Δικαστικός Λιβάνου για έκρηξη στο λιμάνι Βηρυτού: μεταξύ των 3 εκδοχών εξετάζεται και η εναέρια στόχευση με πύραυλο (μαρτυρίες,έλεγχος ραντάρ,ανάλυση εδάφους)!!!

Εξέλιξη στη δικαστική έρευνα για την έκρηξη τύπου Χιροσίμα στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο δικαστικός ανακριτής Tariq Bitar αποκαλύπτει ορισμένα από τα στοιχεία της έρευνας. Σχετικά με την υπόθεση της στόχευσης αέρα που είναι το ένα από τα τρία σενάρια που εξετάζονται:

Το θέμα βρίσκεται σε διεξοδική διερεύνηση και βασίζεται σε τρεις παράγοντες.
1- Μαρτυρίες μαρτύρων και αν είδαν πολεμικά αεροπλάνα ή πτώση πυραύλου
2- Έλεγχος των ραντάρ
3- Ανάλυση του εδάφους και εξακρίβωση εάν υπάρχει ίχνος πυραύλου, ίχνος πυρίτιδας ή άλλων εκρηκτικών υλικών
Το στάδιο τεχνικής διερεύνησης στην περίπτωση της έκρηξης στον λιμένα πλησιάζει στην ολοκλήρωση. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα ξεκινήσει το στάδιο των κλήσεων, το οποίο θα επηρεάσει την στοιχειοθέτηση για κατηγορίες. Συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα επτά νέων μαρτύρων, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόσφατα. Είναι υπάλληλοι των σιταποθηκών στο λιμάνι που ήταν παρόντες στο χώρο κατά τη στιγμή της έκρηξης και διέφυγαν δραματικά από το θάνατο και μερικοί από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά. Θα ακουστούν ως πρωταρχικοί μάρτυρες, επειδή οι δηλώσεις τους είναι πολύ σημαντικές, καθώς βρίσκονταν στη σκηνή του εγκλήματος Η έρευνα επικεντρώνεται επί του παρόντος σε τρεις βασικές υποθέσεις:
Η πρώτη υπόθεση: Ένα σφάλμα στη διαδικασία συγκόλλησης της Amber Gate No. 12 οδήγησε στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς


Η δεύτερη υπόθεση: η εμφάνιση εσκεμμένης ασφάλειας ή τρομοκρατικής πράξης μέσα στο λιμάνι
Η τρίτη υπόθεση: εναέρια στόχευση μέσω πυραύλου. Σύμφωνα με τον Bitar, μία από αυτές τις υποθέσεις αποκλείστηκε κατά 70%. Ο δικαστής έδωσε μια περίοδο δύο μηνών για να διευκρινιστούν οι αιτίες της έκρηξης μια για πάντα.
Το ζήτημα της δίωξης πολιτικών προσώπων υπόκειται σε συνταγματικές ασυλίες.Ένας από αυτούς δεν μπορεί να κατηγορηθεί ή να κληθεί για έρευνα εκτός από την περίπτωση της άρσης της ασυλίας του (σύμφωνα με τον δικαστή). Η έρευνα έφτασε στο 70% εξακρίβωσης για το εάν το πλοίο RHOSUS, το οποίο μετέφερε νιτρικό αμμώνιο από τη Γεωργία, ερχόταν σκόπιμα στο λιμάνι της Βηρυτού και εκφόρτωσε το φορτίο του εκεί, ή αν ήρθε τυχαία και ποιες δυσλειτουργίες συνέβησαν με αυτό που οδήγησαν στην εκφόρτωση του φορτίου του στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ποια από αυτές τις δύο καταστάσεις συνεπάγεται ορισμένες ευθύνες;
Σχετικά με την υπόθεση της στόχευσης αέρα: Το θέμα βρίσκεται σε διεξοδική διερεύνηση και βασίζεται σε τρεις παράγοντες.


1- Μαρτυρίες μαρτύρων και αν είδαν πολεμικά αεροπλάνα ή πτώση πυραύλου
2- Έλεγχος των ραντάρ
3- Ανάλυση του εδάφους και εξακρίβωση εάν υπάρχει ίχνος πυραύλου, ίχνος πυρίτιδας ή άλλων εκρηκτικών υλικών

dimpenews.com