Η Σκωτία θα σταματήσει τα περιοριστικά μέτρα για covid19 από τη Δευτέρα. H Omicron ρυθμιστής. Καθηγητής D. Benchimol: σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά μέτρα που δεν είναι χρήσιμα, με βάση τη φυσιογνωμία της τρέχουσας επιδημίας.

Η Σκωτία θα τερματίσει όλους τους περιορισμούς για Omicron τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον-Nicola Sturgeon.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των ασθενών με Covid στα νοσοκομεία φαίνεται να κορυφώθηκε και αρχίζει να σταθεροποιείται και να είναι περίπου 25% μικρότερος από την κορύφωση τον περασμένο χειμώνα.

Το ίδιο μήνυμα και από Ισραήλ. Ο καθηγητής Daniel Benchimol στο i24NEWS στις 18/1/22: ”Αντιλαμβανόμαστε σε όλο τον κόσμο ότι τελικά, υπάρχουν πολλά μέτρα που δεν είναι πολύ χρήσιμα, συνεκτιμόμενης της φυσιογνωμίας της τρέχουσας επιδημίας ”

Η κυβέρνηση και στην Αγγλία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας από το σπίτι και της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.Παρ΄ότι η Βρετανία ανέφερε 438 νέους θανάτους από τον COVID-19, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο από τις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι. Γενικά η μικρότερη σοβαρότητα του Omicron σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες είχε ως αποτέλεσμα οι νοσηλείες και οι θάνατοι να μην έχουν αυξηθεί τόσο απότομα σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα της πανδημίας αναφέρει το reuters.

Η Σκωτία θα τερματίσει όλους τους περιορισμούς στο Omicron τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός Nicola Sturgeon

Τα νυχτερινά κέντρα θα ανοίξουν ξανά, οι μεγάλες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να συνεχιστούν και οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα καταργηθούν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία της δήλωσης της Nicola Sturgeon:

η Σκωτία βρίσκεται σε «καθοδική κλίση» του κύματος Omicron.
Οι περιορισμοί σε κλειστούς χώρους θα λήξουν στις 24 Ιανουαρίου.
Λέγεται στους ανθρώπους να παραμένουν «προσεκτικοί» όταν αναμιγνύονται κοινωνικά.
Οι μάσκες παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το καθεστώς διαβατηρίων Covid δεν πρόκειται να παραταθεί.

Tι γίνεται στην πανεμβολιασμένη πρότυπο Γαλλία; μισό εκατομμύρια ημερήσια κρούσματα.Η Γαλλία αναφέρει 464.769 νέα κρούσματα κορωναϊού,που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση μιας ημέρας που έχει καταγραφεί.Ρεκόρ από αρχή πανδημίας.

Image

Το πανεμβολιασμένο Ισραήλ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων Covid 19. Με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο νέων ημερήσιων κρουσμάτων 7 ημερών ανά 100.000.

dimpenews.com