Μελέτη Ισραηλινών: επί πλήρως εμβολιασμένων που νοσηλεύτηκαν με covid το (25%) διασωληνώθηκαν και το (22%) πέθαναν.Μόνο 6% δεν διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο.

Μελέτη Ισραηλινών: επί πλήρως εμβολιασμένων που νοσηλεύτηκαν με covid το (25%) διασωληνώθηκαν και το (22%) πέθαναν.Μόνο 6% δεν διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο.

Μόνο το 6% αυτών που προσβλήθηκαν από covid αφού έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου δεν είχαν σχετικούς παράγοντες κινδύνου..

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε με 152 ασθενείς από το Ισραήλ αποκαλύπτει νέα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer.
Το 40% αυτών που νοσηλεύτηκαν για σοβαρό covid ήταν άτομα με ανοσοκατεσταλμένα.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Microbiology and Infection αποκαλύπτει ότι μια “μειονότητα” πλήρως εμβολιασμένων ατόμων με προηγούμενες συννοσηρότητες “θα μπορούσε να αναπτύξει” σοβαρό covid ή ακόμη και να πεθάνει και ότι το 40% εκείνων που χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο αφού μολύνθηκαν μετά τη λήψη τους Και οι δύο δόσεις είναι άτομα με ανοσοανεπάρκεια.

Επιπλέον, Ισραηλινοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι το 22% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν για covid αφού έλαβαν ακόμη και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την ασθένεια και πέθαναν. Και το 25% των ασθενών που γίνονται δεκτοί για λοίμωξη SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί το covid-19) αφού έλαβε το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού ανέπτυξε μια σοβαρή κλινική εικόνα λόγω αυτής της νόσου και απαιτούσε μηχανική υποστήριξη διασωλήνωση.

Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη που διεξήχθη με δείγμα 152 ασθενών από 17 νοσοκομεία στο Ισραήλ οι οποίοι εισήχθησαν μετά από θετικές δοκιμές για COVID τουλάχιστον επτά ημέρες μετά τη λήψη του πλήρους προγράμματος εμβολιασμού.

Αυτοί οι ασθενείς “είχαν υψηλότερο ποσοστό συννοσηρότητας και ανοσοκαταστολή σε σύγκριση με μη εμβολιασμένους νοσοκομειακούς ασθενείς με νοσοκομεία”
Οι Ισραηλινοί ερευνητές σημείωσαν ότι 38 από τους 152 ασθενείς που μελετήθηκαν (25%) χρειάστηκαν διασωλήνωση αφού μολύνθηκαν με COVID παρά το ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ότι 34 από τους 152 (22%) πέθαναν.

Αυτή η ομάδα, ωστόσο, είχε ένα κοινό χαρακτηριστικό που τόνισαν οι ερευνητές: είχε έναν «μεγάλο αριθμό συννοσηρότητας» που θέτει προδιάθεση για σοβαρό covid.

Συγκεκριμένα, 108 από τους 152 ασθενείς που μελετήθηκαν (71%) υπέφεραν από υπέρταση. 73 (48%) είχαν προηγουμένως υποφέρει από διαβήτη. 41 (27%) αντιμετώπιζαν ήδη καρδιακή ανεπάρκεια. 37 (24%) είχαν χρόνια νεφρική ή πνευμονική νόσο. 36 (24%) είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με καρκίνο και 29 (19%) είχαν άνοια. Αντίθετα, το 6% των ασθενών που μελετήθηκαν δεν είχαν προηγούμενες παθολογίες.

Η διάρκεια της ανοσίας που παρέχεται από το εμβόλιο (ή από μόλυνση) είναι ένα από τα μεγάλα άγνωστα που δεν έχει ακόμη επιλυθεί λόγω έλλειψης χρόνου.

Δείκτης για την αξιολόγηση της ανάγκης για ενισχύσεις
Εκτός από αυτό, τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα στο covid θα μείνουν, είτε λόγω προηγούμενων παθολογιών , είτε επειδή είχε εξασθενίσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Είναι αυτοί που πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά.

dimpenews.com