Καίγεται η Αιγιάλεια εκκενώνονται οικισμοί. Η φωτιά έφτασε στη θάλασσα…ΒΙΝΤΕΟ

Καίγεται η Αιγιάλεια εκκενώνονται 5 οικισμοί Λαμπίρι Ζήρια Καμάρες Λόγγος Σελιανίτικα εκκενώνονται. Η πυρκαγιά καίει κατάφυτες εκτάσεις και σπίτια και έφτασε στη θάλασσα ανεξέλεγκτη. Κόσμος που ήταν στην παραλία μεταφέρεται με πλωτά μέσα αλιευτικά και σκάφη του λιμενικού στο Αίγιο….Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν 20 σπίτια καμένα 4 τραυματίες σε αυτή την πυρκαγιά στην Αχαΐα..Έκλεισε η εθνική οδός και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου το μέτωπο κινείται προς Πάτρα οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στο χωριό Ζήρια….

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε πως για την κατάσβεση της φωτιάς πολεμούν αυτή την στιγμή 290 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα, 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, καθώς και δυνάμεις της ΕΜΑΚ ( oι εμβολιασμένοι γιατί τους 54 τους μετέθεσαν και ας ήταν ικανοί τους περίσσευαν στην ΕΜΑΚ για να μην κολλήσουν κορωνοιό κανέναν που θα τον διασώσουν με κίνδυνο ζωής από τα ερείπια ) για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης εκεί που κρίνεται αναγκαίο.

Εικόνα
Εικόνα

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κατάσταση παραμένει αρκετά τεταμένη, ενώ η φωτιά είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε από δασική έκταση, εξαπλώθηκε με πολύ γοργούς ρυθμούς στις κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας τους οικισμούς Ζηρία, Καμάρες, Λαμπίρι και Λόγγος να εκκενωθούν.

Εικόνα
Εικόνα

dimpenews.com