PHARMA PAPERS! LOBBYING Υπερκέρδη και Διαπλοκή! Κάθε δευτερόλεπτο, τα εργαστήρια εμβολίων αποκομίζουν κέρδη 1.000 $! 1000 δις ευρώ κέρδη σε 20 χρόνια για τις Big Pharma!

PHARMA PAPERS! LOBBYING Υπερκέρδη και Διαπλοκή! Ευρωβουλευτής Manon Aubry: κάθε δευτερόλεπτο, τα εργαστήρια εμβολίων αποκομίζουν κέρδη 1.000 $! 1000 δις ευρώ κέρδη σε 20 χρόνια για τις Big Pharma!

διαπλοκή

Ο σύζυγός της Γερμανίδας Πρόεδρος της Κομισιόν-Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ursula von der Leyen που εκφράστηκε υπέρ του υποχρεωτικού πειραματικού εμβολιασμού στην ΕΕ είναι ο Heiko von der Leyen, ο οποίος κατέχει τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή στην Orgenesis, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στη γονιδιακή θεραπεία. Γονιδιακές θεραπείες που σύμφωνα με κορυφαίους ειδήμονες είναι πειραματικά «εμβόλια» κατά του Covid…Διαπλοκής συνέχεια….medias-presse.info

το ζεύγος

Την ίδια ώρα 75 μέλη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ διαθέτουν μετοχές στην Pfizer Moderna και στην Johnson and Johnson. Αρκετοί άλλοι αντάλλαξαν μετοχές εταιρειών με άμεσο μερίδιο στην πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν είχε διαπραγματευτεί, όταν εργαζόταν στην τράπεζα Rothschild, ένα συμβόλαιο 10.000.000.000 δολαρίων μεταξύ της Nestlé και της… Pfizer  γυναίκα του έχει πολλές μετοχές στην ίδια εταιρεία στην Pfizer.

Η Pfizer τροφοδότησε τον ελβετικό λογαριασμό του Cahuzac και πιθανώς πολλών μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θέλει να ωθήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Manon Aubry: ”κάθε δευτερόλεπτο, τα εργαστήρια των Φραμακευτικών των εμβολίων αποκομίζουν κέρδη 1.000 $. Αυτό είναι το τζάκποτ!Τα εργαστήρια των Φαρμακοβιομηχανιών κέρδισαν από την αρχή της ομιλίας μου ως τώρα πάνω από 120.000 δολάρια και στο ίδιο χρονικό διάστημα ο κόβιντ σκότωσε μια δεκάδα ανθρώπους. Πότε θα σταματήσει αυτή η τρέλα; Tα χρήματα των Big Pharma περισσότερο παρά τις ζωές μας ήθελε να προστατεύσει η ΕΕ. 2 χρόνια που μας απαγορεύετε κ. Ursula von der Leyen την πλήρη πρόσβαση στα συμβόλαια που συνάφθηκαν με τις φαρμακευτικές που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιο χρήμα.”(αδιαφάνεια)

Τα Υπερκέρδη

1000 δισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη σε είκοσι χρόνια: πώς τα εργαστήρια των Φαρμακευτικών έγιναν οικονομικά τέρατα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ελάχιστη σχέση με αυτό που ήταν πριν από πενήντα χρόνια ή ακόμα και πριν από είκοσι χρόνια. Όλο και μεγαλύτερες και πιο χρηματοοικονομικές, έχουν γίνει μηχανές για να συλλέγουν δισεκατομμύρια ευρώ ή δολάρια για να τα αναδιανείμουν στους μετόχους, ειδικά στα μεγάλα funds της Wall Street.

Μέσα σε εξήντα χρόνια, η φαρμακοβιομηχανία έχει αλλάξει δραματικά. Οι κατασκευαστές φαρμάκων συγκαταλέγονται πλέον στις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, μαζί με εταιρείες πετρελαίου και αυτοκινήτων. Είναι επίσης οι πιο προσοδοφόρες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Και μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Βασιζόμενοι στα δεδομένα που συλλέχθηκαν στον ιστότοπο Mirador du Gresea, καταφέραμε ωστόσο να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη 11 φαρμακευτικών εταιρειών μεταξύ των πιο σημαντικών στον κόσμο (Sanofi, Novartis, AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Merck, Eli Lilly, Roche, Abbott, Pfizer, Bristol Myers Squibb και Johnson & Johnson) μεταξύ 1999 και 2017. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Μεταξύ 1999 και 2017, ο κύκλος εργασιών αυτών των έντεκα εργαστηρίων διπλασιάστηκε, φτάνοντας το ποσό ρεκόρ των 395 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017! Ταυτόχρονα, η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων έχει πολλαπλασιαστεί κατά 3,3 για να φθάσει τα 873 δισ. ευρώ (ποσοστό, ωστόσο, χαμηλότερο από το ρεκόρ του 2016 των 988 δισ.). Τα μερίσματα και οι επαναγορές μετοχών -με άλλα λόγια το μερίδιο των κερδών που αναδιανέμεται απευθείας στους μετόχους- αυξήθηκαν κατά 3,6 για να φτάσουν τα 71,5 δισ. ευρώ το 2017 – ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν «μόνο» 44% την ίδια περίοδο.

Από το 1990, ο σωρευτικός κύκλος εργασιών των εργαστηρίων έχει εξαπλασιαστεί, τα κέρδη τους πενταπλασιάστηκαν και τα μερίσματά τους υπερδιπλασιάστηκαν.

Για τα επτά εργαστήρια που μπορούν να ακολουθηθούν από το 1990, οι αυξήσεις είναι ακόμη πιο θεαματικές. Ο σωρευτικός τους κύκλος εργασιών έχει πολλαπλασιαστεί κατά περισσότερο από έξι, τα κέρδη τους κατά πέντε, τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά περισσότερα από δώδεκα, καθώς και τα μερίσματα και οι επαναγορές μετοχών τους (1).

925 δισ. ευρώ για τους μετόχους
Μεταξύ 1999 και 2017, η «Big Pharma» – τα ίδια 11 εργαστήρια για τα οποία μιλάμε εδώ – αποκόμισαν κέρδη 1019 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αναδιανέμησαν 925 δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας στους μετόχους τους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών, ή 90,8%. Πίσω από αυτό το συνολικό ποσοστό κρύβεται μια φαινομενικά αδυσώπητη αύξηση των μερισμάτων με την πάροδο των ετών. Το 1999, αυτά τα έντεκα εργαστήρια αναδιανέμουν το 57,4% των κερδών τους στους μετόχους. Το 2017 το ποσοστό αναδιανομής διαμορφώθηκε στο … 141,9%! Ιστορικό ρεκόρ (2)

Όσον αφορά τα φάρμακα, ολόκληρο το σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης βασίζεται σε μια σιωπηρή υπόθεση: οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι ιδιωτικές εταιρείες που σίγουρα επιδιώκουν να κερδίσουν χρήματα, αλλά που είναι επίσης στην υπηρεσία των ασθενών και της δημόσιας υγείας. Αποκομίζουν κέρδη – πλέον τεράστια – αλλά ταυτόχρονα φέρνουν νέες θεραπείες στην κοινωνία που βελτιώνουν τη γενική ευημερία. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων είναι το ίδιο το σύμβολο αυτής της ανταλλαγής “δούναι και λαβείν”: οι κατασκευαστές έχουν το μονοπώλιο στην εμπορία μιας νέας θεραπείας για καθορισμένη περίοδο – γενικά 20 χρόνια – επειδή έχουν αναλάβει την ανάπτυξή της. στο τέλος αυτών των είκοσι ετών η θεραπεία μπορεί να παραχθεί και να πωληθεί ελεύθερα από άλλους, για παράδειγμα ως γενόσημο.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες, που έχουν γίνει πολυεθνικές, δεν παίζουν πλέον το παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες που έκαναν πριν από τριάντα χρόνια.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες, που έχουν γίνει πολυεθνικές, δεν παίζουν πλέον το παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες. Οι επιχειρηματικές τους αποφάσεις υπαγορεύονται πλέον από τις χρηματοπιστωτικές αγορές πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε παράγοντα δημόσιας υγείας. Οι πατέντες, κάποτε ένα βολικό εργαλείο για την ενθάρρυνση της διαθεσιμότητας φαρμάκων, έχουν γίνει μέσο κερδοσκοπίας και όργανο εκβιασμού έναντι των κυβερνήσεων.

Δημόσια εγγύηση, ιδιωτικά κέρδη
Πριν από δέκα χρόνια, η παγκόσμια οικονομική κρίση έδειξε πώς οι τράπεζες επωφελούνται από μια σιωπηρή «δημόσια εγγύηση» από τις κυβερνήσεις, καθώς διαχειρίζονται επίσης τα χρήματα των αποταμιευτών και των απλών πολιτών. Διαβεβαιωμένοι ότι τα κράτη δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να βυθιστούν τελείως και ότι, αν χρειαστεί, θα διασωθούν, όπως το 2008, με δισεκατομμύρια δημόσιο χρήμα, δεν δίστασαν να συμμετάσχουν σε ολοένα και πιο κερδοσκοπικές δραστηριότητες. , πολύ επικερδείς για τους εμπόρους, γνωρίζοντας ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι στο τέλος θα παρέμεναν περιορισμένοι.

Ο φαρμακευτικός τομέας έχει επίσης τη δική του μορφή «δημόσιας εγγύησης»: συστήματα ασφάλισης υγείας και κρατική υποστήριξη για την έρευνα. Είναι σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτή τη δημόσια εγγύηση ότι έχουν γίνει αυτό που είναι σήμερα: υπερχρηματοδοτημένα τέρατα, που έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία των μετόχων και όχι των ασθενών.bastamag

dimpenews.com