Γιατί έφυγε από τη ζωή ο 20χρονος Ορφέας Βόλτσης;

αρχείο

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Ένα νέο παιδί, ο Ορφέας Βόλτσης, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Η καταγωγή του είναι από την Έδεσσα. Σπούδαζε στην πανεπιστημιακή Σχολή Κοινωνικής Εργασίας στην Κρήτη. Λίγο πριν να αναχωρήσει για τις σπουδές του, επισκέφτηκε τους  φίλους του στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, αισθάνθηκε μια ζαλάδα και κατέληξε.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί στις αρχές  Αυγούστου ο Ορφέας είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer και στις 30 Σεπτεμβρίου κατέληξε αιφνιδίως.

Σίγουρα υπάρχουν διάφορες αιτίες αιφνίδιου θανάτου, ακόμα και ενός παιδιού, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχουν αρκετοί και σημαντικοί λόγοι να τοποθετήσουμε μπροστά ένα μεγάλο «γιατί;».

Μίλησα με τον πατέρα του, εκπαιδευτικό. Έναν άνθρωπο βαθύτατα πληγωμένο από την απώλεια του μικρού του, όπως τον αποκαλούσε, αλλά και βαθύτατα πικραμένο από τη συμπεριφορά ορισμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι έσπευσαν να αναγγείλουν τον θάνατο του μικρού Ορφέα αναρτώντας τη φωτογραφία του από το αγγελτήριο θανάτου με την «τεκμηριωμένη» διάγνωση: «Αιτία, ο εμβολιασμός». Έναν άνθρωπο απίστευτα ευγενή, με τον αβάσταχτο πόνο του πατέρα να ξεχειλίζει από παντού. Έναν άνθρωπο που κάθε δύο κουβέντες προσπαθούσε να σταματήσει τους λυγμούς του. Η ιδέα και μόνον ότι ο μικρός του μπορεί να χάθηκε από μία ιατρική πράξη στην οποία κατέφυγε για να παρακολουθεί απερίσπαστα τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και να μετακινείται χωρίς δυσκολία τον συγκλόνιζε.

Θεωρώ χρέος μου, ως εκ τούτου, να μεταφέρω αυτούσια τα λόγια του, ότι θεωρεί πρέπον να αναμένει το πλήρες ιατροδικαστικό πόρισμα, αφού ήδη έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ρώτησα, επίσης, τον πατέρα εάν το παιδί του στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και μου το απέκλεισε. Αρκετές ημέρες μετά το εμβόλιο είχε αισθανθεί μία ζαλάδα, στην οποία δεν έδωσε σημασία, όπως πιθανόν δεν θα έδινε ο καθένας από εμάς.

Απευθύνθηκα, όμως, και στην ιατροδικαστή Κατερίνα Αποστολίδου η οποία ήταν παρούσα στη διαδικασία νεκροψίας. Με διαβεβαίωσε ότι δεν έπεσε στην αντίληψή της μακροσκοπικά κανένα παθολογικό εύρημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού, εκτός από τη μεγαλοκαρδία, και πως αναμένει τον ιστολογικό και τοξικολογικό έλεγχο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπου ένας μόνον υπάλληλος τον πραγματοποιεί, με αποτέλεσμα να περιμένει ανάλογες απαντήσεις για περιστατικά που συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο!

Είναι γνωστό πλέον ότι το εμβόλιο της Pfizer με το οποίο εμβολιάστηκε ο Ορφέας προκαλεί περικαρδίτιδες και συναφή προβλήματα στην καρδιά. Υπάρχει πληθώρα περιστατικών πλέον και αποτελεί χρέος των αρμοδίων να αποφανθούν εάν άλλος ένας θάνατος, ενός εφήβου, οφείλεται στον εμβολιασμό.

Είναι χρέος όλων μας…zougla.gr

dimpenews.com