Γαλλία Δημοσκόπηση: 7 στους 10 γονείς απορρίπτουν τον εμβολιασμό παιδιών τους ηλικίας 5-11 ετών! Ο Μακρόν δεν απέκλεισε κι αυτός γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Στη Γαλλία οι γονείς παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών αντιτίθενται στον εμβολιασμό παιδιών του. Σε δημοσκόπηση μελέτη “Opinion 2022” που πραγματοποιήθηκε από Elabe BFMTV/L’Express σε συνεργασία με SFR σχεδόν 7 στους 10 είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό των παιδιών τους σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, σχεδόν οι μισοί (47%) έντονα. Μόνο το 31% των γονέων μικρών παιδιών δηλώνει υπέρ αυτής της έρευνας. Ο Μακρόν έκρινε την Τετάρτη ότι ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του Covid-19 ήταν «επιθυμητός» αλλά όχι υποχρεωτικός, ενώ έκρινε «πιθανό» μακροπρόθεσμα υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους ”αυτή η υπόθεση υπάρχει” αν και όπως είπε είμαστε σχεδόν πλήρως εμβολιασμένοι αφού έχουμε φθάσει σε ποσοστό περί της τάξης του 85%. Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας (CCNE) πρόκειται να εκδώσει τη γνώμη της την Πέμπτη σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Covid για όλα τα παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών.

Σήμερα άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών που ανήκουν σ’ ευπαθείς ομάδες στη Γαλλία. Mια οριακή ωστόσο πλειονότητα Γάλλων (51%), είναι ευνοϊκή στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 αλλά οι γονείς των παιδιών αυτής της ηλικίας είναι αντίθετοι οι 7 στους 10.figaro/lexpress.

dimpenews.com