Αγγλία: 35χρονη πέθανε από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της!

Μια γυναίκα στα 30 της πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο αφού ο εμβολιασμός με Oxford / AstraZeneca κατά Covid της προκάλεσε σχηματισμό θρόμβου αίματος σε αρτηρία στον εγκέφαλό της.

Η ασθενής, μια 35χρονη γυναίκα ασιατικής καταγωγής, πήγε στο νοσοκομείο έξι ημέρες μετά τον εμβολιασμό της και πέθανε δύο εβδομάδες έπειτα από την εισαγωγή της μετά από «εκτεταμένη αιμορραγία».

Μια ομάδα γιατρών από το University College London αναφέρουν αυτήν την υπόθεση σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο BMJ , και δύο ακόμη, όπου μια 37χρονη λευκή γυναίκα και ένας 43χρονος άνδρας επίσης ασιατικής καταγωγής υπέστησαν επίσης εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά επέζησαν..

Είναι η πρώτη φορά που το εμβόλιο συνδέεται με θρόμβους στις αρτηρίες, αλλά έρχεται λίγους μήνες αφότου το εμβόλιο της Οξφόρδης συγκέντρωσε παγκόσμια δημοσιότητα για τη συσχέτιση του με έναν σπάνιο θρόμβο αίματος στις φλέβες του εγκεφάλου, που ονομάζεται θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST).

Οι αξιωματούχοι αξιολόγησαν τον κίνδυνο και διαπίστωσαν ότι ήταν τόσο χαμηλός και τα οφέλη τόσο μεγάλα, που το εμβόλιο – για το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις – παρέμεινε σε χρήση.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τον κίνδυνο θρόμβων αίματος οδήγησαν στη μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) να συνιστούν διαφορετικό εμβόλιο Covid κάτω των 30 ετών. Αυτή η καθοδήγηση επεκτάθηκε στους κάτω των 40 ετών στις 7 Μαΐου.25/5/21 telegraph

dimpenews.com