Εντυπωσιακό χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο! ΒΙΝΤΕΟ

Tην ώρα που η Δύση κόβει και λογοκρίνει τα ρώσικα κανάλια ο πύργος των τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο έγινε στόχος ενός εντυπωσιακού χτυπήματος. Η μετάδοση των προγραμμάτων διακόπτεται. Είχε προαναγγελθεί το χτύπημα και οι Ρώσοι ζήτησαν από τους πολίτες ν΄απομακρυνθούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Επηρεάστηκε» εξοπλισμός πύργου, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας. «Τα κανάλια δεν θα λειτουργήσουν για λίγο», συνέχισε σε tweet, που μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι εικόνες δείχνουν την κορυφή του πύργου κρυμμένη από ένα πυκνό σύννεφο καπνού, το κτίριο παραμένει όρθιο. Για 2 εκρήξεις στον πύργο κάνουν λόγο οι Ουκρανοί.

Το χτύπημα αυτό έχει πολλαπλά μηνύματα. Πρώτον απάντηση στη λογοκρισία και μακαρθισμό αντιρωσισμό στη Δύση. Δεύτερον υποδηλώνει αποφασιστικότητα Ρωσίας να καθυποτάξει φιλοναζιστικό καθεστώς Κιέβου. Tρίτον θυμίζει σε ΝΑΤΟ ΕΕ τ΄απαράγραπτα εγκλήματα τους όταν κατεδάφιζαν με βόμβες τον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Βελιγράδι.

Ο τηλεοπτικός πύργος του Κιέβου ύψους 385 μέτρων επιτρέπει τη μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών καναλιών. Αναγέρθηκε το 1973, είναι το ψηλότερο κτίριο από χάλυβα στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κιέβου TV Tower.

dimpenews.com