Παγκόσμια Κατάρρευση της πανδημίας Covid-19 :σημειώθηκαν αυτό το διάστημα οι λιγότεροι θάνατοι παγκοσμίως εδώ και 11 μήνες δηλ. σε διάστημα ενός χρόνου.

Παγκόσμια Κατάρρευση της πανδημίας Covid-19 :σημειώθηκαν αυτό το διάστημα οι λιγότεροι θάνατοι παγκοσμίως εδώ και 11 μήνες δηλ. σε διάστημα ενός χρόνου. (σσ Γι αυτό άλλωστε περάσαμε βίαια στη β΄ φάση της ατζέντας που είναι εκείνη του ενεργειακού που στηρίζεται στο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής.)

Με 53.245 θανάτους που καταγράφηκαν από Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 3 Οκτωβρίου ή 7.606 κάθε μέρα κατά μέσο όρο, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας Covid-19 συνεχίζει τη φθίνουσα πορεία του που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου.Το μέγιστο των 10.000 θανάτων την ημέρα κατά μέσο όρο είχε επιτευχθεί τότε για λίγο. Σε έναν μήνα, ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τέταρτο (24%).

Ποτέ δεν είδαμε από το φθινόπωρο του 2020 αυτά τα νούμερα. Ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό στον κόσμο έφτασε στο χαμηλότερο αριθμό τη Δευτέρα από τις πρώτες εβδομάδες του δεύτερου κύματος, σύμφωνα με μια καταμέτρηση AFP που καθορίστηκε από τις εκθέσεις που παρείχαν οι αρχές.

Περίπου 4,8 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως. Μετά από ένα χρόνο επιδημικών ανατροπών που συνδέονται κυρίως με την εξάπλωση των παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά μεταδοτικής Δέλτα, η καμπύλη για νέες μολύνσεις μειώνεται επίσης, σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το τέλος Αυγούστου. Με σχεδόν 81 δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 που χορηγούνται ανά 100 κατοίκους παγκοσμίως, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του AFP, οι αρχές ελπίζουν να συνεχιστεί αυτή η μείωση, ακόμη και αν παραμένουν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των περιοχών.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2020, το συμβολικό όριο των 50.000 θανάτων που καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα είχε επιτευχθεί και ξεπεραστεί γρήγορα, για να φτάσει τελικά σε περισσότερους από 100.000 θανάτους την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, τον βαρύτερο εβδομαδιαίο απολογισμό της πανδημίας.

Συνολικά, περίπου 4,8 εκατομμύρια θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από την ανακάλυψη του ιού τον Δεκέμβριο του 2019 στην Κίνα.lci 4/10/21

dimpenews.com