O Πρόεδρος του Μεξικού αρνήθηκε ν΄αγοράσει εμβόλια για παιδιά. Λέει: δεν έχει αποδειχθεί ότι κινδυνεύουν. Η χώρα μου δεν θα γίνει όμηρος των Big Pharma.Οι φαρμακοβιομηχανίες νοιάζονται για τα κέρδη παρά για την υγεία! BINTEO

Ο Πρόεδρος του Μεξικού λέει ότι η χώρα του δεν θα καταστεί «όμηρος» από τις Big Pharma.
Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador αρνήθηκε να αγοράσει εμβόλια Covid για παιδιά, δεσμευόμενος ότι το Μεξικό δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.
Ενώ οι άνθρωποι τον επαίνεσαν που τόλμησε να αντισταθεί στους ισχυρούς, πολλοί ανησυχούν και προβλέπουν ότι ο πρόεδρος του Μεξικού θα υποστεί επιπτώσεις.

Το RT αναφέρει: «Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεξικανός ηγέτης είπε ότι η κυβέρνησή του θα περίμενε ακόμη την επιστημονική κοινότητα να αποδείξει τα οφέλη του εμβολιασμού ανηλίκων. Μέχρι να δοθούν οριστικά στοιχεία, το Μεξικό θ’ αρνηθεί ν’ αγοράσει εμβόλια για παιδιά, είπε ο Obrador, προσθέτοντας ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες φαίνεται να επικεντρώνονται περισσότερο στο κέρδος παρά στην ιατρική ανάγκη, έτσι ώστε να συγκεντρώνουν ρεκόρ πωλήσεων με εμβόλια Covid-19. “
«Το Μεξικό δεν θα καταστεί όμηρος από φαρμακευτικές εταιρείες που θέλουν μόνο να κάνουν μπίζνες και τρομάζουν τα παιδιά με την ιδέα ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. “
Επέκρινε επίσης τα σχέδια φαρμακευτικών εταιρειών για εισαγωγή τρίτης ή και τέταρτης αναμνηστικής δόσης, λέγοντας ότι οι ενέσεις μπορεί να είναι “περιττές”.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Υγείας Hugo López-Gatell είπε ότι δεν υπάρχουν “επιστημονικά στοιχεία” που να δείχνουν ότι το εμβόλιο ήταν “απαραίτητο” για ανηλίκους, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού, αναφέρει η Excélsior, η δεύτερη του Μεξικού παλαιότερη καθημερινή εφημερίδα.

Το Μεξικό ενέκρινε μια σειρά εμβολίων Covid για επείγουσα χρήση, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Sinovac, καθώς και το ρωσικό Sputnik V.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αποκάλυψε πρόσφατα ότι τουλάχιστον το 48% των Μεξικανών είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Όπως πολλές άλλες χώρες, το Μεξικό έχει εφαρμόσει το σταδιακό πρόγραμμα εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Επί του παρόντος, τα άτομα κάτω των 18 ετών δεν περιλαμβάνονται στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Τα προκλητικά σχόλια του Ομπράντορ αγνοήθηκαν ευρέως από τα διεθνή ΜΜΕ,ενώ έγινε μετάδοση ενός βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους της ομιλίας του στα κοινωνικά μέσα. Εκτός από Νομπελίστες Ιατρικής όπως τον Luc Montagnier τώρα τα κορωνοκαθεστώτα λογοκρίνουν και Προέδρους χωρών όταν ξεσκεπάζουν την αισχροκέρδεια των φαρμακευτικών εταιριών εις βάρος της υγείας και της ευημερίας των λαών…

Aναφέρει στην ομιλία του : Xρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί γιατί όπως είναι φανερό οι φαρμακοβιομηχανίες επιθυμούν ν΄αποκομίσουν κέρδη. Kαι θα τους ήταν αρεστό να συνεχίσουν πάντα να πουλούν εμβόλια για τον καθένα….Αλλά εμείς χρειάζεται να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες..Χρειάζεται να ξέρουμε αν αυτά είναι απαραίτητα ή όχι.Δεν πρέπει να υποταγούμε στις Big Pharma που μας υπαγορεύουν: έχουμε ανάγκη από 3η δόση, από 4η δόση, από εμβολιασμό παιδιών.”

Κατηγορεί τις φαρμακοβιομηχανίες για αισχροκέρδεια

Αρκετά σχόλια επαίνεσαν τα λόγια του Μεξικανού προέδρου για την καταγγελία της απληστίας των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Η Pfizer, για παράδειγμα, κατείχε ρεκόρ κερδών και πρόσφατα αύξησε τις εκτιμήσεις πωλήσεων εμβολίων για ολόκληρο το έτος στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.
dimpenews.com