Θανατικό στο περιβάλλον Μέρκελ!Διπλωματικό θρίλερ στο Πεκίνο! Απροσδόκητος θάνατος Γερμανού Πρέσβη στην Κίνα 2 βδομάδες μετά το διορισμό του! Στο Νοσοκομείο και ο Υπ. Οικονομικών Γερμανίας.

Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του νεοδιορισθέντα Γερμανού πρέσβη στην Κίνα ο Υπουργός Οικονομικών τη Γερμανίας νοσηλεύτηκε λόγω ασθένειας. Σχεδόν ασυνήθιστα γεγονότα συμβαίνουν στη Γερμανία επίκεντρο εξελίξεων για κλιματική αλλαγή και κρίση κορωνοιού. Ο Jan Hecker, ένας από τους κυριότερους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής της Μέρκελ και νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Κίνα, πέθανε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το διορισμό του στο νευραλγικό πόστο στο Πεκίνο. Ο Χέκερ ήταν 54 ετών και τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μετά από αυτόν τον περίεργο θάνατο συμβαίνει μια άλλη ειδική περίσταση που εξακολουθεί να αφορά έναν από τους πολιτικούς κοντά στη Merkel η έκτακτη εισαγωγή σε νοσοκομείο του Υπ. Οικονομικών..

Ο Hecker , 54 ετών, είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στο υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας στις 24 Αυγούστου, δήλωσε η πρεσβεία στο Πεκίνο στο Reuters σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κινεζική πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια, όταν ρωτήθηκε για τον θάνατο.

“Είμαστε συγκλονισμένοι όταν μάθαμε για τον ξαφνικό θάνατο του πρέσβη Χέκερ, ο οποίος εργαζόταν ενεργά για την προώθηση των σχέσεων Κίνας-Γερμανίας από την ανάληψη της θέσης του”, είπε σε τακτική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.

Ο Χέκερ εμφανίστηκε «χαρούμενος και ok» όταν φιλοξένησε μια εκδήλωση για τον Γερμανό καλλιτέχνη Γιόζεφ Μπόις στο σπίτι του στο Πεκίνο την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ένας καλεσμένος στην εκδήλωση.

Ο Χέκερ είχε φτάσει στην Κίνα την 1η Αυγούστου, είπε η πρεσβεία, και όπως όλες οι αφίξεις θα έπρεπε να περάσει κάποιο χρόνο σε καραντίνα, ως προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Ο θάνατος του πρέσβη στο Πεκίνο που ανήκε στο στενό περιβάλλον της Μέρκελ σχετίζεται με τα γεγονότα του Γουχάν;; Eίναι ένας ακόμη ξαφνικός μετεμβολιακός θάνατος;; Έπεσε θανατικό στο στρατόπεδο της Μέρκελ κι ενώ επίκειται η πολιτική μετάβαση με την δρομολογημένη αποχώρησή της.

dimpenews.com