MΕΛΕΤΗ SAGE-UK: το εμβόλιο στο UK μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση μετάλλαξης.Η επόμενη παραλλαγή θα μπορούσε να σκοτώσει 1 στους 3. Ενώ ο Covid θα μεταλλάσσεται, θα καταλήξει να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σαν κοινά κρυολογήματα!

MΕΛΕΤΗ SAGE-UK: το εμβόλιο στο UK μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση μετάλλαξης.Η επόμενη παραλλαγή θα μπορούσε να σκοτώσει 1 στους 3. Ενώ ο Covid θα μεταλλάσσεται, θα καταλήξει να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σαν κοινά κρυολογήματα!

Η επόμενη παραλλαγή Covid θα μπορούσε να σκοτώσει έως και έναν στους τρεις ανθρώπους: το SAGE προειδοποιεί ότι το σενάριο της κρίσης είναι «ρεαλιστικό ενδεχόμενο» και η κυκλοφορία του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί ακόμη και να επιταχύνει την εμφάνιση μεταλλαγμένου στελέχους.Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται ο κορυφαίος Ιολόγος ο Καθηγητής Luc Montagnier Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2008:ο εμβολιασμός προκαλεί τις παραλλαγές του ιού!Ο μαζικός εμβολιασμός είναι τεράστιο ανεξήγητο επιστημονικό λάθος. Συμπεραίνει ότι η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού είναι υψηλότερη όταν είναι πιο διαδεδομένος και ότι καθώς ο Covid συνεχίζει να μεταλλάσσεται, θα προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια.Δηλ. ο ιός θα γίνει σαν άλλος ανθρώπινος CoV που προκαλεί κοινά κρυολογήματα, αλλά με πολύ λιγότερο σοβαρή νόσηση κυρίως στους ηλικιωμένους ή κλινικά ευάλωτους».
Το SAGE προειδοποιεί σήμερα ότι ένα μελλοντικό στέλεχος μετάλλαξης Covid θα μπορούσε να είναι εξίσου θανατηφόρο με το MERS.
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Νο10 λέει ότι ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται περισσότερο όταν είναι σε υψηλή επικράτηση
Η ομάδα προειδοποιεί ότι τα στελέχη θα μπορούσαν να γίνουν πιο ανθεκτικά στα εμβόλια και τα αντιιικά.

Μια νέα παραλλαγή του Covid που θα μπορούσε να σκοτώσει έως και έναν στους τρεις ανθρώπους είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα», σύμφωνα με τους κορυφαίους επιστήμονες της κυβέρνησης

Έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) προειδοποίησαν ότι ένα μελλοντικό στέλεχος που θα μπορούσε να είναι εξίσου θανατηφόρο με το MERS – το οποίο έχει ποσοστό θανάτου 35 % – μπορεί να έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Νο 10 είπε ότι η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού είναι υψηλότερη όταν είναι πιο διαδεδομένος – όπως συμβαίνει σήμερα στη Βρετανία.

Και ένα μειονέκτημα της εξαιρετικά επιτυχημένης προσπάθειας της Βρετανίας για εμβόλια, φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα επίπεδα ανοσίας της χώρας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Οι επιστήμονες είπαν ότι η Βρετανία θα πρέπει να εισάγει ενισχυτικές δόσεις εμβολίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να ελαχιστοποιήσει τις νέες παραλλαγές που προέρχονται από το εξωτερικό και να εξετάσει τη σφαγή ζώων – συμπεριλαμβανομένων των βιζόν και ακόμη και των γατών, που μπορούν να φιλοξενήσουν τον ιό – για να αποτρέψει την εμφάνιση μεταλλαγμένου στελέχους.

Είπαν όμως ότι η επιπλέον θνησιμότητα αναμενόταν «ακόμη και εν όψει του εμβολιασμού αφού τα εμβόλια δεν παρέχουν απόλυτη στειρωτική ασυλία».

Οι προειδοποιήσεις σχετικά με τις παραλλαγές ήταν διάσπαρτες σε μια σειρά εκθέσεων που αποκάλυψε η κυβερνητική συμβουλευτική ομάδα στο πλαίσιο μιας εβδομαδιαίας δέσμευσης διαφάνειας.

Το SAGE προειδοποίησε ότι ο ιός μπορεί να μολύνει πληθώρα διαφορετικών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των βιζόν – τα οποία χρειάστηκε να εξοντωθούν στη Δανία χιλιάδες.

Η ομάδα προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω σφαγή ή εμβολιασμός ζώων σε άλλα είδη για να αποφευχθεί η μετατροπή τους σε δεξαμενές για τον ιό.

Αναφέρθηκαν σκύλοι, γάτες, ποντίκια, αρουραίοι και κουνάβια ως ζώα που είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί από Covid.

Ένα άλλο πιθανό ζήτημα που βρήκαν είναι η χρήση αντιιικών για τη θεραπεία του Covid καθώς μόλις ένας ασθενής έχει ήδη μολυνθεί.

Η Βρετανία επένδυσε πολύ στις νέες τεχνολογίες – οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά την αγορά του με τον ιό πέρυσι – αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα μεταλλαγμένα στελέχη και προειδοποίησε τους γιατρούς να τα συνταγογραφούν μόνο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις Covid.

Αλλά σε πιο ελπιδοφόρα νέα, η ομάδα προέβλεψε επίσης ότι είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα μακροπρόθεσμα» ότι καθώς ο Covid συνεχίζει να μεταλλάσσεται, θα προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια.

Η ομάδα έγραψε: «Με άλλα λόγια, αυτός ο ιός θα γίνει σαν άλλος ανθρώπινος CoV που προκαλεί κοινά κρυολογήματα, αλλά με πολύ λιγότερο σοβαρή νόσηση κυρίως στους ηλικιωμένους ή κλινικά ευάλωτους».dailymail 31/7/21

dimpenews.com