Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρεσβεία μας στη Δαμασκό!Ελλάδα και Κύπρος ανοίγουν τις πρεσβείες τους στη Συρία!!

Μια διπλωματική πηγή ανέφερε στο συριακό ραδιόφωνο ShamFM ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θ΄ανοίξουν την πρεσβείες τους στη Δαμασκό. Στις 8 Μαίου 2020 ο Έλληνας ΥΠΕΞ διόρισε την Τασία Αθανασίου σε θέση ειδικού απεσταλμένου για Συρία.. ..Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρεσβεία μας στη Δαμασκό ανοίγει εντός εβδομάδων μεταδίδουν τα συριακά μέσα κι επικρατεί ενθουσιασμός στο διαδίκτυο!

Άλλη πηγή η εφημερίδα Al-Watan αναφέρει επικαλούμενη δυτικές διπλωματικές πηγές στη Δαμασκό ότι αρκετές ευρωπαϊκές πρεσβείες ετοιμάζονται να συνεχίσουν σύντομα τις δραστηριότητές τους στη Δαμασκό.


Οι πηγές ανέφεραν: Διπλωμάτες από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σερβία έχουν ήδη φτάσει στη Δαμασκό και βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για την επανάληψη των διπλωματικών δραστηριοτήτων, εκτός από τις προξενικές υπηρεσίες που χρειάζονται μεγάλο αριθμό διπλωματών.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η Ιταλία δέχτηκε πρόσφατα την εκεί τοποθέτηση ενός Σύρου διπλωμάτη που εκπροσωπεί το FAO στη Ρώμη και ενδέχεται σύντομα να φτάσει εκεί για ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του.

dimpenews.com