Ο ρώσικος στρατός μπήκε στο Χάρκοβο…BINTEO

Ο ρώσικος στρατός μπήκε στο Χάρκοβο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και βιομηχανικό της κέντρο. Οδομαχίες. Ελέγχει μεγάλο μέρος της πόλης… Προηγήθηκε ολονύκτιο σφυροκόπημα σε υποδομές και στρατηγικούς στόχους όπως εργοστάσιο πολεμικής βιομηχανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα (12,4 μίλια) νότια των συνόρων με τη Ρωσία.Στο Χάρκοβο, μονάδες εφόδου του «Στρατού Ζ» εισέρχονται στην πόλη. Αυτή λοιπόν θα είναι η πρώτη επιχείρηση όπου θα δούμε επέμβαση σε πυκνή αστική περιοχή. Όλα θα τελειώσουν γρήγορα και χωρίς περιττές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Οι ουκρανικές αρχές λένε ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο και οι μάχες είναι σε εξέλιξη στους δρόμους.

Ο leh Sinehubov, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα στην πόλη και ζήτησε από τους αμάχους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς το Κίεβο αρνείται να πραγματοποιήσει συνομιλίες

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα έδειξαν ρωσικά οχήματα να κινούνται στο Χάρκοβο .Αν και οι Ουκρανοί νωρίτερα παραδέχθηκαν ότι οι Ρώσοι εισχώρησαν ως το κέντρο της πόλης τώρα δια του εκεί κυβερνήτη αναφέρουν ότι ελέγχεται το Χάρκοβο από ουκρανικό στρατό.

Καμένα MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο αεροδρόμιο Ivano-Frankivsk μετά από χτύπημα από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.

Kατάρριψη ουκρανικού μαχητικού στη Kherson, νεκροί οι πιλότοι

Εκκενώθηκε η στρατιωτική βάση Ουκρανών στην ιστορική Οδησσό.

dimpenews.com