Υπ. Υγείας Κύπρου: δεν πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών γιατί είδαμε τα αποτελέσματα που είχε σε χώρες που εφαρμόστηκε. Δεν είναι σωστό ν΄αποβάλεις όσους πολέμησαν στην α’ γραμμή. Σ’ έξαρση πανδημίας αυτό το μέτρο είναι αντιπαραγωγικό!

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ ”Προκλήσεις” ο Υπ. Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι τελειώνει η πανδημία, υπάρχει φως στο τούνελ καθώς θα έρθουν και τα χάπια τη θεραπείας τέλος Δεκέμβρη αρχές Γενάρη που θα βοηθήσουν τους νοσούντες ως θεραπείες. Περιμένουν 8000 χάπια θα τα παίρνουν για 10 μέρες ανά 5 σε κατ’ οίκον νοσηλεία οι ασθενείς. θα παρέχονται δωρεάν αλλά θα πρέπει να γίνει πολύ καλή διαχείρισή τους γιατί δεν είναι κι απεριορίστα.

Σημαντική η τοποθέτησή του στο θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατρών που η Κύπρος δεν έχει κάνει κι ούτε πρόκειται να προχωρήσει όπως είπε ο Υπουργός σε ένα τέτοιο μέτρο. Αν και ήταν υπό στενή πίεση από τον επιμένοντα δημοσιογράφο για την αναγκαιότητα του μέτρου ο Υπουργό δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών γιατί όπως είπε ενδεικτικά είδαμε τ’ αποτελέσματα που είχε το μέτρο στις χώρες που το έλαβαν. Είπε ότι όταν υπάρχει έξαρση πανδημίας όπως τώρα το δημιουργήσεις ελλείψεις στον επίμαχο τομέα της Υγείας είναι αντιπαραγωγικό. Και τέλος τόνισε με έμφαση ότι είναι απαράδεκτο να βγάλεις από το σύστημα ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην μάχη κατά του κορωνοιού από την α γραμμή.

Ηθική έντιμη στάση υπευθυνότητα.

Είπε επίσης ότι για το προσωπικό σε χώρους Οίκων ευγηρίας και συναφή ιδρύματα αυτό που ελήφθη σαν μέτρο είναι να κάνουν PCR οι ανεμβολίαστοι ούτε εδώ επέβαλε υποχρεωτικότητα. Σημαντική ήταν η αποκάλυψη ότι η Κύπρος έχει η ίδια αναπτύξει μηχανισμό εντοπισμό ελέγχου και παραλλαγών και νέων μεταλλάξεων δεν στέλνει τα δείγματα στο εξωτερικό έχουν εντοπιστεί κάποια κρούσματα της Δέλτα Συν (Delta Plus) αλλά αυτή δεν είναι τόσο μεταδοτική..

Εάν με τα νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού σε δέκα με δεκαπέντε μέρες, θα ληφθούν ακόμα κάποια μέτρα τόνισε ο υπουργός που θ’ αφορούν περισσότερο τους ανεμβολίαστους και την πρόσβασή τους σε χώρους ψυχαγωγίας.

ΥΓ. παρακολούθησα ζωντανά το βράδυ της 22/11/21 την εκπομπή από το δορυφορικό του ΡΙΚ.

Kαίριο το ερώτημα που έθεσε ο Υπουργός: ”Eν καιρώ πανδημίας που θέλουμε όλους τους γιατρούς μας να είναι στην πρώτη μάχη θέλουμε να είμαστε σε μια δικαστική μάχη μαζί τους ή να είναι μαζί μας όλοι στον πόλεμο;”

dimpenews.com