Kαθηγητής Arnon Afek, Aναπληρωτής διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Sheba Ισραήλ: θα πάρουμε και 4η και 5η και 6η και 7η και ποιος ξέρει πόσες ακόμη δόσεις!!!

Kαθηγητής Arnon Afek, Aναπληρωτής διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Ισραήλ: θα πάρουμε και 4η και 5η και 6η και 7η και ποιος ξέρει πόσες ακόμη δόσεις!!! όλο κι ανεβαίνει ο πήχης.

Ο καθηγητής Arnon Afek, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τέταρτη δόση εμβολίου φαίνεται να είναι αναπόφευκτη.
«Όποιος πιστεύει ότι δεν θα [πάρουμε τέταρτη δόση] κάνει λάθος», είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. «Εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει πανδημία σε περιοχές όπως η Αφρική, που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, θα υπάρχουν όλο και περισσότερες παραλλαγές». (σσ μάλλον δεν έχει δει καλά που είναι η έξαρση..Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Christian Perronne: δεν είναι εμβόλιο είναι μια θεραπευτική πειραματική ουσία που τροποποιεί τα κύτταρα! Mεγάλη απάτη ότι αποκλήθηκε εμβόλιο.Η επιδημία τελείωσε σε φτωχές χώρες που εμβολιάστηκαν λίγο. Συνεχίζει σ’αναπτυγμένες που εμβολιάζουν μαζικά! Υπάρχουν θάνατοι γιατί δεν δίνονται θεραπείες!)

Ο Afek είπε ότι ελπίζει ότι τέτοιες μεταλλάξεις COVID δεν θα είναι τόσο μεταδοτικές και σοβαρές όσο η παραλλαγή Delta, «αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί να πάρουμε μια τέταρτη, πέμπτη και έκτη και έβδομη δόση – ποιος ξέρει πόσες. Αλλά εντάξει, είμαστε τυχεροί που τα έχουμε, δεν έχουν εμβόλια όλες οι χώρες στον κόσμο». (σσ η Αφρική δεν έχει κατ’ επιλογήν, στο Καμερούν έχει εμβολιστεί κατά συνείδηση και όχι από έλλειψη εμβολίων μόλις το 1% και κάτι. Οι άνθρωποι έχοντας οικτρά πείρα ότι για έγιναν τα πειραματόζωα σε προηγούμενες καμπάνιες φοβούνται τα εμβόλια όπως τη χολέρα λένε τα ρεπορτάζ. Στη Νιγηρία έληξαν αχρησιμοποίητες εκατομμύρια δόσεις, στη χωματερή. Η λιγότεη εμβολιασμένη Αφρική έχει τα λιγότερα κρούσματα όπως και στην Ελλάδα είχαμε ελάχιστα θύματα το 2020 στο πιο φονικό πρώτο κύμα παρά το 2021 που έγινε ο μαζικός εμβολιασμός. Το ίδιο συνέβη σε όλη σχεδόν τη Δύση.. Ποιά η ερμηνεία;; )

Πιο καθησυχαστικός ο Υπ. Υγείας στο Ισραήλ μια κι εκκινεί την καμπάνια της 4ης δόσης. Μια πιθανότητα τέταρτης δόσης εμβολίου για COVID σύντομα για όλους τους Ισραηλινούς, λέει ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz.
Η δήλωση έρχεται καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας πρόκειται να διεξαγάγουν συζήτηση για την έγκριση της τέταρτης δόσης για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μιλώντας σε συνέδριο της εφημερίδας Israel Hayom, ο Horowitz είπε ότι «θα μπορούσε» το Ισραήλ κάποια στιγμή να εγκρίνει μια τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό, αλλά πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ακόμα. Εάν δούμε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά την αναμνηστική, θα μπορούσαμε να προτείνουμε μια τέταρτη δόση, είναι πιθανό».

Σημείωσε ότι υπάρχουν εμβόλια – όπως το εμβόλιο της γρίπης – τα οποία χορηγούνται ετησίως.
Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας πρόκειται να συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης για να εξετάσουν την έγκριση μιας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του COVID για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο. Μια τέτοια κίνηση εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να λάβουν μια τέταρτη δόση από τον Ιανουάριο.Times of Israel 6/12/21

dimpenews.com