70% των κρουσμάτων Όμικρον στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι και με την 3η δόση!

70% των κρουσμάτων Όμικρον στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι και με την 3η δόση!

Υψηλότερη αναλογία τριπλά εμβολιασμένων μεταξύ των κρουσμάτων Covid (69%) σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό (58%).

Δηλαδή, η αναμνηστική 3η δόση έχει μηδενική αποτελεσματικότητα για την πρόληψη της μόλυνσης από το Omicron. Dr. Avi Dascalu, MD, PhD

Ισραήλ, Omicron σήμερα (στοιχεία του ‘Israël MOH):

  • 134 αποδείχθηκαν θετικοί στην Omicron
  • 69% πλήρως προστατευμένοι, κυρίως με 3η δόση.

3η δόση του γενικού πληθυσμού στο Israël = 58%

Η 3η δόση άρχισε να χορηγείται από τον Αύγουστο του 2021.
Τα δεδομένα και το χρονικό μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας Ισραήλ περί το 10% των κρουσμάτων είναι όμικρον.

Ένας μήνας έχει περάσει από την πρώτη ανακάλυψη της Όμικρον και συνεχίζει να καλπάζει: το στέλεχος που έχει αναπτύξει τόσες πολλές μεταλλάξεις μολύνει γρήγορα, αποφεύγοντας τα αντισώματα που σχηματίζονται κατά την ανάρρωσή και τον εμβολιασμό, αλλά προκαλώντας σχετικά ήπια ασθένεια.

Οι κορονοϊοί δεν σταματούν να σχηματίζουν μεταλλάξεις. Είναι μια φυσική εξελικτική διαδικασία πολλών ιών προκειμένου να μολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ιοί δεν έχουν δική τους ζωή και πρέπει να διεισδύσουν σε ένα ζωντανό κύτταρο και να χρησιμοποιήσουν το γενετικό φορτίο – το DNA για να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν. Η omicron κάνει ακριβώς αυτό, και με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα: έχει δημιουργήσει περίπου 50 διαφορετικές μεταλλάξεις, περίπου 32 από αυτές στο πρωτεϊνικό κέλυφος που είναι τόσο σημαντικό για τη διαδικασία μόλυνσης.

Το πρωτεϊνικό περίβλημα του κορωνοϊού του επιτρέπει να προσκολλάται στους υποδοχείς του ανθρώπινου κυττάρου, να διεισδύει στο κύτταρο και να το χρησιμοποιεί για την αναπαραγωγή. Αυτό είναι που το κάνει τόσο μεταδοτικό. Και η μόλυνση είναι τόσο μαζική που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε μια πρόβλεψη ότι τον επόμενο μήνα το στέλεχος θα κυριαρχήσει στην ήπειρο, αντικαθιστώντας το στέλεχος Δέλτα.ynet

dimpenews.com