Πληροφορίες από Παρίσι: Γαλλία-Ελλάδα ανακοινώνουν αύριο συμβόλαιο αγοράς από Ελλάδα για φρεγάτες-κορβέτες! Οι Γάλλοι πανηγυρίζουν που η Ελλάδα τους κάνει σεφτέ για απόσβεση στη χασούρα από την ακύρωση πώλησης υποβρυχίων στην Αυστραλία!!! Η αγορά αφορά 3 φρεγάτες FDI και 3 κορβέτες Godwin συνολικού κόστους 5 δις €!

Το Παρίσι και η Αθήνα θ’ ανακοινώσουν αναμφίβολα την Τρίτη 28/9 ένα συμβόλαιο για την αγορά από την Ελλάδα φρεγατών και κορβετών. Ένα καλό νέο για την naval group μετά το χτύπημα από την Αυστραλία’‘ αναφέρει πριν λίγο σε ανάρτησή του ο έμπειρος δημοσιογράφος σε Αμυντικά Θέματα jehan-do merchet δημοσιογράφος στο L’Opinion κι αρχισυντάκτης στο blog secret-defense.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει την αγορά για 3 φρεγάτες FDI και 3 κορβέτες Godwin συνολικού κόστους 5 δις € όχι τόσο μακριά από τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που αναμενόταν να εξαργυρώσει η Naval Group από την αυστραλιανή σύμβαση υποβρυχίων που ακυρώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου από την Καμπέρα, σύμφωνα με το challenges.

Το μέσο αναφέρει στον τίτλο του άρθρου: μετά την ταπείνωση από Αυστραλούς, η Naval Group κοντά σε μια ρεβάνς μ’ Ελλάδα;” Προσθέτει αν και τίποτα δεν έχει κλείσει δεν αποκλείεται μια συμφωνία τη Δευτέρα στη συνάντηση των 2 πρωθυπουργών. 10 μέρες μετά την ταπείνωση από Αυστραλούς η Ελλάδα δίνει ευκαιρία στη Γαλλία ν’ ανακάμψει.. Αρκετές πηγές που μίλησαν στο Challenges, επιβεβαιώνουν πληροφορίες από τον ελληνικό τύπο,ότι η Ελλάδα δελεάζεται πολύ από την τελευταία προσφορά που έστειλε η Γαλλία. Κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Naval Group Pierre-Eric Pommellet, θα αποτελείται από τρεις φρεγάτες άμυνας και επέμβασης (FDI), συν μία προαιρετική και τρεις έως τέσσερις κορβέτες Gowind από 2.500 τόνους. Ερωτηθείσα από το Challenges, η Naval Group αρνήθηκε να σχολιάσει.

O Έλληνας Πρωθυπουργός πάει στη Γαλλία για το διακανονισμό.Στη συνέντευξη του είπε ότι αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για συμφωνία… Δεν έδωσε λεπτομέρειες ωστόσο επιβεβαιώνει Γάλλο δημοσιογράφο…

Ωστόσο φαίνεται ότι η Ελλάδα σπεύδει να κάνει σεφτέ στη γαλλική πολεμική βιομηχανία μετά το στραπάτσο της στην υπόθεση υποβρυχίων με Αυστραλία και να της κάνει απόσβεση στη χασούρα. Πρόσφατα η Αυστραλία επέλεξε να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια με τεχνολογία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να ακυρώσει την παραγγελία των γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη περαιτέρω θωράκισης ειδικά σε μια συγκυρία όπου ο Ερντογάν ευνοεί έναν νεοθωμανικό επεκτατισμό σε 3 ηπείρους και 3 θάλασσες.

Η βαριά βιομηχανία σε διακρατικές διενέξεις είναι η διπλωματία που για να είναι αποτελεσματική οφείλει να υποστηρίζεται από ένα ισοζύγιο ισχύος και ικανό δόγμα αποτροπής..Σε αυτή την κατεύθυνση είναι μια ορθή επιλογή.. Όμως θα πρέπει να διατηρεί μια σοβαρότητα σε αυτό το επίπεδο και να εκπέμπει κοινή γραμμή μη επαμφοτερίζουσα στάση, απαλλαγμένη από θεοκρατικές παρεμβάσεις τύπου Ελπιδοφόρου σε ρόλο σκιώδη ΥΠΕΞ..

Από την άλλη για δεύτερη φορά οι Γάλλοι πανηγυρίζουν για αγορές από ελληνική Άμυνα. H προηγούμενη ήταν όταν η Υπ. Άμυνας Γαλλίας περιχαρής ανακοίνωνε ότι :η Ελλάδα είναι η α’ ευρωπαϊκή χώρα που παίρνει Rafale.” 

Οι εξοπλισμοί ούτως ή άλλως είναι στην ημερήσια διάταξη. Η είδηση θα ήταν αν η Γαλλία υπερδύναμη στην ΕΕ και τη Μεσόγειο και σύσσωμη η Ευρώπη ήταν σε θέση να εγγυηθεί τα σύνορά της….

Το να μπαίνει η Ελλάδα σε κούρσα εξοπλισμών σ’ εποχή υπέρμετρης διαφαινόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης για να υπεραμυνθεί έναντι του τουρκικού casus belli πρωτοκλασάτης χώρας του συμμαχικού μας ΝΑΤΟ αποτελεί οξύμωρο παραλογισμό και στην πράξη υποδηλώνει ότι πρόκειται περί λυκοσυμμαχίας! Κι εδώ υπάρχει η κυριότερη εμπλοκή…

dimpenews.com