτομα κάτω των 41 ετών. Η βελγική κυβέρνηση ζήτησε τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).Σύμφωνα με το μέσο Sio1, ανέπτυξε θρόμβωση βαθιάς φλέβας πριν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αναφέρθηκε θάνατος στο Βέλγιο μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο Covid. Σύμφωνα με το HLN, αυτή είναι μια 39χρονη γυναίκα Σλοβενικής υπηκοότητας που εμβολιάστηκε στο εξωτερικό με το εμβόλιο Johnson & Johnson. Είχε εμβολιαστεί μέσω του ξένου εργοδότη της, έτσι έξω από τη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά πέθανε σε νοσοκομείο στο Βέλγιο στις 21 Μαΐου. Η ασθενής είχε εισαχθεί με σοβαρή θρόμβωση και έλλειμμα αιμοπεταλίων, σημειώνει η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Δημόσιας Υγείας και το Κομισάρι Κορόνα σε δελτίο τύπου.

“Οι υπουργοί Δημόσιας Υγείας της CIM θεώρησαν αυτήν την ατυχή υπόθεση ως σημαντικό μήνυμα και ζήτησαν αμέσως από τον EMA τα συγκεκριμένα πορίσματα της έρευνας για την υπόθεση αυτή και τυχόν παρόμοιες εκθέσεις από άλλες χώρες. Επιπλέον, ρώτησαν εάν θα ήταν δυνατόν να διενεργηθεί επίσης ανάλυση κινδύνου-οφέλους για αυτό το εμβόλιο, με βάση την ηλικία. “

Ως εκ τούτου, οι αρχές αποφάσισαν ότι το Βέλγιο δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το εμβόλιο Johnson & Johnson σε άτομα ηλικίας 40 ετών και κάτω, ως προληπτικό μέτρο, εν αναμονή γνωμοδότησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αυτό είναι το ίδιο όριο ηλικίας με το εμβόλιο AstraZeneca. Τα συμπτώματά της υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο: σχετική θρόμβωση και απώλεια αιμοπεταλίων.

Ως προληπτικό μέτρο, το Βέλγιο αποφάσισε συνεπώς να μην χορηγήσει προσωρινά αυτό το εμβόλιο σε άτομα κάτω των 41 ετών σε κέντρα εμβολιασμού (όπως και το AstraZeneca).rtbf/sudinfo 26/5/21

To θύμα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ήταν γυναίκα Σλοβένου διπλωμάτη στην Πρεσβεία της χώρα τους στις Βρυξέλλες..

dimpenews.com