Οι αμερικανικές δυνάμεις διατείνονται ότι σκότωσαν στη Συρία τον αρχηγό του ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraysh. Ανακοινωθέν του Μπάιντεν.Σκοτώθηκε στο Ιντλίμπ σε ΝΑΤΟ-ικό έδαφος που ελέγχει η Τουρκία. Λίγα χλμ από την Τουρκία!!! Ποιός του παρείχε κάλυψη;

Οι αμερικανικές δυνάμεις διατείνονται ότι σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraysh
Σχετική ανάρτηση έκανε ο Μπάιντεν πριν λίγο:
Χθες τη υπό τη νύχτα καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Χάρη στη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αποσύραμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi — τον ηγέτη της ISIS.

To ανακοινωθέν του:

”Χθες το βράδυ υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη της ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση. Θα δώσω λεπτομέρειες στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας.”

The raid by the U.S. commandos targeted a suspected jihadist leader in a house in Syria's northern town of Atmeh. The operation, which residents say lasted about two hours, jolted the village near the Turkish border - an area dotted with camps for internally displaced people from Syria's civil war. The target was killed in Atmeh, located mere miles from the town of Barisha where former ISIS leader al-Baghdadi was killed in 2019

To ποιός είναι ο αληθινός ηγέτης της εκάστοτε ISIS αυτό είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν ένα επικοινωνιακό τρικ για να εκφράσουν τον άξονα του καλού εν όψει της αντιπαράθεσης με Ρωσία.

Από καιρόν εις καιρόν πρέπει να εμφανίζουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Β Συρία για να νομιμοποιούν την κατοχή μέρους του συριακού εδάφους πάνω και βόρεια από τον Ευφράτη και την αφαίμαξη του ενεργειακού πλούτου και υπεδάφους του αλλά και την παρουσία στρατιωτικών τους βάσεων.

Υπάρχει και η υπόθεση του Μπιν Λάντεν που υπήρξε θάνατος.. χωρίς πτώμα!!Aλλά εδώ υπάρχει πτώμα…Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

Επίσης αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία θεαματική της ενέργεια σε φυλακές που ελέγχει ο κούρδικος θύλακας η ISIS είναι μια οργάνωση που δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν πριν 2 χρόνια ακόμη. Ανάλογη και η βαρύτητα της σημασίας του ανακοινωθέντος.

Οι 2 αρχηγοί της ΙΣΙΣ Al-Baghdadi και Al-Qurayshiείχαν καταφύγει στο Idlib, που κρατούν οι φίλα προκσείμενη στην Τουρκία ” αντάρτες”.Το Idleb προστατεύεται από την Τουρκία του ΝΑΤΟ και η Συρία αδυνατεί να το ελευθερώσει λόγω των αμερικανοευρωπαικών πιέσεων.

An aerial view of wreckages around the site after an operation carried out by US forces targeting a high ranking jihadist in northern Syria last night

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπαν οι ΗΠΑ, ότι ο Al-Qurayshi σκότωσε τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αυτό είναι παραπληροφόρηση.Οι ΗΠΑ διατείνονται πως αυτοανατινάχθηκε στη διάρκεια αμερικάνικης επιδρομής.

Το σώμα του είναι άθικτο, με μόνο τραύματα από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δεν υπάρχουν σημάδια σωματικής βλάβης…

Η επιχείρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ έγινε νωρίς την Πέμπτη στο Atmeh, στην επαρχία Idlib της Συρίας που ελέγχεται από τους ”αντάρτες” δηλ. τους τουρκόφιλους τρομοκράτες.
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής κομάντο των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ σε μια επικίνδυνη επίθεση πριν από την αυγή στη βορειοδυτική Συρία. Τα σωστικά συνεργεία δήλωσαν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 13 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι ο αρχηγός της ΙΣΙΣ σκοτώθηκε στην αρχή της επιχείρησης όταν εξερράγη βόμβα που σκότωσε τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Η επίθεση με ελικόπτερο που πραγματοποιήθηκε από περίπου δύο δωδεκάδες Αμερικανούς καταδρομείς, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, οπλισμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών Reaper και επιθετικών αεροσκαφών, έμοιαζε με την επιδρομή τον Οκτώβριο του 2019 κατά την οποία ο Abu Bakr al-Baghdadi, ο προηγούμενος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, πέθανε όταν πυροδότησε ένα γιλέκο αυτοκτονίας καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν σε ένα κρησφύγετο όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της Πέμπτης.

Αμερικανικά ελικόπτερα μετέφεραν τους καταδρομείς στη θέση τους μετά τα μεσάνυχτα, περικυκλώνοντας ένα σπίτι στο Atmeh, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,κι αναφορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθησε μια μακρά, τεταμένη αντιπαράθεση, με τα μεγάφωνα να φωνάζουν προειδοποιήσεις στα αραβικά για όλους στο σπίτι να παραδοθούν, είπαν οι γείτονες. Μετά από περίπου δύο ώρες, οι ένοικοι του σπιτιού δεν είχαν εμφανιστεί και ξέσπασε μια μεγάλη μάχη, με σφοδρά πυρά πολυβόλου και προφανείς βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν το σπίτι, κατέρρευσαν μερικοί από τους τοίχους του και έσπασαν τα παράθυρά του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα από τα αμερικανικά ελικόπτερα υπέστη μηχανικό πρόβλημα, αναγκάστηκε να προσγειωθεί και αργότερα καταστράφηκε από αμερικανικά επιθετικά αεροσκάφη. Μετά από περίπου τρεις ώρες, οι Αμερικανοί καταδρομείς και τα εναπομείναντα ελικόπτερα τους πέταξαν, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο από τη σκηνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ανθρώπους να τραβούν τα πτώματα τουλάχιστον εννέα ανδρών, γυναικών και παιδιών από τα ερείπια του σπιτιού που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μάρτυρες είπαν ότι οι αμερικανικές επιδρομές στο σπίτι προκάλεσαν τις ζημιές. Ωστόσο, ένας ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι υπήρξε μια έκρηξη μέσα στο σπίτι που δεν προκλήθηκε από τη δύναμη πυρός των ΗΠΑ και πιθανότατα προκλήθηκε από τον στόχο της επιδρομής που ανατινάχθηκε.

.. τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά.

The aftermath of an operation by U.S. forces early on Thursday in Atmeh, in the rebel-held Idlib Province of Syria.


Η επιδρομή στόχευε ένα αυτόνομο, τριώροφο κτήριο που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα.

dimpenews.com