Το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι σε 3η φάση κλινικών δοκιμών και εξακολουθεί να υπόκειται σε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (AMM). Άγνωστο αν η εταιρία έχει καταθέσει αίτημα ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μετά το 6μηνο. Δρ Νομικής: η σύμβαση με Pfizer είναι “τόσο ευνοϊκή για τον βιομήχανο, που μου φαίνεται ανορμάλ”.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι έκνομος γιατί το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι σε 3η φάση κλινικών δοκιμών και εξακολουθεί να υπόκειται σε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (AMM)/(ΜΑ). Η νομικός Me Teissedre εξ ονόματος ενώσεων ιατρών και πολιτών όπως το BonSens.org, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι κατασκευαστές έχουν πράγματι εκπληρώσει τους όρους της άδειας υπό όρους, ιδίως το αίτημα ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας μετά από έξι μηνών.

Ο διδάκτωρ Νομικής Olivier Frot έκανε επίσης τη νομική ανάλυση των συμβάσεων, ιδίως εκείνη της Pfizer για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για “μια σύμβαση τόσο ευνοϊκή για τον βιομήχανο, που μου φαίνεται ανορμάλ”.francesoir 12/9/21 Το μέσο αναφέρει έχουν γίνει πολλές προσφυγές από υγειονομικούς κατά υποχρεωτικότητας αλλά στο κομμάτι αυτό υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ευοδωθούν και παραθέτει απόψεις έγκριτων νομικών.

dimpenews.com