140η ημέρα απεργίας πείνας του Παλαιστίνιου κρατουμένου Hicham Abu Hawash. Διεθνείς και παλαιστινιακές οργανώσεις και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος καλούν σ’ άμεση απελευθέρωση του! Τον έκαναν φυτό πατέρα 5 παιδιών! Φέρει σημάδια βασανιστηρίων! Πεθαίνει από λεπτό σε λεπτό!! Επαφές Μ Αμπάς με Πούτιν και Υπ.Άμυνας Ισραήλ για απελευθέρωση του!

Ισραήλ: κινητοποίηση γύρω από έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο «σε κρίσιμη κατάσταση» μετά από απεργία πείνας είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής Le Figaro σε συνεργασία με το Γαλλικό Πρακτορείο AFP. Διαδηλώσεις στην Παλαιστίνη για τον Χισάμ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος μπήκε σ’ επιθανάτιο ρόγχο. Αδιάλλακτο το Ισραήλ. Ο κρατούμενος είναι Αθώος αφού 2 χρόνια δεν κατόρθωσε ενώ τον έχει στα χέρια του το Ισραήλ να του αποδώσει κατηγορητήριο.. Νομικό και δικαστικό σκάνδαλο. Η διοικητική κράτηση απαγορεύεται σύμφωνα με την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κράτηση του είναι άδικη καταχρηστική κι η μεταχείριση του κρατουμένου απάνθρωπη αφού οδηγείται στο θάνατο. Είναι αιχμάλωτος πολέμου.

Peut être une image de 1 personne, position debout, foule et plein air


Διεθνείς και παλαιστινιακές οργανώσεις ανησύχησαν την Κυριακή για την τύχη ενός Παλαιστίνιου κρατούμενου που φυλακίστηκε στο Ισραήλ και τώρα βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση» μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες απεργίας πείνας.

Ο Hicham Abu Hawash, ένας 40χρονος μέλος της παλαιστινιακής ένοπλης ομάδας Ισλαμικής Τζιχάντ πτέρυγα της αλ Φατάχ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος από το Ισραήλ ότι συνδέεται με επιθέσεις στο εβραϊκό κράτος, ξεκίνησε την απεργία πείνας του τον Αύγουστο για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησή του χωρίς κατηγορία ή δίκη.

Image
Άουσβιτς στο Ισραήλ

( σσ Τον είχαν κατηγορήσει παλιότερα εξέτισε ποινή 8 ετών και ύστερα στις 27 Οκτώβρη του 2020 συνελήφθηκε φυλακίστηκε και ως σήμερα δεν του έχει αποδοθεί κατηγορητήριο ούτε έχει ορισθεί δικάσιμη εις βάρος του. Που σημαίνει πλήρωσε για όσα του καταμαρτυρούσαν και μετά συνελήφθηκε ως συνήθης ύποπτος τσουβαλιάστηκε στο κάτεργο αδυνατούν να δέσουν την υπόθεση εδώ και 2 χρόνια και να στοιχειοθετήσουν κατηγορία εις βάρος του και πέραν του ότι είναι κατά τεκμήριο αθώος είναι και αποδεδειγμένα αθώος αφού οι διωκτικές αρχές και μάλιστα του Ισραήλ αδυνατούν εδώ και 2 χρόνια που είναι στα χέρια τους να του προσάψουν εκ νέου κατηγορίες. Πατέρας 5 παιδιών το ένα με νεφρική ανεπάρκεια τον έκαναν φυτό. Αρνούνται να τον απελευθερώσουν ακόμη κι εξουδετερωμένο κι αύριο θα τον φοβούνται ακόμη και νεκρό;;;Στο σώμα του φέρει σημάδια βασανισμού )

Peut être une image de 2 personnes, barbe et intérieur

Αυτός ο πατέρας πέντε παιδιών από τη Ντούρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπόκειται σε διοικητική κράτηση, ένα μέτρο που επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να κρατούν ένα άτομο χωρίς κατηγορητήριο για μια ανανεώσιμη περίοδο έξι μηνών.

Μια «πολύ επικίνδυνη κατάσταση»
Οι ιατρικές ομάδες που τον επισκέφθηκαν τον βρήκαν σε «κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (IARC) το βράδυ του Σαββάτου, η οποία δήλωσε «ανησυχεί για τις μη αναστρέψιμες συνέπειες για την υγεία του και τον πιθανό τραγικό θάνατό του».

Peut être une image de 1 personne et barbe

«Βρίσκεται σε δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λιάντ Αβιέλ, εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Σαμίρ στο κεντρικό Ισραήλ, όπου νοσηλεύεται επί του παρόντος ο Χισάμ Αμπού Χάουας υπό την επιτήρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

«Η κατάστασή του είναι πολύ επικίνδυνη (…) δεν μπορεί πλέον να μιλήσει καθόλου και δεν έχει πλέον επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του. Ακόμα κι αν τερματίσει την απεργία του, θα έχει σοβαρά προβλήματα υγείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή η σύζυγός του, Aïsha Hrebat. Πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας θα πρέπει να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να άρει την κράτησή του.

“Μια κόκκινη γραμμή”
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Hussein al-Sheikh, ο οποίος συμμετείχε επίσης σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz και του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmoud Abbas, ζήτησε επίσης την «άμεση» απελευθέρωση του Hisham Abou Hawash, όπως και οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. (σσ 2 μέρες μετά τη συνάντηση του με Υπ. ‘Αμυνας Ισραήλ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος μίλησε με Πούτιν και του διαμήνυσε ότι οδηγούμαστε σε έκρηξη στο Παλαιστινιακό. «Υπογράμμισε τη σημασία που έχει να τερματιστούν οι μονομερείς πρακτικές του Ισραήλ ως προς τους οικισμούς, την κατάσχεση γαιών, την έξωση των Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ (…) και την τρομοκρατία των εποίκων, καθώς τα μέτρα του Ισραήλ θα οδηγήσουν σε έκρηξη», μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, το WAFA.)

Peut être une image de 2 personnes, tatouage, barbe et texte

Το Ισραήλ “πρέπει να καταλάβει ότι το θέμα των κρατουμένων είναι μια κόκκινη γραμμή (…) και πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη ζωή του Αμπού Χισάμ”, είπε ο Ισμαήλ Ραντουάν σε μια διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή.

Η Ισλαμική Τζιχάντ, η δεύτερη ένοπλη ισλαμιστική ομάδα στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τη Χαμάς, είχε απειλήσει το εβραϊκό κράτος με αντίποινα σε περίπτωση θανάτου αυτού του αιχμαλώτου.

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Και η ισραηλινή εκδοχή μέσω της haaretz

Αυξάνονται οι πιέσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή για να σωθεί ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας σε «επικείμενο κίνδυνο»
Παλαιστινιακές ομάδες ζητούν την απελευθέρωση του Hisham Abu Hawash, ο οποίος κάνει απεργίας πείνας για 139 ημέρες για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησή του χωρίς δίκη
Η πίεση στην Παλαιστινιακή Αρχή να παρέμβει για λογαριασμό του Hisham Abu Hawash από την ισραηλινή κράτηση εντείνεται, καθώς η κατάστασή του επιδεινώνεται ραγδαία την 139η ημέρα απεργίας πείνας.

Τα μέλη της οικογένειας του Abu Hawash προέτρεψαν την ηγεσία της PA να παρέμβει στο Ισραήλ για να σώσει τη ζωή του, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Όχθη το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Al-Manara στη Ραμάλα. Την Κυριακή συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

dimpenews.com