Μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία. O φορέας επέστρεφε από το Καμερούν. Καθησυχαστικοί οι ειδήμονες: «είναι φυσιολογικό να μεταλλάσσεται ο ιός, το κάνει σχεδόν καθημερινά».

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού ανακαλύφθηκε στη Γαλλία. O φορέας επέστρεφε από το Καμερούν. Ένα άτομο που επέστρεφε από το Καμερούν θα είχε μολύνει τουλάχιστον δώδεκα άτομα με αυτή τη νέα παραλλαγή.
Μια νέα παραλλαγή του κοροναϊού ανακαλύφθηκε στη Γαλλία, αναφέρει το Het Laatste Nieuws. Θα μπορούσε να έχει καταγωγή από το Καμερούν και έχει ταξινομηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις «παραλλαγές υπό επιτήρηση». Δεν πρέπει να ανησυχείτε αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ιολόγο Steven Van Gucht, που έδωσε συνέντευξη στο HLN. «Είναι φυσιολογικό να μεταλλάσσεται ο ιός, το κάνει σχεδόν καθημερινά», καθησυχάζει. «Είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται παραλλαγές εδώ κι εκεί. Εφόσον η μετάλλαξη δεν καταλαμβάνει το όμικρον ή το δέλτα, δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. ” ( σσ εννοούν ότι ο ιός όσο μεταλλάσσεται εκφυλίζεται. Άλλωστε Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge: H Omicron μπορεί να μην είναι η τελική παραλλαγή, αλλά μπορεί να είναι η τελευταία ανησυχητική παραλλαγή!)
Στο μεταξύ, αυτή η μετάλλαξη ονομάστηκε B.1.640.2. και βρέθηκε σε ένα άτομο που, στη Νότια Γαλλία, επέστρεφε από διαμονή στο Καμερούν και το οποίο φέρεται να μόλυνε τουλάχιστον δώδεκα άτομα με αυτή τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Ένα πρώτο επιστημονικό άρθρο (σε προδημοσίευση) δείχνει, αναφέρει το HLN, ότι τα μολυσμένα άτομα παρουσιάζουν «άτυπους συνδυασμούς μεταλλάξεων». Έτσι αναγνωρίστηκαν 46 μεταλλάξεις, έναντι 37 για την παραλλαγή όμικρον.le soir 4/1/22

dimpenews.com