Συνεχής συστηματική περικύκλωση του ουκρανικού στρατού. Αναπτύξεις σε όλα τα μέτωπα!

Συνεχής συστηματική περικύκλωση του ουκρανικού στρατού. Αναπτύξεις σε όλα τα μέτωπα!

Αποτελέσματα της πέμπτης ημέρας της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Νότια της ζώνης JFO, Mariupol-Volnovakha. Όλα εδώ είναι αναμενόμενα και προβλέψιμα: τόσο η Μαριούπολη όσο και η Volnovakha είναι ήδη πλήρως περικυκλωμένες και ουσιαστικά στα όρια της πυκνής αστικής ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, δεν απομένουν πιο εύλογες ενέργειες για αυτό το τμήμα της ομαδοποίησης APU: θα «συγκολληθούν» όπως έχει προγραμματιστεί όλοι αυτοί οι μικροί θύλακες αρκετά και το μόνο ερώτημα είναι το χρονοδιάγραμμα. Όσο ακριβέστερα ενεργούν η λαϊκή πολιτοφυλακή του DPR και ο «Στρατός Z», που πραγματοποιούν αυτήν την επιχείρηση, τόσο λιγότερες θα είναι οι απώλειες μεταξύ των αμάχων. Λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδόν μισό εκατομμύριο πληθυσμό της Μαριούπολης, όλα θα τελειώσουν σε 2-3 ημέρες, ενώ στη Volnovakha θα είναι πολύ πιο γρήγορα όπως και ήταν.


Βόρεια της ζώνης JFO. Εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τελικά «σέρνονταν» στο τετράγωνο Severodonetsk-Lysichansk-Slavyansk-Kramatorsk, το οποίο είναι ήδη πρακτικά περικυκλωμένο από τα νοτιοανατολικά, τα ανατολικά και τα βόρεια. Ο νότος (προς Gorlovka) και η δύση παραμένουν υπό όρους ελεύθεροι για απόσυρση, αλλά αυτές οι επιλογές δεν οδηγούν πλέον σε τίποτα: στην πρώτη περίπτωση, αυτό θα σημαίνει απλώς πρόσβαση στις θέσεις της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔΚ με πολύ απατηλές ελπίδες υποχώρησης στο Pavlograd μαζί με την κεντρική ομάδα, και στη δεύτερη περίπτωση, η υποχώρηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά μήκος επαρχιακών δρόμων εντελώς ακατάλληλων για μια τέτοια επιχείρηση, όπου τα κονβόι απλώς θα καταστραφούν από τον αέρα. Ούτε η υποχώρηση προς τα βορειοδυτικά δεν θα λειτουργήσει: προφανώς, τώρα ο «Στρατός Ζ» μάχεται ήδη για το Izyum, όπου θα κόψει τον τελευταίο δρόμο για μια τέτοια υποχώρηση. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση εκεί, όπως δεν υπάρχει καμία «εικόνα» από το Izyum, αλλά τα τελευταία βίντεο έδειξαν ότι ο Στρατός Z είχε ήδη φτάσει στα βόρεια προάστια αυτής της πόλης.


Στο βόρειο τμήμα της ζώνης προστασίας του περιβάλλοντος, μετά από ένα αυστηρό κλείσιμο του «κλοιού», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει επίσης να ξεχωρίσουν από την πυκνή αστική ανάπτυξη. Έτσι, η λύση αυτού του προβλήματος θα διαρκέσει επίσης αρκετές ημέρες – τέσσερις πόλεις έχουν συνολικό πληθυσμό περίπου 450 χιλιάδες άτομα.
Κέντρο της ζώνης OOS. Εδώ σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποφάσισαν να κανονίσουν ένα «τελευταίο μπαράζ πυρών», ρίπτοντας στην Γκορλόβκα και στο Ντόνετσκ όλα όσα είχαν στη διάθεσή τους. Το στρατιωτικό νόημα των επιθέσεων πυροβολικού και πυραύλων σε αυτές τις πόλεις της ΛΔΔ είναι μηδενικό – στην πραγματικότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβολούν τα δικά τους πυρομαχικά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σε έναν πραγματικό πόλεμο. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν άλλα σχέδια – ούτε για άμυνα, ούτε για συστηματική απόσυρση, οπότε δόθηκε η εντολή «πυροβολήστε με ό,τι υπάρχει». Μέχρι στιγμής, η κεντρική ομάδα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα υποχώρησης στο Pavlograd, αλλά μάλλον μια υποθετική. Το πιο πιθανό είναι ότι οι λαβίδες Z-Army που προέρχονται από το Tokmak και το Izyum θα κλείσουν απλώς σε λίγες μέρες στην περιοχή Pavlograd.

O ρώσικος στρατός μπήκε σήμερα στη Χερσώνα

Για να κλείσει αυτή η περικύκλωση, είναι απαραίτητο να ασφαλιστεί η δυτική πλευρά και των δύο πτερύγων που προωθούνται. Για να γίνει αυτό, σήμερα πραγματοποιήθηκε μια υποστηρικτική επιδρομή στην περιοχή Vasilyevka, όπου πραγματοποιήθηκαν οι κύριες εχθροπραξίες στην περιοχή Zaporozhye. Νομίζω ότι αύριο θα δούμε το αποτέλεσμα.
Χωρίς μάχη, καταλήφθηκε επίσης ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhya (το πρωί) και η πόλη Energodar (το βράδυ). Έτσι τώρα υπό τον έλεγχο του “Army Z” βρίσκεται ήδη ολόκληρη η αριστερή όχθη του Δνείπερου στην περιοχή Zaporozhye μέχρι τη Vasilyevka.
Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Χωρίς αλλαγές. Kherson – αποκλεισμένη κι ο ρώσικος στρατός μπήκε στην πόλη το πρωί, Nikolaev – σε ημικύκλιο κατά μήκος της αριστερής όχθης του νότιου Bug.
Χάρκοβο. Μάχες στην πόλη, αλλά η πρωτοβουλία βρίσκεται ξεκάθαρα στα χέρια του «Z Army», που αποκόπτει με συνέπεια τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, πραγματοποιώντας στη συνέχεια συστηματική εκκαθάριση εκεί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κάθονται σε άμυνα, χάνοντας εξοπλισμό κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού. Παρεμπιπτόντως, η χρήση του MLRS στη Σαλτόβκα, που σημειώθηκε το πρωί, δεν έχει νόημα για τον Στρατό Ζ: η περιοχή είναι ήδη υπό τον έλεγχό τους.
Κίεβο. Η ανταλλαγή πυροβολικού και πυραύλων μεταξύ Bucha και Irpen, και οι δύο πλευρές δεν άλλαξαν τη θέση τους στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Στα δυτικά, οι προωθημένες μονάδες του «Army Ζ» έφτασαν στο Fastov, κόβοντας τον αυτοκινητόδρομο Κιέβου-Zhitomir.
Αλλά στα ανατολικά – ριζικές αλλαγές. Το “Army Z” παρέκαμψε το Nizhyn και βγήκε πρώτα στον δρόμο Κιέβου-Τσέρνιγκοφ και στη συνέχεια πήγε στα προάστια του Κιέβου – Brovary. Έτσι, αύριο η ουκρανική πρωτεύουσα μπορεί ήδη να πέσει πλήρως σε έναν πυκνό δακτύλιο περικύκλωσης, από τον οποίο θα απομείνουν μόνο δύο δρόμοι κατά μήκος του Δνείπερου – προς Τσερκάσι και Ζολοτονόσα.

dimpenews.com