Εξέγερση στη Γουαδελούπη κατά υγειονομικού πάσου κι υποχρεωτικού εμβολιασμού που επέβαλε στην αποικία το γαλλικό καθεστώς που στέλνει στρατό να την καταστείλει! 5 μέρες σε γενική απεργία. Ταραχές, χάος. Απαγόρευση κυκλοφορίας! Μάχες με πραγματικά πυρά! ΒΙΝΤΕΟ

Η Γουαδελούπη βρίσκεται σε γενική απεργία εδώ και πέντε ημέρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στο νησί και την καθιέρωση του υγειονομικού πάσου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς. Οι αρχές θέσπισαν απαγόρευση κυκλοφορίας αυτή την Παρασκευή μετά από βίαιες συγκρούσεις και ταραχές. οι κάτοικοι έχουν στήσει μπλόκα παντού αντιμάχονται με πραγματικά πυρά τις δυνάμεις της γαλλοκίνητης αποικιοκρατικής καταστολής. Είναι σχεδόν επανάσταση ομολογούν Γάλλοι υπουργοί.. Πυρπολήθηκαν δημόσια κτίρια , τράπεζες όλες οι οδικές αρτηρίες με οδοφράγματα πολιτών. Αύρες κινήθηκαν εναντίον τους. Πρωτοστατούν πυροσβέστες που μάχονται μαζί με λαό κατά των καταπιεστών…


Η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 6 μ.μ. και 5 το πρωί στη Γουαδελούπη εγκαθιδρύεται ως απάντηση στα κοινωνικά κινήματα και τη γενική απεργία που έχει αποκλείσει το νησί εδώ και σχεδόν έξι ημέρες. Με φόντο την υγειονομική κρίση, οι διαδηλώσεις επιμένουν πάνω από όλα στις κακές συνθήκες διαβίωσης, την έλλειψη πόσιμου νερού και περίθαλψης, που έχει τονιστεί με την επιδημία Covid-19.

Το γαλλικό καθεστώς που έχει αποικία στην επικράτειά της το νησί αποφάσισε να στείλει 200 ​​αστυνομικούς και χωροφύλακες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας εκεί, ενόψει της αυξανόμενης οργής των κατοίκων. Ο αρμοστής Alexandre Rochatte δηλώνει ότι έλαβε απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας, τους «εμπρησμούς πυρκαγιές δημόσιας περιουσίας, οδοφράγματα, ρίψεις πέτρες στην αστυνομία, πυρά όλμων», απαγορεύοντας την πώληση βενζίνης σε μπιτόνια μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Τα σχολεία είναι προς το παρόν κλειστά, οι δρόμοι και η πρόσβαση στο CHU νοσοκομείο στο Pointe-à Pitre είναι αποκλεισμένοι.

Image


Ο Maïté M’Toumo, γενικός γραμματέας της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων της Γουαδελούπης παραπέμπει σε “ένα μείγμα ανθρώπων στα οδοφράγματα. Πολλοί νέοι, θυμωμένοι για την κατάσταση στη Γουαδελούπη. Η υποχρέωση εμβολιασμού είναι η σταγόνα νερού που ξεχείλισε το ποτήρι ” . Μια κατάσταση που γίνεται περίπλοκη στο CHU, αφού από τις αρχές Νοεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν έχουν πλέον άδεια να εργάζονται, μειώνοντας τον αριθμό του χειρουργικού προσωπικού κατά σχεδόν 50%.

dimpenews.com