Η ΕΜΑ καταγράφει νέα επικίνδυνη παρενέργεια από το εμβόλιο της Johnson & Johnson που βλάπτει τη σπονδυλική στήλη!!Η Ταιβάν ανέστειλε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-17 ετών λόγω μυοκαρδίτιδας! Και διάφορες καταγγελίες για περικαρδίτιδες από Pfizer!!

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), απαριθμεί από την Πέμπτη μια σπάνια ασθένεια της σπονδυλικής στήλης ως παρενέργεια μιας ένεσης Johnson & Johnson.

Αυτός ο σπάνιος τύπος φλεγμονής που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα βρισκόταν στο επίκεντρο των τερματισμών των δοκιμών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των εμβολίων AstraZeneca και J&J, τα οποία βασίζονται σε παρόμοια τεχνολογία, σύμφωνα με τον EMA, ο οποίος το δημοσιοποίησε.

Στις αρχές Αυγούστου η ΕΜΑ είχε διαπιστώσει 2 άλλες ηπιότερες παρενέργειες που θα μπορούσαν να συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson:ίλλιγο και βουητό στ’ αυτιά…Ο Οργανισμός εξετάζει επίσης μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca και του συνδρόμου Guillain-Barré, που έχει ήδη καταγραφεί ως πολύ σπάνια παρενέργεια με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Η Ταιβάν ανέστειλε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-17 ετών, εν αναμονή περαιτέρω μελετών σχετικά με τον 10πλάσιο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας με τη δεύτερη δόση

Μετά τις επιστημονικά διαπιστωμένες μυοκαρδίτιδες περικαρδίτιδες της Pfizer αλλά και της Moderna και την εγκάρσια μυελίτιδα J&J για να μην μιλήσουμε για τις μη κατά παραδοχήν κι ομολογία παρενέργειες των σκευασμάτων αυτών κανείς δεν μπορεί πλέον να διατείνεται δημόσια ότι αυτές οι πειραματικές ενέσεις που λανσάρονται με τον όρο εμβόλια που για να τα εμπεριέχει διευρύνθηκε πρόσφατα η σχετική έννοια είναι ασφαλή. Το ότι είναι ανεπαρκή το παραδέχονται πλέον και οι πλέον υπέρμαχοι αυτών όπως ο Μακρόν στο προχθεσινό του διάγγελμα. Το ότι είναι αναποτελεσματικά το παραδέχονται και οι ίδιες οι παρασκευαστικές εταιρίες που ομολογούν πως οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και μολύνονται και νοσούν. Το ότι είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματικά το καταδεικνύουν μελέτες που δείχνουν ότι στις 200 μέρες η αποτελεσματικότητα τους που πέφτει προοδευτικά φθάνει στο μηδέν γι αυτό κι η αναγκαιότητα συνεχών δόσεων 4 ήδη μέσα σ ένα χρόνο σε κάποιες χώρες.

Μια από τις χιλιάδες καταγγελίες για ποικίλες παρενέργειες:

”Ένας από τους συναδέλφους μου είναι στο νοσοκομείο με καρδιακή περικαρδίτιδα 2 ημέρες μετά την πρώτη του δόση Pfizer. Τώρα δοκιμάζουν τα επίπεδα Troponin του για μυοκαρδίτιδα. Μας λένε συνέχεια ότι είναι σπάνια. Είχα 2 συναδέλφους με καρδιακά προβλήματα μετά την Pfizer στο νοσοκομείο και 1 φορά νοσηλεύτηκε για AZ.”

Γιατί η HAS στη Γαλλία συμβουλεύει να μην γίνεται το εμβόλιο της Moderna για άτομα κάτω των 30 ετών!


Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Epi-Phare, τα εμβόλια κατά του Covid-19 από την Pfizer και ειδικά από το εργαστήριο Moderna, αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε άτομα κάτω των 30 ετών.
Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας μεγάλης μελέτης που διεξήχθη από τη δομή Epi-Phare, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία στη Γαλλία (HAS) συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο Moderna για άτομα κάτω των 30 ετών, σε γνωμοδότηση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Η Epi-Phare, η οποία συνδέει την Ασφάλιση Υγείας (Cnam) και τον Οργανισμό Φαρμάκων (ANSM), διεξήγαγε επομένως μια μεγάλη μελέτη σε άτομα ηλικίας 12 έως 50 ετών που νοσηλεύτηκαν στη Γαλλία για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μεταξύ 15 Μαΐου και 31 Αυγούστου, 919 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και 917 περιπτώσεις περικαρδίτιδας. Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονές της καρδιάς. Το πρώτο επηρεάζει το μυοκάρδιο, τον κύριο καρδιακό μυ, και το δεύτερο το περικάρδιο, τη μεμβράνη που περιβάλλει την καρδιά.
Αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων
Όπως έδειξαν οι εκθέσεις φαρμακοεπαγρύπνησης, τα αποτελέσματα της γαλλικής μελέτης επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια Pfizer και ειδικά η Moderna αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των ασθενειών εντός επτά ημερών μετά τον εμβολιασμό και συχνότερα σε άνδρες κάτω των 30 ετών. «Η συσχέτιση με τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας φαίνεται ιδιαίτερα έντονη σε νεαρούς άνδρες κάτω των 30 ετών, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna, οδηγώντας σε υπερβολικό αριθμό κρουσμάτων που φθάνει περίπου τις 132 ανά εκατομμύριο δόσεις σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού», εξηγεί η μελέτη. Εάν οι γυναίκες ανησυχούν λιγότερο, “αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης σε νεαρές γυναίκες κάτω των 30 ετών μετά τη δεύτερη δόση των δύο εμβολίων”, προειδοποιεί περαιτέρω το Epi-Phare.

Διαφορετική δοσολογία
Οι υποψίες για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μιας από αυτές τις ασθένειες δεν είναι νέες. Οι σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία, ανέστειλαν αυτό το εμβόλιο κατά του Covid-19 σε άνδρες κάτω των 30 ετών τον Οκτώβριο. Ήδη από τον Ιούνιο, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ είχαν επισημάνει μια «πιθανή» σχέση μεταξύ των εμβολίων από την Pfizer και τη Moderna και σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονής στην καρδιά σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες..

dimpenews.com