Έκοψε η αρκούδα! Η Ρωσία στέλνει ορδές τον ” Κόκκινο” Στρατό στο χιόνι του Καζακστάν! Ανακατάληψη αεροδρομίου σε Αλμάτι από Ρώσους και ντόπιους! Ο Μπάιντεν απάντησε στο τελεσίγραφο του Πούτιν. Το Καζακστάν γίνεται Ουκρανία. Μετά την απόσυρση τακτικής των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, στο Καζακστάν η συνέχιση της ισλαμιστικής άνοιξης σε χώρες της τ. Σοβιετικής Ένωσης. Τουρκία και Κίνα καραδοκούν. ΒΙΝΤΕΟ

Έκοψε η αρκούδα! Η Ρωσία στέλνει ορδές τον ” Κόκκινο” Στρατό στο χιόνι του Καζακστάν! Ανακατάληψη αεροδρομίου σε Αλμάτι από Ρώσους και ντόπιους!

Μετά την απόσυρση τακτικής των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Καζακστάν είναι η συνέχιση της ισλαμιστικής άνοιξης στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Τουρκία Κίνα να καραδοκούν. Ο ” Κόκκινος” Στρατός κατά ορδές αναπτύσσεται στο Καζακστάν στο χιόνι. Οι Ρώσοι στρατιώτες μαζί με ντόπιες δυνάμεις του Καζακστάν, ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου στο Almaty ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Εικόνες Αποκαλυπτικής καταστροφής στο Αλμάτι. Εξεγερμένοι αιχμαλώτισαν δεκάδες αστυνομικούς.

Οι πυροβολισμοί δεν υποχωρούν στην περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας στο Αλμάτι
Υπάρχουν θύματα πτώματα στο δρόμο.

Η εργαλειοποίηση του ισλαμιστικού τουρκόφωνου τόξου στον Καύκασο είναι η αιχμή δόρατος των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ για ν’ αποδομήσουν περαιτέρω το τ. σοβιετικό μλποκ ρώσικων συμφερόντων. Η Ρωσία πλέον θυμίζει Ιράν λόγω της περικύκλωσης που επιχειρούν ΗΠΑ ΝΑΤΟ. Είναι ο απόλυτος στόχος.

Έχουν παρεισφρήσει ισλαμιστές τρομοκράτες στις τάξεις των εξεγερμένων….

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση το ”Εμιράτο του Καυκάσου” δραστηριοποιείται στα γεγονότα στο Καζακστάν και προτρέπει να γίνει η νέα Τσετσενία!

ΕΚΤΑΚΤΟ/Καζακστάν: Τα τζιχάντια Δύσης ΝΑΤΟ αποκεφάλισαν 3 αστυνομικούς στο Αλμάτι. Έδρασαν εν ύπνω ”τζαμάατ”/Jamaat !

Οι διπλωματικοί ελιγμοί της Ρωσίας να χρονοτριβίσει και ν’ αποφύγει μια απευθείας σύγκρουση με την Τουρκία που απαλλοτριώνει συνεχώς για λογαριασμό της και για τους δυτικούς συμμάχους της εδάφη της τ. Σοβιετικής Ένωσης εγκαθιδρύοντας συνεχώς και νέα Άστανα δεν θα αποδώσουν για πολύ. Η Ρήξη είναι αναπόφευκτη. Τα νέα Άστανα που σκιαγραφεί η επικοινωνία Τσαβούσογλου Λαβρόφ για Καζακστάν δεν έχουν δυναμική γιατί αυτή η τακτική του γνωστού δίπολου εγγυητριών δυνάμεων αρχίζει να ξεθυμαίνει….

Οι αρχές του Καζακστάν συνέλαβαν τον εγκέφαλο του πογκρόμ και του πλιάτσικου ως και αποκεφαλισμών! ήρθε από Τουρκία το Γενάρη είναι Γκρίζος Λύκος. Άρωμα Συρίας….στο Καζακστάν. Η Τουρκία πίσω από τα γεγονότα;

Ο Μπάιντεν απάντησε στο τελεσίγραφο του Πούτιν. Το Καζακστάν γίνεται Ουκρανία.Με μια διαφορά στην Ουκρανία δεν τους βγήκε το Ταταρικό ζήτημα και ενεργοποίησαν την υφιστάμενη θρησκευτική διαίρεση σε εκκλησιαστικό με ουνίτες και σχισματικούς από τη μια και πατριαρχικούς Μόσχας από την άλλο αλλά και αναζοπύρωσαν πολιτικές διαφορές εκκρεμότητες του Β Παγκοσμίου με κατάτμηση κοινωνικού σώματος σε Μπαντεριστές και Δεξιό Τομέα και Δημοκράτες φιλορωσοβιτιστές από την άλλη. Οι γλωσσικές και οι εθνοτικές διαφορές διαδραμάτισαν κι εδώ κυρίαρχο ρόλο.

Δεν υπάρχει δυτική υποκίνηση; Δεν έχουν ευθύνες για το νέο λουτρό αίματος;

“Θα δομήσουμε μια ευημερούσα χώρα όπως σ Αμερική κι Ευρώπη όπως έγινε σε Kirghizstan, Ukraine, Géorgie κι Arménie” αναφέρει ο αρχηγός της έγχρωμης αντιπολίτευσης

Image


Οι διαμαρτυρίες για την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου απέκτησαν αμέσως μια εντελώς διαφορετική εμβέλεια και κλίμακα, γέμισαν πολιτικό νόημα. Η παραίτηση της κυβέρνησης που ανέλαβαν οι αρχές δεν εκτόνωσε την κατάσταση: τα πράγματα οδεύουν προς πογκρόμ, επιθέσεις και ένοπλες συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Στην Ουκρανία, πριν από 8 χρόνια, αρχικά φαινόταν επίσης ότι το Μαϊντάν δεν είχε ιδιαίτερες πιθανότητες να ανατρέψει την κυβέρνηση και να ανακατευθύνει τη ροή της ιστορίας. Ωστόσο, το καθεστώς κατέρρευσε τόσο γρήγορα όσο κανείς δεν περίμενε. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία βγήκε από την τροχιά της ρωσικής επιρροής και κατευθύνθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τις δυτικές αξίες και δομές.
Εάν επιτευχθεί το ίδιο σενάριο για το Καζακστάν, αυτό θα αλλάξει τελικά τη γεωπολιτική σκακιέρα και θα περιορίσει το περιθώριο ελιγμών για τις ρωσικές αρχές.
Φυσικά, στο Καζακστάν, η κατάσταση είναι διαφορετική, διαφορετικά συμφέροντα διαπλέκονται εκεί, οι αντιφάσεις των φυλών έχουν επιδεινωθεί.
Ωστόσο, τα τρέχοντα δραματικά γεγονότα στο Καζακστάν εξελίσσονται σύμφωνα με τα αυθόρμητα σενάρια τους, τα οποία ούτε ο Ναζαρμπάγιεφ ούτε η ομάδα του διαδόχου του μπορούν να ελέγξουν.


Το γεγονός ότι τα γεγονότα στο Καζακστάν συνέπεσαν με έναν άλλο γύρο γεωπολιτικής έντασης και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση ή ίσως ένα περίφημο προηγμένο σχέδιο εξωτερικών εταίρων.
Η πυρκαγιά του Καζακστάν, μετά την ουκρανική ιστορία και τις συγκρούσεις σε άλλες περιοχές του ρωσικού μαλακού υπογάστριου, καταδεικνύει την ακραία αστάθεια της μετασοβιετικής δομής με μια τάση για τέτοιες απρογραμμάτιστες αλλαγές που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του συστήματος που έχει αναπτυχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε τέτοιες συνθήκες, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, η Μόσχα αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά δύσκολο διπλωματικό παιχνίδι και, ενδεχομένως, μια επιλογή που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Οποιαδήποτε δυναμική παρέμβαση, ακόμη και μετά από υποθετικό αίτημα των αρχών του Καζακστάν, μπορεί να εξελιχθεί σε πρόσθετους κατολισθήσεις και να προκαλέσει την ανάπτυξη εθνικιστικών συναισθημάτων.
Αλλά το να αφήσει την κατάσταση σε Καζακστάν να πάρει τον δρόμο της θα ήταν μια εξαιρετικά επιπόλαιη επιλογή, ειδικά επειδή η Κίνα και η Τουρκία περιβάλουν ήδη δυναμικά το Καζακστάν αναζητώντας ερείσματα, καθώς και οι δυτικοί αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι Ένοπλες συμμορίες υποχωρούν από την πόλη στην περιοχή του Αλμάτι, αναφέρει το Sputnik Καζακστάν. Έγινε ένας πραγματικός πόλεμος με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Ο ξεσηκωμός σε διάφορες επαρχίες συνεχίζεται.

Ένοπλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κέντρο προφυλάκισης στο Taldykorgan του Καζακστάν. Στην περιοχή ακούστηκε ο ήχος της σειρήνας συναγερμού. Απωθήθηκαν από δυνάμεις της τάξης. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Zhomart Tokayev διέταξε τους αστυνομικούς να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τρομοκράτες που δρουν στη χώρα. Σημείωσε επίσης ότι η επιχείρηση κατά άοπλων μαχητών συνεχίζεται.tvzvezda.

Δομικό λάθος στρατηγικό η αύξηση σ αέριο σε μια χώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και μέσα στις 15 πρώτες χώρες παραγωγής αερίου. Η αφορμή δόθηκε το πήραν πίσω αλλά το κακό είχε πάρει διαστάσεις…Από εκεί και πέρα η λαϊκή δυσφορία ήταν εύκολο να εργαλειοποιηθεί και ν ανακατευθυνθεί από δυνάμεις που παραμονεύουν το ρώσικο τόξο.

dimpenews.com