Η Λευκορωσία ανακάλεσε το μη πυρηνικό στάτους της και πλέον θα επιτρέπει στη Ρωσία να της εισάγει πυρηνικά όπλα. Στρατιωτικά Κονβόι της Λευκορωσίας στα σύνορα με Ουκρανία. Το Μινσκ θα μπει στον πόλεμο;

Η Λευκορωσία ανακάλεσε χθες το μη πυρηνικό στάτους της που επιτρέπει στη Ρωσία να της εισάγει πυρηνικά όπλα. Η Λευκορωσία ενέκρινε με δημοψήφισμα νέο σύνταγμα όπου εγκαταλείπει το μη πυρηνικό της καθεστώς. Παράλληλα με διαταγή του Πούτιν τέθηκαν χθες σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας. ”Οι ρωσικές στρατηγικές αποτρεπτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, ξεκινούν το καθήκον μάχης με υψηλή ετοιμότητα”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρει το TASS.

Ένα δημοψήφισμα στη Λευκορωσία την Κυριακή (27 Φεβρουαρίου) ενέκρινε ένα νέο σύνταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χώρας να παραμείνει «ζώνη απαλλαγμένη από πυρηνικά», ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Λευκορωσίας, η οποία ανέφερε ότι το 65,2% των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ του κειμένου.

Το νέο σύνταγμα θα μπορούσε να επιτρέψει πυρηνικά όπλα σε Λευκορωσικό έδαφος για πρώτη φορά από τότε που η χώρα τα αποκήρυξε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.« ”Aν εσείς (η Δύση) μεταφέρετε πυρηνικά όπλα στην Πολωνία ή στη Λιθουανίαστα σύνορα μας τότε θα στραφώ προς τον Πούτιν να μου επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα που του έδωσε απροϋπόθετα » δήλωσε ο Loukachenko.

Βίντεο από το δυτικό τμήμα των συνόρων Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία για να υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή – είναι πιθανό οι αναπτύξεις τους να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στην περιοχή της Βρέστης-Brest σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Washington Post. Τα περισσότερα από τα οχήματα είναι σημειωμένα με κόκκινα τετράγωνα – είναι λογικό εάν ο Λουκασένκο πρόκειται να συμμετάσχει στον πόλεμο. Kαι ρώσικα στρατιωτικά οχήματα με τη σήμανση V κινούνται στη Λευκορωσία προς Gomel στα σύνορα με Ουκρανία.

dimpenews.com