Ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης το χέρι νέου σ’ επεισοδιακό rave πάρτι στη Γαλλία. Συγκρούσεις με αστυνομία.ΒΙΝΤΕΟ

Το δεξί χέρι ενός νεαρού ακρωτηριάστηκε τη νύχτα της Παρασκευής από βομβίδα κρότου λάμψης στη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός rave πάρτι που διοργανώθηκε στη Βρετάνη στη Γαλλία σε φόρο τιμής στον Steve, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ του 2019 στη Νantes.
Το teknival εκτράπηκε σε συγκρούσεις χιλιάδων νέων με την αστυνομία αυτήν την Παρασκευή το απόγευμα. Οι ταραχές συνεχίστηκαν αυτό το Σάββατο το πρωί. Ενώ συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα ως τα ξημερώματα.

Δεν απέχει πολύ από τη Νάντη, στην πόλη του Redon, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυτήν την Παρασκευή για ένα πάρτι σε φόρο τιμής στον Steve Maia Caniço, ο οποίος έπεσε στο Λίγηρα το 2019 κατά τη διάρκεια της κατηγορίας της αστυνομίας στο τέλος της βραδιάς κατά τη διάρκεια της Fête de la Musique. Το πτώμα του βρέθηκε μήνες αργότερα στο ποτάμι.

Αυτή την Παρασκευή, σύμφωνα με το Ouest-France, ξέσπασαν γρήγορα συγκρούσεις όταν οι χωροφύλακες εμπόδισαν τους παρευρισκόμενους να ενεργοποιήσουν τον ήχο.

Υπήρξαν αρκετοί τραυματίες και στις δύο πλευρές. Τους περιέθαλψαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ενώσεις πολιτικής προστασίας, που κινητοποιήθηκαν από τον νομάρχη.

Η νομαρχία Ille-et-Vilaine ανέφερε, το Σάββατο το πρωί, ότι η αστυνομία αντιμετώπισε “πολύ βίαια άτομα” “με κοκτέιλ molotov, μπάλες petanque, κομμάτια από τσιμεντόλιθους …”

Προσθέτει ότι υπάρχουν “αρκετοί τραυματίες και στις δύο πλευρές”.

Καθώς οι συγκρούσεις εντατικοποιήθηκαν, ένας νεαρός άνδρας φέρεται να ακρωτηριάτηκε το χέρι του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης χθες το βράδυ.

Αυτό το Σάββατο το πρωί, η κατάσταση ήταν ακόμη τεταμένη σύμφωνα με αρκετούς ανεξάρτητους δημοσιογράφους επί τόπου. Οι εντάσεις συνεχίζονται στο Redon Αρκετές βολές δακρυγόνων, βλήματα LBD.

Δεν είναι η α΄φορά στη Γαλλία που επέρχεται ακρωτηριασμός χεριού διαδηλωτή σε συγκρούσεις με αρχές. Αρκετοί συμμετέχοντες στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έμεινα χωρίς χέρι και πολλοί περισσότεροι χωρίς μάτι από Flash ball και βομβίδες κρότου λάμψης …

dimpenews.com