Στο Βέλγιο/ Βρυξέλλες θ’ ανοίξουν τα σχολεία χωρίς μάσκες για μαθητές, καθηγητές!! Και εδώ θέλουν να επιβάλουν εκτός από μάσκα ως και υποχρεωτικό εμβολιασμό σε μαθητές καθηγητές!!!!

Στο Βέλγιο/ Βρυξέλλες θ’ ανοίξουν τα σχολεία χωρίς μάσκες για μαθητές, καθηγητές!! Και εδώ θέλουν να επιβάλουν εκτός από μάσκα ως και υποχρεωτικό εμβολιασμό σε μαθητές καθηγητές!!!!Χωρίς μάσκα κατά την ώρα του μαθήματος δάσκαλοι καθηγητές και παιδιά μαθητές στο Βέλγιο…

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα υγειονομικά στοιχεία, συμφωνία των υπουργών παιδείας των 3 κοινοτήτων, Ben Weyts (Φλάνδρα) Lydia Klinkenberg (γερμανόφωνη κοινότητα), Caroline Désir της (Wallonie-Bruxelles) για να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες στην οργάνωση της σχολικής ζωής κατά τον μήνα Σεπτέμβριο , λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές καταστάσεις.

Οι δάσκαλοι δεν θα φορούν μάσκα στο μάθημα στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Βαλλωνία ή κατά τη διάρκεια του φαγητού. Ωστόσο η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους για τα μέλη του προσωπικού σε όλες τις επαφές που πραγματοποιούνται όταν βρίσκονται σε κίνηση ή που γίνονται έξω από την τάξη (παραδείγματα: το περπάτημα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το περπάτημα στους διαδρόμους, ο χρόνος που αφιερώνεται στο δωμάτιο που προορίζεται για τα μέλη του προσωπικού εκτός του φαγητού κ.λπ

Οι μαθητές δεν πρέπει να φορούν τη μάσκα σε καμία περίπτωση.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη Βαλλωνία, ισχύουν οι αντίστοιχοι κανόνες με μαθητές και καθηγητές να μην φέρουν μάσκα κατά τη διάρκεια μαθήματος..

Η χρήση μάσκας είναι λιγότερο απαραίτητη και στη Φλάνδρα
Από την πλευρά της Φλάνδρας, οι οδηγίες για την έναρξη του σχολικού έτους γίνονται επίσης σαφέστερες. Και εδώ λύνεται το ζήτημα της χρήσης μάσκας. Η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται πλέον, από τον Σεπτέμβριο, από τους μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης Δημοτικού. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η μάσκα μπορεί να αφαιρεθεί όταν οι μαθητές και οι καθηγητές είναι στην τάξη.rtbf/le soir

Δεν γίνεται πουθενά λόγος για εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους μαθητές ή κι εκπαιδευτικούς. Αυτός ο αρχαϊκός πρωτογονισμός διχασμού και διακρίεσεων σ΄επίπεδο μαθητικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας εννοείται πως δεν υφίστανται.. Θέλουν ν’ ανοίξουν τα σχολεία όχι μέτωπα…Προτάσουν το παιδαγωγικό μέρος της διαδικασίας κι όχι την ποδοσφαιροποίηση και τον φατριασμό παιδιών γονέων καθηγητών δασκάλων..

Άλλωστε το Βέλγιο δεν έχει υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό ούτε σε υγειονομικούς ούτε στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όπου είχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν με 2 χώρες στην Ευρώπη και με Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν και νησιά Φίτζι και θεωρούν ότι είναι και σωστοί…Το ποσοστό εμβολιασμού παιδιών 12-17 είναι 20% στις Βρυξέλλες όπου είναι σαφώς και υψηλότερο το μορφωτικό επίπεδο και 53% στη Βαλλονία μιλάμε πάντα για την α΄δόση.

dimpenews.com