Ευρωβουλευτής Michele Rivasi: ποινικοποίηση παιδιών Δημοτικού με αφορμή μάσκες. Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σημαντικής δικαιολόγησης της μάσκας. Λένε το εμβόλιο, προϊόν θαύμα. Αλλά ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει την μετάδοση του ιού! Γαλλική Παιδιατρική Εταιρεία: να σταματήσει η χρήση μάσκας στο σχολείο.Kαθηγήτρια σ’ αναστολή γιατί δίδαξε χωρίς μάσκα! ΒΙΝΤΕΟ

Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Michele Rivasi σημαίνει όχι το κουδούνι του διαλείμματος.. αλλά τον κώδωνα του κινδύνου για αντιμετώπισης κρίσης στα σχολεία: « Είμαστε στη φάση ποινικοποίησης όλων των παιδιών στο Δημοτικό. Όλοι οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται-είμαι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο- τη σημασία της μάθησης στο επίπεδο το προπαρασκευαστικό των μαθημάτων της στοιχειώδους εκπαίδευσης. Κι εκεί ποινικοποιείται όλο το σώμα των μαθητών. Δεν κατανοώ γιατί γίνεται αυτό. Τα παιδιά δεν μεταδίδουν το ιό με τρόπο σημαντικό. Είναι σημαντικό για εκπαιδευτικούς να βλέπουν την φυσιογνωμία του παιδιού. Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να δικαιολογούν με σημαντικό τρόπο τη μασκοφορία. Λένε ότι το εμβόλιο είναι το προϊόν θαύμα. Αλλά ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει την μετάδοση του ιού »

Tη συμπαράσταση πολλών έχει στη Γαλλία η καθηγήτρια Γαλλικών Anne-Claire Rossignol που τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί δίδαξε χωρίς μάσκα μετά από απόφαση της Διεύθυνσης AcAmiens de l’Oise !Πεπεισμένη ότι «το να φοράς μάσκα είναι επιβλαβές για τη μάθηση και ότι είναι σκόπιμο, παρά το νέο επιδημικό κύμα του Covid-19 που ανακοινώθηκε, να ληφθούν νέα μέτρα», η εκπαιδευτικός Anne-Claire Rossignol αποφάσισε στις 8 Νοεμβρίου να μην φορά πλέον τη μάσκα για το μάθημα. . Αυτή η χειρονομία είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αναστολή των καθηκόντων της από το Εθνικό Τμήμα Παιδείας. Από τότε η καθηγήτρια σε γυμνάσιο στο Gouvieux στην περιοχή Oise εργάζεται για να ανακτήσει το δικαίωμα να διδάσκει χωρίς μάσκα.

«Το επάγγελμα της δασκάλας πρέπει να αναγνωριστεί ως επάγγελμα που εξαιρείται από τις μάσκες, όπως για παράδειγμα οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές ή οι δικηγόροι», είπε. Ο κίνδυνος που καταγγέλλει είναι επιστημονικά αναγνωρισμένος: η μάσκα περιπλέκει πολύ τη μάθηση στα παιδιά. Και μια σημαντική λεπτομέρεια είναι εμβολιασμένη η καθηγήτρια αρνήτρια της μάσκας.(σσ τώρα εξεγείρονται και οι εμβολιασμένοι)

η καθηγήτρια

Πριν από ένα χρόνο, οι ψυχολόγοι κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες, λίγο πολύ μακροπρόθεσμα, από τη χρήση μάσκας για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, σε ένα φόρουμ στο Liberation. Τον Ιούνιο, η Γαλλική Παιδιατρική Εταιρεία ζήτησε να σταματήσει η χρήση μάσκας στο σχολείο.

Τέλος, την Παρασκευή, στο France Info, ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της Δημόσιας Βοήθειας – Νοσοκομεία του Παρισιού (APHP), Rémi Salomon, αναγνώρισε επίσης ότι «η μάσκα διέκοψε την εκμάθηση της γλώσσας και την ανάγνωση για δασκάλους και παιδιά».

Τη Δευτέρα θα έχει ακρόαση από την Διεύθυνση η 45χρονη καθηγήτρια. Αναμένεται πειθαρχικό είναι μια βδομάδα σε αναστολή.20minutes 13/11/21

Πριν από αυτή τη χειρονομία εξέγερσης να διδάξει άνευ μάσκας, η καθηγήτρια εξηγεί ότι έγραψε για το θέμα στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας, σε τέσσερις επιθεωρητές, στη διοίκηση της Ακαδημίας και στην Πρυτανεία. «Δεν μου απάντησε κανείς», τονίζει. ( σσ αυτή έγραψε …αλλά την έγραψαν ως μη όφειλαν, τα γνωστά)

Γιατί δεν θέλει να ξαναβάλει τη μάσκα της μετά την απόφαση της Εθνικής Παιδείας; Ο πρώτος λόγος «είναι ότι είμαι εμβολιασμένη και αντιπροσωπεύω λιγότερο κίνδυνο», εξηγεί. Δεύτερο επιχείρημα, «ο κίνδυνος της μάσκας είναι μεγαλύτερος από τον Covid για σένα», κρίνει. Λέει ότι «το να βλέπεις δασκάλους με μάσκες όλη την ημέρα είναι ασυμβίβαστο με τη μάθηση, είναι διδασκαλία με υποτιμητικό τρόπο». Σημειώνει ότι «πολλοί ψυχολόγοι και γιατροί» τάσσονται υπέρ αυτής της άποψης. «Μακροπρόθεσμα, είναι καταστροφικό, επιζήμιο», υποστηρίζει, εκτιμώντας ότι οι μαθητές της «δεν διακινδυνεύουν σχεδόν τίποτα από την άποψη του Covid λόγω της ηλικίας τους και της εμβολιαστικής τους κατάστασης για κάποιους». Εν κατακλείδι, ενώ η κατάσταση «είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει ίσως άλλη μια σχολική χρονιά, πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις», προτείνει.oisehebdo

dimpenews.com