Μετά την Αυστρία και η Γερμανία κάνει πίσω για επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Eνώ ήταν να ψηφιστεί τέλη Δεκεμβρίου το αναβάλει για Μάρτη!

Μετά την Αυστρία και η Γερμανία κάνει πίσω για επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.Eνώ ήταν να ψηφιστεί τέλη Δεκεμβρίου το αναβάλει για Μάρτη. Μια ακόμη Νίκη της Παγκόσμιας Αντίστασης. Στη Γερμανία, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ταλανίζει τη χώρα και διχάζει την κυβέρνηση.
Ένα μήνα αφότου ανακοίνωσε ότι ήθελε να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο νέος καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κρατά χαμηλό προφίλ και πρέπει να αντιμετωπίσει τη διχόνοια του συνασπισμού του μπροστά στις δυσκολίες εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου.

Ο Olaf Scholz ο Καγκελάριος είχε επιλέξει αυτή τη λύση, στα τέλη του 2021, για να προσπαθήσει να τερματίσει την υγειονομική κρίση. Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας θα υπόκεινται ήδη σε αυτήν από τις 15 Μαρτίου.
Ο νέος καγκελάριος επανέλαβε την Παρασκευή, μετά από άλλη μια συνάντηση στην καγκελαρία, την επιθυμία του να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό. “Η συζήτηση παραμένει πολύ ανοιχτή”, δήλωσε ο Frank Baasner, διευθυντής του Γαλλο-γερμανικού Ινστιτούτου στο Ludwigsburg (dfi). Η πρώτη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για επερχόμενο σχετικό νόμο, που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο και να ψηφιστεί, αναβλήθηκε ωστόσο για τα τέλη Ιανουαρίου. Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, οι περιβαλλοντολόγοι και οι φιλελεύθεροι του FDP, διχάζονται για το θέμα. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν οδηγίες ψηφοφορίας: οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

«Δεν είναι αυτή η λύση»
Οι φιλελεύθεροι, σύμμαχοι του Όλαφ Σολτς, αντιτίθενται σε μεγάλο βαθμό στην απαίτηση εμβολίου. Περίπου 40 από τους 92 βουλευτές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν. Η Γενική Γραμματέας του FDP Linda Teuteberg θα παρουσιάσει ακόμη και μια πρόταση κατά του νόμου για να «τροφοδοτήσει τη συζήτηση» στο κοινοβούλιο. «Όσο περισσότερο συζητάμε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε τελικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι η λύση», παρατηρεί ο Michael Theurer, ηγέτης των Φιλελευθέρων στην περιφερειακή συνέλευση της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ακόμη και ο πρόεδρος της Bundestag, Bärbel Bas, συμβουλεύει να μην υπάρξει οποιαδήποτε «βιασύνη». «Πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο», είπε.

Η απόφαση του Scholz ριζοσπαστικοποίησε τα αντιεμβολιακά κινήματα με ολοένα και πιο βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως παντού αλλού, το θέμα διχάζει βαθιά οικογένειες, φίλους και υπαλλήλους σε εταιρείες. Οι πολιτικοί φοβούνται ότι το χάσμα στην κοινωνία θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. «Οι εντάσεις είναι πιθανό να αυξηθούν», φοβήθηκε ο Frank Baasner. Και σε μέρη της ανατολικής Γερμανίας, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων αγγίζει το 40%.liberation 8/1/22

dimpenews.com