Η Γαλλία χάνει την Γουαδελούπη, της υπόσχεται αυτονομία μετά την εξέγερση κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών!! ΒΙΝΤΕΟ

H ισχυρογνωμοσύνη και η αλαζονία πληρώνονται. Η Γαλλία χάνει την κτήση της την αποικία Γουαδελούπη. Ο λαός του νησιού εξεγέρθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και μετά από 10 μέρες γενικής απεργίας, ταραχών συγκρούσεων ως και με πραγματικά πυρά η Γαλλία δια του Υπουργού της Outre-mer του Sébastien Lecornu δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για αυτονομία της Γουαδελούπης.. Η Γαλλία ταπεινώθηκε. Ο Μακρόν στον τοίχο.

Η υγειονομική αποικιοκρατία ηττήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνετρίβη. Οι υγειονομικοί νίκησαν και κέρδισαν όχι μόνο για τους εαυτούς αλλά και για όλο το έθνος. Η εξέγερση δικαιώθηκε η κοινωνική αλληλεγγύη επίσης αφού τα συνδικάτα και ο λαός στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών. Οι υγειονομικοί πήραν από εδώ από την Γουαδελούπη ως σήμερα ακόμη γαλλικό έδαφος μια νίκη μια ιστορική ρεβάνς για όλα τα θύματα του πογκρόμ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανά τη γη και στέλνουν ένα μήνυμα σε όλες τις κυβερνήσεις να μην παίζουν με την φωτιά γιατί όποιος πάει για μαλλί .. καμιά φορά βγαίνει και κουρεμένος..

Σε συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες για την επίλυση της κρίσης, που γεννήθηκε από την άρνηση υποχρεωτικού εμβολιασμού πριν ενστερνιστούν κοινωνικά αιτήματα «ορισμένοι εκλεγμένοι έθεσαν το ζήτημα της αυτονομίας», είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική ομιλία του την Παρασκευή προς τους κατοίκους της Γουαδελούπης.

“Σύμφωνα με αυτούς, η Γουαδελούπη θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό της. Θέλουν λιγότερη ισότητα με το Εξάγωνο ( Γαλλία), περισσότερη ελευθερία αποφάσεων από τους τοπικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό, δεν υπάρχουν κακές συζητήσεις όσο αυτές οι συζητήσεις χρησιμοποιούνται για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Γουαδελούπης», συνέχισε ο υπουργός.

Το 34,5% των κατοίκων της Γουαδελούπης είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ένας άλλος παράγοντας που πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη.

Ο λαός σήμερα Σάββατο ξεχύθηκε από κάθε γωνιά της Γουαδελούπης να γιορτάσει τη νίκη του διαδηλώσεις μαζικές σε όλο το νησί. Κλίμα ανεξαρτησίας αλλά κι επαγρύπνησης ως τελική νίκη. Ογκωδέστατη διαδήλωση στο Pointe-à-Pitre κατά του pass sanitaire, υποχρεωτικού εμβολιασμού και συνθηκών διαβίωσης. Το παράδειγμα της Γουαδελούπης ακολούθησε η Μαρτινίκα και πάλι με μαζικές κινητοποιήσεις και γενική απεργία διαρκείας. Μπλόκα στους δρόμους, περιφρούρηση φωτιές το ίδιο σκηνικό παντού.

Η Γαλλία με τανκ , ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις που απέστειλε αλλά και πραγματικά πυρά κατά διαδηλωτών δεν κατάφερε να κάμψει το αδούλωτο φρόνημα και πείσμα των πολιτών.

Αν η Γουαδελούπη αδράξει αυτονομία ή κι ανεξαρτησία θα είναι τεράστια πολιτική ήττα για Μακρόν που θα του χρεωθεί παραμονές προεδρικών εκλογών. To ερώτημα είναι τώρα αν θα πάει για απόσχιση ως και η Μαρτινίκα.

H αυτονομία της Γουαδελούπης θα είναι η πρώτη σημαντική πολιτική εξέλιξη που επιφέρει η αντίσταση των λαών κατά των υγειονομικών αποικιοκρατών, πρόδρομος κοσμογονικών εξελίξεων!!

Σημαντική λεπτομέρεια: η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για υγειονομικούς και πυροσβέστες στη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα για τις 31 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στην εξέγερση, ενώ ο αρμοστής της Γουαδελούπης επέκτεινε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί έως τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη, ο συνάδελφός του της Μαρτινίκα είχε θεσπίσει επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας. Η αναβολή της υποχρεωτικότητας ωστόσο δεν ικανοποιεί τους διαδηλωτές, συνδικάτα που ζητούν πλήη απόσυρση. Αρχικά ήταν να επιβληθεί στις 15 Νοέμβρη όταν κι άρχισαν οι κινητοποιήσεις μεγάλης κλίμακας.

dimpenews.com