EKTAKTO Τα Κίτρινα Γιλέκα χαστούκισαν τον Μακρόν… και ολίγον χλωμό το χαστουκάκι… ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγο άτομο χαστούκισε τον Πρόεδρο Γαλλίας τον Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στο Tain-l’Hermitage στο Drôme. Δύο άτομα συνελήφθησαν. Νεαρό άτομο όταν ο Μακρόν πλησίασε το κιγκλίδωμα όπου ήταν το πλήθος για να χαιρετίσει τον κράτησε με το ένα χέρι και με το άλλο τον χαστούκισε δυνατά. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το προφίλ του ατόμου.. Το κύρος πάντως του Μακρόν καταρρακώθηκε..”Montjoie ! Saint-Denis !κάτω η Macronie” φώναξε το άτομο. Η αναφορά στο Saint Denis είναι για το δύσκολο καρτιέ του Παρισιού με cités.

Κάνει το γύρο του κόσμου…Γύρω στις 1:15 μ.μ., ο πρόεδρος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του αφού επισκέφτηκε λύκειο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και βγήκε επειδή τον καλούσαν οπαδοί του. Πήγε να τους συναντήσει και εκεί συνέβη το περιστατικό ..

Image

“Montjoie Saint-Denis ! À bas la macronie !” φώναξε το άτομο την ώρα που χαστούκιζε τον Μακρόν. Τι σημαίνει αυτή η φράση..αναλύει το bfmtv

Αρκετοί πολιτικοί τόνισαν ότι ήταν μια αναφορά σε μια βασιλική πολεμική κραυγή, στην οποία προστέθηκε μια αναφορά για τον Μακρόν. Μπορεί να ακουστεί ειδικότερα στην ταινία Les Visiteurs.

“Αυτό το σύνθημα προφέρεται πριν από το χαστούκι στον Macron, το ξέρω. Η ακροδεξιά βασιλική ομάδα Action Française μου επιτέθηκε στην αρχή της θητείας μου με την ίδια κραυγή”, γράφει ο βουλευτής του LFI Éric Coquerel στο Twitter.
Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Universalis, η κραυγή “Montjoie Saint-Denis!” είναι πράγματι μια κραυγή μάχης των Καπετάνιων του 11ου και 12ου αιώνα. «Στη συνέχεια, στη Βουργουνδία έλεγαν« Montjoie Saint-André! » ; στο Αντζού «Montjoie Anjou!» Η κραυγή των Δουκών του Μπορμπόν ήταν «Montjoie Notre-Dame!» · του βασιλικού Οίκου της Αγγλίας «Montjoie Notre-Dame Saint-Georges!», σημειώνει την εγκυκλοπαίδεια. Είναι φιλοβασιλικό σύνθημα..

Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας καταδικάζει την ενέργεια..ωστόσο όλο το διαδίκτυο καγχάζει τον Μακρόν.Γιορτή στο γαλλικό twitter..

Πάντως η le figaro σε ανάρτηση της στο twitter που καταργήθηκε εμφάνισε το άτομο ως ΄” αναρχικό”..”ο πρόεδρος της Γαλλίας δέχθηκε επίθεση από ένα πρόσωπο οριζόμενο ως ” αναρχικό”…”’ αναφέρει..Eπίσης αλλού αναφέρεται πως το άτομο που τον χαστούκισε είχε συμμετάσχει ακριβώς πριν σε διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων” gilets jaunes” της άκρας αριστεράς

TA KITΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Το άτομο που χαστούκισε τον Μακρόν (….) είναι ο Damien T.,που συνελήφθηκε μαζί με τον Arthur C.

(…)Παρουσιάστηκαν από καλά πληροφορημένη πηγή ως «gilets jaunes». Τους υποψιάζονται ότι νωρίτερα συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση μη εξουσιοδοτημένη. 25 άτομα μαζεύτηκαν στη Valence αγρότες, gilets jaunes κι ακροαριστεροί. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν κι έφτασαν προς το Tain-l’Hermitage,όπου έγινε η επίθεση. Και οι 2 κρατούμενοι είναι 28 ετών κι δεν έχουν απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη. Κι οι 2 είναι γηγενείς από Drôme. Σε όλα τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη ζώνη που έφτασε ο Μακρόν είχαν ελεγχθεί τα χαρτιά τους…

Κάποιοι σχολιάζουν στο twitter τους έβγαλε μάτια τους έκοψε χέρια έφαγε και μια με την άκρη των δαχτύλων δεν τρέχει και τίποτα. Άλλοι σχολιάζουν με αυτή τη χειροδικια μόλις μεταδόθηκε το covid19 στο Μακρόν..τα έσπασε ανάρτηση που λέει: ”Macron: μετά από αυτό χαστούκι αποφάσισα να σας ξαναβάλω σε lockdown”

Image

και ολίγον χλωμό το χαστουκάκι..

Περίεργα πράγματα λίγο πριν το χαστούκι ο νεαρός μαζί με φίλους του έδιναν συνέντευξη καθώς περίμεναν τον Μακρόν.  “τι κάνετε εδώ εσείς οι 3;” υποψιασμένος ως κι ο δημοσιογράφος της Quotidien καθώς το όλο στιλ των 3 αντισωματοφυλάκων του Μακρόν .. έδειχνε ότι δεν είναιοι κλασικοί οπαδοί του. Απαντά ο ”παππούς”: “ήρθαμε να δούμε τον αγαπητό μας κ. Macron, Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουμε να του πούμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε.Όπως η παρακμή της Γαλλίας.”Δηλώνει αναρχικός..“είμαι στρατευμένος σ΄ένα κόμμα που είναι νεκρό περισσότερο την αναρχία παρά κάτι άλλο” δηλώνει.. Όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος κι οι άλλοι επίσης είναι;;O άλλος της παρέας απαντά ”όχι ειδικότερα”.. Όταν ο δημοσιογράφος κινείται να πάρει κάτι κι από αυτόν που έκανε την επίθεση που είναι ο μόνος σιωπηλός ο φίλος του τον δικαιολογεί είναι ντροπαλοί λέει.. Περίεργες καταστάσεις στη δημοκρατία της Γαλλίας..

Ένας από τους 2 συλληφθέντες είναι οπαδός των ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, σύμφωνα με ένα προφίλ Instagram στο όνομά του, ενώ ο άλλος βρίσκεται σε ένα συμβούλιο γειτονιάς του Saint-Vallier, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δημαρχείου.

Το άλλο περίεργο είναι ότι αν δει κανείς το βίντεο ξανά παρατηρεί ότι ο Μακρόν έφυγε τρέχοντας από την ασφάλεια του πήγε πάνω στο κοινό και πήγε απευθείας από όλο το πλήθος ακριβώς σ εκείνον που τον χαστούκισε και μάλιστα ο Μακρόν πρώτος του πιάνει φιλικά το χέρι έρχεται πρώτος σ΄επαφή μαζί του μην τηρώντας κανένα πρωτόκολλο ούτε ασφαλείας ούτε υγειονομικό ….πολύ περίεργες συμπτώσεις κι επιλογές....

Mια Δημοκρατία που καταφεύγει σε ”γνωστούς αγνώστους” για ν΄αναβαπτιστεί έχει ήδη βυθιστεί. ΄Ένας αριστεριστής με βασιλόφρονα συνθήματα…..θα μπορούσε να ήταν κι ανέκδοτο αν δεν ήταν viral..

και συνέχεια…. σύμφωνα με το BFMTV βρέθηκε το βιβλίο ο Αγών μου του Χίτλερ στα γαλλικά ”Mein Kampf ” στο σπίτι του β΄ συλληφθέντα που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή και πιστόλια πυροτεχνημάτων.. Το παρακράτος επιχειρεί απεγνωσμένα με τα γνωστά του τρικ να ξεπλύνει τον Μακρόν να τον επανεμφανίσει ως δημοκράτη θέτοντας στον αντίποδα ως και τον Χίτλερ.. Γνωστές ξεπερασμένες πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς…Τα 2 άτομα τα εμφανίζουν παθιασμένα με τη Μεσαιωνική ιστορία…Από την άλλη κάτοικος του Tain-l’Hermitage που έχει συμπέσει στα συμβούλια-συνελεύσεις γειτονιάς με το άτομο που χαστούκισε τον Μακρόν είπε στο AFP : « έπεσα από τα σύννεφα για το άτομο».

« το συναντώ στις λαικές συνελεύσεις όπου δεν μιλάμε ούτε για πολιτική ούτε για θρησκεία. είμαστε εκεί για την πόλη για να βοηθήσουμε τ΄άτομα και ήταν πάντα σωστός απένταντί μας και συγκροτημένος στις τοποθετήσεις του ».

dimpenews.com