Ο γνωστός φαρσέρ ξαναχτύπησε!

Ο γνωστός φαρσέρ ξαναχτύπησε…..O διάβολος είναι ένας φαρσέρ ως ψεύτης κι απατεώνας που είναι…. Αρέσκεται στο να στήνει κακόβουλες παγίδες στα ανθρώπινα πλάσματα και να τα γελοιοποιεί κινούμενος από μίσος και φθόνο για το τελειότερο και πιο αγαπητό στο Θεό δημιούργημα….Θέλει ν΄απομυθοποιεί τον άνθρωπο στα μάτια του Θεού αν είναι δυνατόν ακατάπαυστα για να ψυχράνει την αγάπη του για να τον απορρίψει.. όμως προσκρούει στο ότι ο Θεός επειδή είναι Αγάπη και μόνον Αγάπη είναι ψυχοπονιάρης κι όσο ο άνθρωπος βασανίζεται τόσο κερδίζει τη συμπόνοια του και πολλαπλασιάζεται αντί να μειώνεται η αγάπη του και μεγαλώνει η παρεχόμενη προστασία του. Είναι λοιπόν μια μάχη χαμένη εξ αρχής για τις σκοτεινές δυνάμεις. Μήπως δεν είναι και κατήγορος και συκοφάντης έτσι δεν διέβαλε τον Ιώβ στο Θεό;;;

Aλλά η διαστροφή του εμπεριέχει αυτό ότι είναι σαρκαστής έχει σαρδόνιο χαμόγελο θέλει να βγάλει κακόβουλο γέλιο να σκάσει στα γέλια με τα παθήματα του ανθρώπου. Ε αυτή την εποχή έχει ξεκαρδιστεί με τους μοναχούς τους παπάδες τις καλογριές και τους δεσποτάδες κυρίως που μέσα στο ναό κάποιοι και πάνω από την Άγια Τράπεζες φέρουν μαύρες μάσκες σαν του Ζορό κι αυτό το είδαμε και νομίζουν πως επιτελούν το καθήκον τους…Eνώ στην απέναντι καφετέρια κάποιοι από αυτούς είναι άνευ. Αυτοί θέλουν να δουν Θεού πρόσωπο;;; Γιατί κρύβονται από το Θεό σαν τον Αδάμ μετά την πτώση;; Eντάξει το ξέραμε εδώ και καιρό πως πολλοί από αυτούς ενδεχομένως είναι πεπτωκότες αλλά τώρα το βγάζουν βούκινο μόνοι τους. Άνθρωπος που κρύβεται από το Θεό φοβάται πρωτίστως το Θεό τ΄άλλα είναι δικαιολογίες και τον φοβάται γιατί δεν τον αγαπά.. Αγαπώ τον Θεό γι αυτό δεν τον φοβάμαι αναφώνησε ο Μεγαντώνης. Γελάει ο διάλος μαζί τους με αυτό το θέαμα το σουρεάλ που του προσφέρουν γριές νέοι και παιδιά με τους παπάδες και τους δεσποτάδες όλοι μαζί με μια μάσκα να ψευδολατρεύουν τον Τριπρόσωπο Θεό…σε μεγάλη πλάνη σου λέει τους έριξα….Τους έκανα άνω κάτω τη λατρεία τους τους έκανα αγνώριστους…..

Tα παιδιά πολλές φορές κάνουν πονηριές παλιά χτυπάγανε κουδούνια στις πολυκατοικίες στο άσχετο, παίρνανε fake τηλέφωνα και ως και έβαζαν από μπετονιά σχοινί μέσα στη νύχτα στα στενά για να γκρεμίζεται ο περαστικός και να σκάνε πλάκα.. Κάπως έτσι κι ο αντίπαλος στήνει καταστάσεις και αν πέσεις πιάνει την κοιλιά του από τα γέλια… Περίγελοι όχι των ανθρώπων των διαβόλων γίνατε.Σας κάνουν χάζι..Η Εκκλησία έχει μια αξιοπρέπεια μην της χρεώνετε τις ήττες σας…..

Θα πει κάποιος μυθεύματα….. Από την εποχή του Μεγαντώνη και των μεγάλων ασκητάδων στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία ξέρουμε την επαίσχυντη ύπαρξή του..και πιο πριν ακόμη από το Σαραντάριο και παλιότερα όπως είναι η ιστορία του Ιώβ..Υπάρχει πνευματικό δίπολο….

Mια έγνοια έχει στους ασκητές εμφανιζόταν ως γυναίκα με θέλγητρα να τους παρασύρει ή ως η Παναγία να τους ρίξει στην περηφάνια ή ως κατατρεγμένη αβοήθητη ψυχή που ζήταγε καταφύγιο και μ΄αναφυλητά τους χτύπαγε την πόρτα του κελιού….στον 21ο αιώνα στην ανθρωπότητα που είναι πιο σπουδαγμένη εμφανίστηκε σαν ξακουστός γιατρός που θα σώσει την οικουμένη.. Ότι δεν είναι αυθεντικός γιατρός κι είναι εκ του πονηρού το σχέδιο του φαίνεται από τα μέσα που χρησιμοποιεί. Καραντίνα και μάσκα του Μεσαίωνα και πειραματικά εμβόλια υποχρεωτικά του Γιόζεφ Μένγκελε. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα.. έτσι στους ασκητάδες αν κι εμφανιζόταν ως περίλαμπρος Άγιος στο τέλος έβγαζε μπόχα έτσι και τώρα …άνθρακες ο θησαυρός υπάρχουν τα σημάδια αν θέλουμε να τον αναγνωρίσουμε!! Γιατί πάντα στην πνευματική σφαίρα επειδή είναι εμπόλεμη ζώνη και σύνορα 2 κόσμων κάνεις εξακρίβωση στοιχείων, ταυτοποίηση δεν μασάς ότι σου πασάρει ο καθένας…Δεν ισχύει είσαι ότι δηλώσεις που να έχεις υπογραφές απ΄όλο το σύμπαν.. Η καχυποψία έσωσε από την πλάνη την ασκητική.. Και γιατί άσκηση;;; Γιατί χωρίς άσκηση δεν υπάρχει λύση!!

Aλλά η Ορθοδοξία δεν έπεσε σύσσωμη …λίγοι οι Αποστάτες. Στη Ρουμανία για π.χ οι λειτουργίες γίνονται στα υπέροχα μοναστήρια και τις παρακολουθεί πλήθος λαού με μέγα συνωστισμό και ούτε μια μάσκα μίασμα σε ιερό χώρο…κλήρος και λαός χωρίς μάσκες με πολυάριθμες χορωδίες εδώ τις κατήργησαν κι αυτές…

Εδώ η μονή Putna τώρα για την Κοίμηση ΒΙΝΤΕΟ

Και εδώ η μονή Nicula ατμόσφαιρα κατάνυξης χωρίς μάσκα μόνο συνωστισμός όπως ταιριάζει στη Θεοτόκο …ΒΙΝΤΕΟ

Blândeţea şi exemplul personal – cele mai bune metode de educaţie

dimpenews.com