Ανασκευάζουν: Οι μάσκες έπεσαν…Στην Ελβετία τέλος οι μάσκες σ΄εξωτερικό χώρο από τέλος Ιούνη! Μόνο το 0,1% των κρουσμάτων Covid19 επήλθαν σ΄εξωτερικούς χώρους!!!!

Ανασκευάζουν…Οι μάσκες έπεσαν…Στην Ελβετία τέλος οι μάσκες σ΄εξωτερικό χώρο από τέλος Ιούνη! ”Το να τις φοράς στο εξωτερικό οι μάσκες ποτέ δεν ήταν πολύ χρήσιμες” γράφει σε πρωτοσέλιδο η ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche.Στην Ελβετία η μάσκα στον εξωτερικό χώρο θα είναι σήμερα ένα σουβενίρ. Από την πλευρά των επιδημιολόγων αυτοί είναι πάντα πολυάριθμοι που εκτιμούν ότι αυτό το μέτρο δεν δικαιολογούνταν γιατί σχεδόν ποτέ δεν υπήρξε μόλυνση στο εξωτερικό χώρο.Αυτή η βεβαιότητα είναι θεμελιωμένη σε νέες αποδείξεις.Στις ΗΠΑ το Κέντρο για την Πρόληψη Ασθενειών ξαναέκανε τους υπολογισμούς του.Έκτοτε η ομοσπονδιακή υπηρεσία εκτιμά ότι μόλις το 0,1% του συνολικού κρουσμάτων covid19 επήλθαν σε εξωτερικό χώρο διευκρινίζοντας πως είναι μια προσεκτική εκτίμηση.Ο καθηγητής από τη Γενεύη Antoine Flahault συγκρίνει αυτό το αεροζόλ με το καπνό ενός τσιγάρου ή δεν μπορεί να κινδυνεύσει από παθητικό κάπνισμα κανείς σε εξωτερικό χώρο.. Ωστόσο η μάσκα μπορεί να επανέλθει στους εξωτερικούς χώρους το φθινόπωρο για καταπολέμηση εποχικής γρίπης.

Από τέλος Ιουνίου βγαίνουν οι μάσκες για όλους και όχι μόνο για τους ημέτερους εμβολιασμένους…Έτσι γίνεται σε μια κοινωνία.. που δεν είναι ζούγκλα…

Στον Καναδά τέλος οι μάσκες ως και στου εσωτερικούς χώρους σχολείων λόγω ζέστης ως το τέλος περιόδου…

dimpenews.com