Βέλγος γιατρός υπέρ θεραπευτικής ελευθερίας:”είμαι γιατρός το covid19 δεν με φοβίζει είναι σαν μια γρίπη μια πνευμονία!Για εμβολιασμό: θα έχουμε τους αριθμούς τον Σεπτέμβριο, εμβολές, εγκεφαλικά κ.α…αλλά θα είναι πολύ αργά…!”Το Βέλγιο κλίνει προς υποχρεωτικότητα σε υγειονομικούς αν και ακόμη δεν υπάρχει απόφαση!!ΒΙΝΤΕΟ

Στο Βέλγιο ένας μάχιμος γιατρός ο Dr David Bouillon καταγγέλει την κακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και συμμετείχε σε μια κινητοποίηση υποστήριξης γιατρών κι υγειονομικών χθες στις Βρυξέλλες στο Bois de la Cambre.. Ο σκοπός της ήταν μεταξύ άλλων ο σεβασμός στην θεραπευτική ελευθερία και ν΄αντιταχθούν σε δρομολογούμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών. Ενώ είπε ότι τα εμβόλια είναι στην 3η φάση κλινικών δοκιμών μ’ένα μακελειό παρενεργειών. Τόνισε ”ο κόβιντ δεν με φοβίζει , εγώ είμαι γιατρός αυτός είναι σαν μια γρίπη σαν μια πνευμονία. Ενώ οι διευθυντές των νοσοκομείων είναι τραπεζίτες κι οικονομολόγοι” καταλογίζοντάς τους οικονομικά κίνητρα πριμ κλπ και το γεγονός ότι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία έχουν αντίκρυσμα κερδοσκοπούν. όπως είπε τ’ άτομα πέθαναν γιατί έφτασαν αργά στα νοσοκομεία. Σήμερα είμαστε σε θέση να καταπολεμήσουμε τον ιό. Ακόμη λέει αλήθειες όταν λέει ότι ”όταν είναι να πάτε να εμβολιαστείτε σας κάνουν 1 τηλέφωνο 2 τηλέφωνα 1 SMS 2 SMS ενώ μετά τον εμβολιασμό δεν δέχεσθε καμιά κλήση. 0 μηδέν.’‘Για εμβολιασμό:”Περίμενε θα έχουμε τους αριθμούς τον Σεπτέμβριο, τις εμβολές, τα εγκεφαλικά και ό, τι θα μας πουν οι νοσηλευτές…τότε θα την κάτσουμε αλλά θα είναι πολύ αργά…!”

Ο Dr Bouillon είναι ο εκπονητής μια μελέτης σύμφωνα με την οποία το επίπεδο αντισωμάτων στον καθένα πρέπει να είναι ο δείκτης αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Στις 11 Αυγούστου η αστυνομία κατέσχεσε το υλικό του του τεστ που είχε χρησιμοποιήσει.

Ο γιατρός εκπροσωπήθηκε επίσης από τον δικηγόρο Philippe Vanlangendonck στη μήνυσή του κατά Ιατρικού Συλλόγου, ΕΕ-Κομισιόν και Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων.

Η μήνυση κατατέθηκε από την ιατροκοινωνική ASBL και στρέφεται και κατά του Υπουργείου Υγείας. Η μήνυση καταγγέλει ότι το νέο βέλγικο Πιστοποιητικό Certificat Covid Safe παραβιάζει το σχετικό νόμο δικαιωμάτων του ασθενούς του 2002.Σύμφωνα με τον Dr David Bouillon που είναι κι ο επικεφαλής της asbl Lagardère κι του συμβούλου του Me Philippe Vanlangendonck, το κράτος προχώρησε σε μια σειρά διακρίσεων.Η μήνυση καταγγέλει επίσης την προπαγάνδα ψεύδους, ιατρικά λάθη την παραπληροφόρηση και μια περιφρόνηση της επιστημονικής και ιατρικής νόρμας. Τάσσεται ευθέως κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

H χθεσινή συγκέντρωση στο Bois de la Cambre είχε πρωτίστως ως σκοπό μια πρώτη αντιπαράθεση αφού η επιτροπή διαβούλευσης αυτή την Παρασκευή εκφράστηκε σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού για υγειονομικούς. Προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφής απόφαση, είναι μόνο μια βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η αμφιβολία αιωρούνταν από τις 17 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα, ο Frank Vandenbroucke (Vooruit) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφέρει υποχρεωτικό εμβολιασμό για νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό. Η Επιτροπή Διαβούλευσης ήταν εκεί και είναι πλέον επίσημη: ο Υπουργός Υγείας είναι υπεύθυνος για την εξέταση των όρων της υποχρέωσης εμβολιασμού.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εναπόκειται στον Frank Vandenbroucke να εξετάσει το θέμα. Ομολογουμένως, θα έπρεπε να γνωμοδοτήσουν πέντε κοινωνικοί εταίροι: το Εθνικό Συμβούλιο Εργασίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Νοσοκομείων, το Ανώτατο Συμβούλιο Προστασίας και Πρόληψης στην Εργασία και η Επιτροπή Α (η κοινή επιτροπή για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ).

Λέγεται ότι θα πάνε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν υπάρχει ωστόσο ακόμη σχετική απόφαση και το νομικό πλαίσιο μένει να καθοριστεί. Επίσης το με ποιούς όρους θα πάνε είναι σημαντικό. Γιατί το Βέλγιο αντιμετωπίζει έλλειψη υγειονομικών περισσότερο από Γαλλία κι αν ακολουθήσουν το ελληνογαλλικό μοντέλο θα καταρρεύσει το σύστημα..Οπότε απ΄ ότι ακούγεται ενδέχεται η υποχρεωτικότητα να μην συνεπάγεται και αναστολή εργασίας. Ίδωμεν..

Να δούμε αν οι Βρυξέλλες βρουν τη χρυσή τομή κι αν στην Ελλάδα όντως κάποιοι βιάστηκαν να ευθυγραμμιστούν με ανορθολογισμό που θα πλήξει πρωτίστως τη βάση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την υγειονομική φροντίδα των Νοσοκομείων σε επίπεδο παροχών υπηρεσιών..Οι Βέλγοι έχουν κι ένα φλέγμα αφήνουν άλλους να πειραματιστούν και ίσως επανέλθουν με βελτιωμένη εκδοχή μη επαγγελματικής εξόντωσης. Σημασία έχει ότι για να φτάσουν οι επιτροπές να εισηγούνται θετικά ρόλο έπαιξαν 2 εργαλεία του μηχανισμού. Επίπλαστες δημοσκοπήσεις και καλά στις τάξεις των γιατρών και ξεπουλημένα διεφθαρμένα λυματοσυνδικάτα Ιατρικοί Σύλλογοι που τάσσονται υπέρ..

dimpenews.com