Η Αριζόνα είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που μήνυσε την απόφαση Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό υπαλλήλων και ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική! Γ Εισαγγελέας Αριζόνας: είναι επίθεση στις ατομικές ελευθερίες!

Η πρώτη μήνυση από Πολιτεία των ΗΠΑ υποβλήθηκε από την Αριζόνα την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, κατά της απόφασης του Τζο Μπάιντεν να καταστήσει τον εμβολιασμό Covid-19 υποχρεωτικό για περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών υπαλλήλων.

Η Αριζόνα έγινε η πρώτη από τις πολιτείες των ΗΠΑ που ζήτησε από τα δικαστήρια να κηρύξουν αντισυνταγματική τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν που επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε εκατομμύρια υπαλλήλου/ μισθωτούς, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, Mark Brnovich..

Αυτή είναι μια επίθεση στις ατομικές ελευθερίες”, δήλωσε ο Mark Brnovich την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο νόμος αφήνει τις αποφάσεις για την υγεία στα κράτη, αναφέρει η USA Today.

“Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ζητά από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Αριζόνα να κηρύξει αντισυνταγματική την πολιτική εμβολιασμού και τεστ της κυβέρνησης Μπάιντεν και να ξαναδώσει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων υγείας στους πολίτες της χώρας στους οποίους και ανήκει”, δήλωσε ο Mark Brnovich στη δήλωσή του.

“Συνολική θετική υποστήριξη για αυτό το μέτρο”
Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου με επιχειρηματικούς ηγέτες για να τους ενθαρρύνει να ζητήσουν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, εν μέσω μιας έξαρσης των λοιμώξεων από Covid-19 ανθεκτικών στα εμβόλια, αναφέρει το Reuters.

Ο πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι υπήρχε “συνολικά θετική υποστήριξη για αυτό το μέτρο”, αλλά παραδέχτηκε ότι θα εξακολουθούσε να υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό αδιόρθωτων.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα που απαιτούν από τους περισσότερους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν και ενθάρρυνε τους μεγάλους εργοδότες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους ή να τους υποβάλλουν σε εβδομαδιαίες εξετάσεις. Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για τα δύο τρίτα περίπου των Αμερικανών υπαλλήλων που εργάζονται σε εταιρείες με περισσότερα από 100 άτομα. Οι εργαζόμενοι που δεν συμμορφώνονται μπορεί να υπόκεινται σε πρόστιμα 14.000 δολαρίων ανά παράβαση.

Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έλαβαν πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 66% του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο και μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Μετά από αυτή τη δήλωση, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε τότε την πρόθεσή της να μηνύσει τη διοίκηση Μπάιντεν για μέτρα εμβολιασμού. sputnik 15/9/21

dimpenews.com