Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΓΕΣΤΗΣ Βάζει ο Ντούτσε-Ντράγκι τη στολή του και χτυπά τους λιμενεργάτες με χημικά,υδροφόρες, γκλομπ. Μάτωσε το λιμάνι. Επίθεση του καθεστώτος κατά των λιμενεργατών. Η μάχη της Τεργέστης! Εκκενώνουν το λιμάνι αλλά παραμένει μπλοκαρισμένο αφού οι λιμενεργάτες και ο λαός έχουν καταλάβει όλη την πόλη!! Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη! ΒΙΝΤΕΟ

Βάζει ο Ντούτσε-Ντράγκι τη στολή του και χτυπά τους λιμενεργάτες με χημικά,υδροφόρες, γκλομπ. Μάτωσε το λιμάνι. Επίθεση του καθεστώτος κατά των λιμενεργατών. Η μάχη της Τεργέστης! Τραυματίες απομακρύνονται από τον τόπο των επεισοδίων.Εισβολή της στρατοκρατίας στο λιμάν ι.Βίαιη εκκένωση…Οι λιμενεργάτες με διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν στην πλατεία Piazza Unità d’Italia. Στρατός και ειδικές δυνάμεις αστυνομίας περιπολούν στο κέντρο της πόλης.

Μετά από 3 μέρες που οι λιμενεργάτες κράτησαν κλειστό το λιμάνι δέχθηκαν επίθεση ανηλεή από το καθεστώς Ντράγκι. Αίτημά τους η κατάργηση του green pass που αφορά 23.000.000 εργαζόμενους στην Ιταλία. Σε απάντηση των εξελίξεων οι λιμενεργάτες στο λιμάνι της Γένοβας περισφίγγουν το κλοιό και κρατούν κλειστό το λιμάνι. Στη Ραβένα λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες και πλήθος κλείνουν το λιμάνι. Το ίδιο σκηνικό και στην Ανκόνα. Ακούστηκε ως και στο Μπάρι ότι έγιναν παρόμοιες απόπειρες..

H Τεργέστη ακόμη και τώρα είναι μπλοκαρισμένη. κανείς δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι ουρές χιλιομέτρων από καμιόνια κι αυτοκίνητα. Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλη την πόλη. Οι λιμενεργάτες και οι πολίτες αποκλείουν τη Νομαρχία ενώ άλλες διαδηλώσεις είναι σ εξέλιξη σε άλλα καρτιέ της πόλης. Η κίνηση έχει παραλύσει το λιμάνι παραμένει μπλοκαρισμένο! Οι μάχες συνεχίζονται μέσα στη νύχτα οι εργάτες δεν κάνουν πίσω.

Και είναι αυτή η Αντίσταση που δικαιώνει τον τίτλο του ιταλικού φιλμ Η Εργατική Τάξη πάει στον Παράδεισο….και είναι αυτή η Αντίσταση που στέλνει στον αγύριστο τον Ντράγκι και τους στυγνούς ομοιδεάτες του..Επικίνδυνη σιωπή των διεθνών ΜΜΕ … Ο Ντράγκι δεν ελέγχει πλέον ολόκληρες πόλεις και λιμάνια. Αυθόρμητες διαδηλώσεις όπως στο Τορίνο στη Μπολόνια στη Βενετία στη Βερόνα μέσα σε όλη την Ιταλία τώρα νύχτα προς υποστήριξη λιμενεργατών Τεργέστης και όλης της Ιταλίας που είναι η α΄γραμμή Αντίστασης κατά της ξενόφερτης χούντας των Παγκοσμιοκρατών. όλη η Τεργέστη είναι έξω δεν θα κοιμηθεί…όλη η Ιταλία είναι έξω

Image
Image
Image
Ραβένα
Image

dimpenews.com