ΘΑΥΜΑ: Στην Αίγυπτο στ’ ”όρος του χεριού” σε ναό που έκτισε η Αγ.Ελένη η Παναγία έβγαλε από την εικόνα τα χέρια της κι αγκάλιασε τ’ανάπηρο χέρι κοριτσιού!!!

Ένα κορίτσι που έπεσε από τον δεύτερο όροφο μιας κατοικίας στην Αίγυπτο νοσηλευόταν και το χέρι της έμεινε ανάπηρο ως αποτέλεσμα του ατυχήματος. Επισκέφθηκε το προσκύνημα της Παναγίας Al-Al-Adra στο Ibyar μαζί με γονείς του και έκαναν παράκληση και έβαλαν το παιδί να ποζάρει με την εικόνα. Είδαν την Παναγία al-Adhra (η Παναγία στα αραβικά) με τα χέρια ανοιχτά να κρατά το χέρι της κοπέλας. Το δεξί χέρι της Παναγίας Βρεφοκρατούσας εξείχε αισθητά από την εικόνα και κρατούσε το χεράκι του παιδιού…Και δεν είναι τυχαίο που η περιοχή ονομάζεται και Gabal al-Kaff, που σημαίνει το “Όρος του χεριού” γιατί ύ παράδοση

Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες στην Αίγυπτο, η εκκλησία της Παναγίας στο Gabal al-Tayr όπου έγινε το θαύμα και βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, στο Ibyar σαράντα χιλιόμετρα βόρεια της γέφυρας Minya στη Μέση Αίγυπτο και ακριβώς ανατολικά της πόλης Samalut.Υπάρχουν πολλά ονόματα που σχετίζονται με αυτό το μέρος. Το Gabal al-Tayr μπορεί να μεταφραστεί ως το “βουνό των πουλιών”, που ονομάστηκε έτσι λόγω των χιλιάδων πουλιών που ζουν και φωλιάζουν στους γκρεμούς. Ονομάζεται επίσης Gabal al-Kaff, που σημαίνει το “βουνό του χεριού”. Η παράδοση υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ένα από τα μέρη που επισκέφθηκε η Αγία Οικογένεια στις περιπλανήσεις της στην Αίγυπτο κατά την φυγή στην Αίγυπτο. Λέγεται ότι, ενώ περνούσε από αυτό το μέρος με μια μικρή βάρκα με κατεύθυνση τον ποταμό, η Παναγία παρατήρησε έναν τεράστιο βράχο να ξεκολλάει από το βουνό που επρόκειτο να πέσει πάνω στο σκάφος και τους επιβαίνοντες του. Απλώνοντας το χέρι του, το παιδί Ιησούς παρενέβη αμέσως και σταμάτησε τον βράχο να πέσει πάνω στη βάρκα. Το σχήμα του χεριού παρέμεινε ως εκ θαύματος αποτυπωμένο στον βράχο. Δυστυχώς, το 1168, ενώ έκανε εκστρατεία στην Αίγυπτο, ο Αμαούρι, ο κυρίαρχος της Ιερουσαλήμ, αφαίρεσε το τμήμα του βράχου που είχε αυτό το αποτύπωμα και το πήρε μαζί του στη Συρία.

Deir Al Adra: A Little Piece of Heaven in El Minya | El-Shai

Αφού ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας (306 – 337) ασπάστηκε τον Χριστιανισμό λέγεται ότι ο ναός της Παναγίας χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Ελένη (μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου) στη μνήμη του περάσματος της Αγίας Οικογένειας. Μια αναμνηστική πλάκα στον δυτικό τοίχο υποδηλώνει ότι η πρώτη κατασκευή ολοκληρώθηκε το έτος 328 μ.Χ. και επισκευάστηκε από τον Σεβήρο, επίσκοπο της Μίνιας, το 1938. Στην πραγματικότητα, το αρχικό οικοδόμημα ήταν πιθανώς ένας τάφος που χρονολογείται από την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο και μετατράπηκε σε εκκλησία κατά τον 7ο αιώνα. Πράγματι, το σχήμα του είναι συγκρίσιμο με εκείνο των ταφικών μνημείων της Ρωμαϊκής Αιγύπτου.

Στο μοναστήρι Dair al-Adhra μπορεί να φτάσει κανείς από τον Νείλο τώρα με 160 περίπου σκαλοπάτια · ωστόσο, στο παρελθόν, οι άνθρωποι μεταφέρονταν σε αυτό από ένα βαρούλκο, και ως εκ τούτου πήρε το όνομα “Μοναστήρι της Τροχαλίας”. Ο ναός της Παναγίας είναι ένα προσκύνημα που προσελκύει ετησίως δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές που έρχονται με φελούκες, τρένα, λεωφορεία και άλλα μέσα μεταφοράς από όλη την Αίγυπτο για τη Γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, που γιορτάζεται εκεί στην Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως στις 22 Αυγούστου.

Είναι ζωντανή Η Χάρη Της είναι η Μάνα όλου του κόσμου!!!

dimpenews.com