Ρεκόρ κρουσμάτων απ’ αρχή πανδημίας στο Βέλγιο.Τα 5 στα 6 κρούσματα είναι της Οmicron.Αυξήθηκαν οι νοσηλείες αλλά μειώθηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ!

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή πανδημίας στο Βέλγιο.Τα 5 στα 6 κρούσματα είναι της omicron.Αυξήθηκαν οι νοσηλείες αλλά μειώθηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

27.199 Βέλγοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 σε μια μέρα: ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας
Η έκθεση Sciensano που το RTBF μπόρεσε να συμβουλευτεί αποκαλύπτει ένα απόλυτο ρεκόρ: με τουλάχιστον 27.199 κρούσματα να έχουν ήδη εντοπιστεί, δεν έχουν διαγνωστεί ποτέ τόσοι πολλοί άνθρωποι θετικοί στον COVID-19 όσο στις 3 Ιανουαρίου 2022. Η προηγούμενη ημερομηνία ρεκόρ ήταν της 27 Οκτωβρίου, με 22.221 κρούσματα.

«Είναι ρεκόρ, αλλά θα συνεχίσει να αυξάνεται», αναλύει ο Yves Van Laethem. Με την άφιξη της παραλλαγής Omicron, ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός. “Συνολικά 5 από τις 6 μολύνσεις μπορούν να αποδοθούν στο omicron στο Βέλγιο.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δια-ομοσπονδιακής για την καταπολέμηση του Covid, ο ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. “Είναι μια έκρηξη. Ενώ ήταν κυρίως ενεργός στους 20-30 ετών στην περιοχή των Βρυξελλών, ο ιός είναι πλέον παρών σε όλη τη χώρα και επηρεάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός από τους ηλικιωμένους.”

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των νοσηλειών τις δύο τελευταίες ημέρες με τουλάχιστον 217 και 190 νέες νοσηλεύσεις για τις 4 και 5 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, καλά νέα: ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας που καταλαμβάνονται για ασθενείς με κορωνοϊό συνεχίζει να μειώνεται: με 470 στις 5 Ιανουαρίου, βρισκόμαστε ξανά κάτω από το συμβολικό ορόσημο των 500 κατειλημμένων κλινών.rtbf 4/1/22

dimpenews.com