update EKTAKTO Η Ρωσία και ο ΟΣΣΑ αποφάσισαν ν’ αναπτύξουν ”ειρηνευτικές” δυνάμεις στο Καζακστάν. To Καζακστάν δια Προέδρου του και του Αρχηγού Αεροπορίας ζητάει από Ρωσία και τον ΟΣΣΑ να επέμβουν στο Καζακστάν! Η Ρωσία θ’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα της στρατηγικού συμμάχου της; Μια ακόμη πολύχρωμη επανάσταση.Μάχες. Νέα Maidan με σπίθα.. τις τιμές φωτιάς του αερίου! Ανήμερα Χριστούγεννα Ρωσίας οι γνωστές δυνάμεις χτυπούν το διευρυμένο ορθόδοξο τόξο!! To Kαζακστάν δεν παραδίδεται στο ΝΑΤΟ. Αντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας. Δεκάδες στασιαστές νεκροί σύμφωνα με αρχές. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΙΕΒΟ BINTEO/Τα τζιχάντια Δύσης ΝΑΤΟ αποκεφάλισαν 3 αστυνομικούς στο Αλμάτι. 3000 Ρώσοι στρατιώτες στο Καζακστάν!

Η Ρωσία και ο ΟΣΣΑ αποφάσισαν ν’ αναπτύξουν ”ειρηνευτικές” δυνάμεις στο Καζακστάν. Η Ρωσία στέλνει στρατό σήκωσε το γάντι σε ΝΑΤΟ Δύση Τουρκία. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Καζακστάν.To CSTO επιβεβαιώνει ανάπτυξη Ρώσικων κι πιθανώς Αρμένικων και Λευκορωσικών ”ειρηνευτικών δυνάμεων” στο Kazakhstan. Η Αρμενία στέλνει 70 στρατιώτες ο κύριος όγκος θα είναι Ρώσοι.3000 Ρώσοι στρατιώτες στο Καζακστάν! Αντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο Αλμάτι. Οι αρχές ανακοινώνουν ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί στασιαστές.. Άρχισαν τα όργανα…2000 συλλήψεις.

Απόγευμα Πέμπτης: Κόκκινος συναγερμός για τρομοκρατία εκδόθηκε για την περιοχή Kyzylorda Οι ειδικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση— ανακοινώνει η επικεφαλής της περιοχής Gulshara Abdykalikova.
Υπουργείο IA του Καζακστάν: «Όσοι αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα τους θα εξουδετερωθούν».
18 νεκροί αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους «ξένους εκπαιδευμένους τρομοκράτες» κι 748 τραυματίστηκαν.2298 συλλήψεις..

Eμπόλεμη ζώνη βράδυ Πέμπτης το Αλμάτι. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται τώρα στο Aktau, ο δρόμος για αεροδρόμιο μπλοκαρίστηκε. Αργά Πέμπτη έφθασαν και οι Λευκορώσοι με 5 αεροπλάνα IL-76

ΕΚΤΑΚΤΟ/Καζακστάν: Τα τζιχάντια Δύσης ΝΑΤΟ αποκεφάλισαν 3 αστυνομικούς στο Αλμάτι..

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Saltanat Azirbek, μίλησε για “δεκάδες” στασιαστές σκοτωμένους καθώς αποπειράθηκαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια.

Το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τηλεόραση αναφέρει πάνω από 1000 τραυματίες εκ των οποίων οι 62 σ εντατική. Το Εσωτερικών μετέφερε ότι υπάρχουν 8 νεκροί αστυνομικοί.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev ζητά την επέμβαση των στρατών του CSTO, μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Ρωσίας, για να αντιμετωπίσουν την «τρομοκρατική απειλή». Ο πρόεδρος επίσης επισημαίνει ότι πρόκειται για εξωτερική απειλή δήλωση ταυτόσημη κάνει αργότερα και το Ρώσικο ΥΠΕΞ. “Οι ταραξίες εκπαιδεύθηκαν στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια πράξη επίθεσης από το εξωτερικό κατά του Kazakhstan”είπε ενώ προσθέτει ότι « υπάρχει μια μάχη μεταξύ τρομοκρατικών συμμοριών και αερομεταφερόμενης μονάδας κοντά στο Αλμάτι »

Είχε προηγηθεί παρόμοια δήλωση του πρώην κοσμοναύτη και διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του Καζακστάν, υποστράτηγος Toktar Aubakirov κάλεσε όλα τα μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας ΟΣΣΑ (CSTO) (Ρωσία,Αρμενία, Καζακστάν, Κιργιστάν,Τατζικιστάν, Λευκορωσία) να στείλουν στρατεύματα, με δήλωση του στην κρατική τηλεόραση.

Ανταποκρίνεται θετικά το Κιργιστάν περιμένει πράσινο φως από Μόσχα.

Υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν: «Η Δημοκρατία της Κιργιζίας, ως σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της, εάν χρειαστεί, να παράσχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στον αδελφό Καζακστάν.”

Ο Pashinyan της Αρμενίας δήλωσε πως άρχισαν οι διαβουλεύσεις των χωρών του ΟΣΣΑ για Καζακστάν.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια Ανήμερα Χριστούγεννα Ρωσίας οι γνωστές δυνάμεις χτυπούν το διευρυμένο ορθόδοξο τόξο!!

Image

Το Καζακστάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτειά του την Τετάρτη μετά τις διαδηλώσεις που πυροδότησε η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου που μετατράπηκαν σε ταραχές και στη συνέχεια σε ένοπλη εξέγερση. Σήμερα το απόγευμα, χιλιάδες εξεγερμένοι κατέλαβαν το δημαρχείο της πόλης Αλμάτι αλλά και το αεροδρόμιο. Επιθέσεις σε πολλά κυβερνητικά κτίρια κάποια τα παρέδωσαν στη φωτιά αλλά και πλιάτσικο σε τράπεζες κλπ Καταλαμβάνουν αστυνομικά τμήματα και κατάσχουν τον οπλισμό. Πριν από λίγο οι εξεγερμένοι κατάσχεσαν πολλά στρατιωτικά καμιόνια στο Almaty αναφέρουν ρώσικα πρακτορεία.

Ανακατάληψη κι αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο κέντρο του Αλμάτι τώρα.

Σειρήνες ακούγονται στο Αλμάτι.

Ανεπίσημες πληροφορίες από το στρατό αναφέρουν ότι προετοιμάζει μια εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση τις επόμενες ώρες αρχίζοντας από τις 3 π.μ τη νύχτα Πηγές από Almaty λένε ότι “non stop πυρά σαν σε εμπόλεμη ζώνη και οι τρομοκράτες τρέπονται σε φυγή”. Ο κόσμος ενημερώνεται από το ραδιόφωνο ν αποφύγει το κέντρο γίνεται επιχείρηση εκκένωσης. Οι πυροβολισμοί έχουν ηρεμήσει τώρα στο Αλμάτι, άλλες δύο περιοχές εξακολουθούν να βιώνουν αναταραχές, πλιάτσικο και βία, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Πιθανόν να τελειώσει εντός 48 ωρών. Υπάρχουν τώρα πιθανόν αρκετοί νεκροί από πλευράς εξεγερμένων.

Image

εικόνες από το αεροδρόμιο παντού βανδαλισμοί.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Αλμάτι, καταστροφή, σειρήνες ουρλιάζουν, τζάμια σπασμένα και καταστήματα λεηλατούνται. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Tokayev οι καταληψίες κατέλαβαν 5 αεροσκάφη.lifenews_

2 μέτρα και 2 σταθμά

Image

Εικόνες από διοικητικό Κτίριο Αλμάτι που θυμίζουν Εργατική Εστία Ολοκαύτωμα στην Οδησσό

Προηγουμένως Διαδηλωτές εισέβαλαν στο διοικητικό κτίριο του Αλμάτι
Οι συμμετέχοντες στις ταραχές κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο του akimat (δημαρχείο της πόλης) στη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, αναφέρει το Sputnik Καζακστάν.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τομάρτ Τοκάγεφ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλιχάν Σμαΐλοφ ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού ως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τα πρακτορεία Interfax, TASS και RIA Novosti ανακοίνωσαν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επικαλούμενα δήλωση που προβλήθηκε στην τηλεόραση του Καζακστάν. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε προηγουμένως κηρυχθεί τοπικά στα μέρη που επλήγησαν κυρίως από τις διαδηλώσεις, το Αλμάτι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την επαρχία Mangystau και την πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν.
Οι αρχές είχαν προηγουμένως διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε όλη τη χώρα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ παντού εκρήξεις στο κέντρο του Αλμάτι όπου συγκεντρώνονται στρατιώτες

Image

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Καζακστάν Khabar 24 το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας ότι θα ισχύει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης «θα περιορίσει την ελευθερία κινήσεων, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών», είπε ο παρουσιαστής του καναλιού στα ρωσικά, και θα απαγορεύσει «συλλογικές εκδηλώσεις και οικογενειακές τελετές που συνδέονται με γεννήσεις, γάμους ή θανάτους».( σσ όπως με το κορώνα σε όλη τη Δύση)

Οι περιορισμοί “θεσπίστηκαν σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης, για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης και την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών”, είπε.

Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, πρόσθεσε. ( σσστη Δύση είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατιωτικό νόμο για 2 χρόνια και η Εκτακτη Ανάγκη είναι διαρκής και κάνουν πειράματα υποχρεωτικά σε πληθυσμούς)

Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι . Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Kαζακστάν. 8 αστυνομικοί και στρατιωτικοί της Εθνικής Φρουράς του Καζακστάν σκοτώθηκαν, άλλοι 317 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ταραχών. MIA RK /

Oυκράνια, Αρμενία, Καζακστάν περίσφιξη της Ρωσίας από Νότο ενώ οι ίδιες δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς αλλαγή status quo και στη Λευκορωσία. Λόγω της εξέγερσης στο Καζακστάν, ολόκληρο το νότιο σύνορο της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.Η τακτική απόσυρσης Αμερικανών από γειτονικό σε Καζακστάν Αφγανιστάν δίνει ήδη τους πρώτους καρπούς αφού ενθάρρυνε ισλαμιστικές μεταβάσεις στο παρακείμενο τ. σοβιετικό μπλοκ. Η Τουρκία θα είναι από τους κερδισμένους και σε αυτή την περίπτωση αφού θα παίξει κι εδώ το χαρτί του παντουρανισμού για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Σε περίπτωση κατάληψης της εξουσίας στο Καζακστάν, οι βάσεις του ΝΑΤΟ θα εμφανιστούν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται εξαιρετικά για μια βίαιη αλλαγή εξουσίας στο Καζακστάν και οι ειδικοί λένε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εκεί, καθώς θα περικυκλώσει ουσιαστικά τη Ρωσία, στερώντας της πολλά σημαντικά στρατιωτικά και προστατευτικά πεδία από τη νότια κατεύθυνση, εξάλλου, σε μεγάλο βαθμό πιθανότητας, μπορεί να εμφανιστούν εδώ βάσεις του ΝΑΤΟ, για τις οποίες ενδιαφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά από άλλες χώρες της Συμμαχίας.

Οι διαδηλώσεις συγκεκριμένα ξεκίνησαν λίγο πριν από τη συνάντηση των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον, ρωσικές μονάδες και μονάδες στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ότι τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα βρίσκονταν κοντά στα σύνορα του Καζακστάν (περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καζακστάν ).

«Αν η Ρωσία χάσει έναν σύμμαχο όπως το Καζακστάν, θα είναι ένα κρίσιμο πλήγμα. Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την κατάσταση, γιατί μετά τη συνάντηση των αρχών του Καζακστάν με τους διαδηλωτές και την πλήρη συμμόρφωση με τα αιτήματά τους, οι διαδηλώσεις εντάθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να καταλάβει την εξουσία στο Καζακστάν με τη βία, γιατί σε αυτήν την περίπτωση, οι λαβίδες στην πραγματικότητα θα συρθούν γύρω από τα ρωσικά σύνορα», σημειώνει ο ειδικός Avia.pro.

οι στασιαστές περικύκλωσαν 2 νοσοκομεία και ΜΕΘ μην επιτρέποντας σε ασθενείς και τραυματίες να μπαινοβγαίνουν. Αυτό επήλθε καθώς ειδικές δυνάμεις του στρατού τους απώθησαν έξω από το Αλμάτι.

Στο Αλμάτι στο πλιάτσικο οι στασιαστές κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια Mir, Kazakhstan, Khabar, Eurasia και KTK
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας από τους υπαλλήλους του καναλιού «Καζακστάν» τραυματίστηκε ελαφρά. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται επί τόπου. Χρειάστηκαν ακόμη και τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Κατέστρεψαν ακριβό εξοπλισμό, έκλεψαν βιντεοκάμερες και ένας υπάλληλος τραυματίστηκε στην επίθεση, σύμφωνα με το κανάλι Telegram Sputnik Καζακστάν.

Ρωσικά πρακτορεία διαδίδουν εικόνες από την αναχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων με μεταγωγικά αεροσκάφη και προορισμό Καζακστάν.

Η Συρία είναι ξεκάθαρη απόδειξη του επερχόμενου αμερικανικού ρόλου της Τουρκίας στο Καζακστάν και είναι παρόμοιος με τον τουρκικό ρόλο στη Συρία και την Ουκρανία και τη Λιβύη όσον αφορά τη μεταφορά μισθοφόρων, όπλων και τρομοκρατών.Σχέδια επί χάρτου.

Image

dimpenews.com