Καλιφόρνια: Το Oμοσπονδιακό Εφετείο αναστέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για σωφρονιστικούς υπαλλήλους και μέρος των κρατουμένων!

Καλιφόρνια: Το Oμοσπονδιακό Εφετείο αναστέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για σωφρονιστικούς υπαλλήλους και μέρος των κρατουμένων!

Ένα Ομοσπονδιακό Εφετείο αναστέλλει προσωρινά διάταγμα που απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους στις φυλακές της Καλιφόρνια να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του COVID-19 ή να έχουν θρησκευτική ή ιατρική εξαίρεση (σσ εκεί ακόμη κι αυτή η πρωτογενής απόφαση η μη ακυρωτική προέβλεπε ωστόσο εξαίρεση κατ’ επίκληση θρησκευτικών λόγων ή ιατρικών) . Με δικαστική απόφαση αναστολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για κρατικούς λειτουργούς!

Το 9ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή ένα αίτημα για αναστολή της απόφασης εν αναμονή της εκδίκασης έφεσης. Η εντολή εμβολιασμού είχε οριστεί να τεθεί σε ισχύ στις 12 Ιανουάριου αλλά η απόφαση εμποδίζει την επιβολή μέχρι τον Μάρτιο, αναφέρει το AP.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Jon Tigar είχε απορρίψει το αρχικό αίτημα παραμονής για την εντολή εμβολίου, το οποίο επηρεάζει τους εργαζόμενους στις φυλακές, τους κρατούμενους που επιθυμούν δια ζώσης επισκέψεις ή που εργάζονται εκτός φυλακών.

Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Ο Gavin Newsom (D) προσχώρησε στην υπηρεσία φυλακών της πολιτείας για να ασκήσει έφεση κατά του διατάγματος.
Η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ειρήνης της Καλιφόρνια, το εργατικό σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην Καλιφόρνια, προειδοποίησε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα μπορούσε να δημιουργήσει ελλείψεις προσωπικού, ανά AP.
Ο Don Specter, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού γραφείου Prison Law Office, είπε στο AP ότι το σταμάτημα “θέτει τόσο το προσωπικό των φυλακών όσο και τον έγκλειστο πληθυσμό σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης”.
Περίπου 50.640 κρατούμενοι της πολιτείας της Καλιφόρνια έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας και τουλάχιστον 242 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Σωφρονιστικών και Αποκατάστασης της Καλιφόρνια.axios 27/11/21

dimpenews.com