Ο ρώσικος στόλος προς απόβαση στην Οδησσό! Μαριούπολη, ανταλλαγές χτυπημάτων πυροβολικού οι αστικές μάχες δεν έχουν αρχίσει. Χάρκοβο, ο ρώσικος στρατός προελαύνει από Β προς κέντρο πόλης. Κίεβο, συνεχίζεται μεθοδικά η περικύκλωση!

O ρώσικος στόλος πάει για απόβαση στην Οδησσό…Eθεάθηκαν πολλά ρώσικα πολεμικά πλοία στ’ ανοιχτά της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα και οι πρώτες αναλύσεις μιλούν για πιθανή απόβαση στην ιστορική Οδησσό. Το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ρωσικά πλοία και ρουκετοφόρα πλησίαζαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Οδησσό, που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.Ένα αμφίβιο απόσπασμα κατευθύνεται προς την Οδησσό: 4 μεγάλα αποβατικά πλοία και 3 πυραυλικά σκάφη τονίζει το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αρκετά ρωσικά πολεμικά πλοία έφυγαν από την Κριμαία και κατευθύνονται προς την Οδησσό. Η αμφίβια επίθεση θα μπορούσε να γίνει την Πέμπτη δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι

Νότια..Η εκκαθάριση της Volnovakha συνεχίζεται, η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη είναι ήδη αποδιοργανωμένη και έχει αποκτήσει αποσπασματικό χαρακτήρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη «αλλαγή σημαίας» και μέρος της πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο ουκρανικών σχηματισμών, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι περικυκλωμένοι. Το τελευταίο βράδυ είχαν την τελευταία ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, αφήνοντας πίσω τους βαρύ οπλισμό.

φρεγάτα ουκρανική καταρρέει από ρώσικο χτύπημα στο λιμάνι της Οδησσού


Μαριούπολη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η λαϊκή πολιτοφυλακή της ΛΔΚ συνέχισαν να συμπιέζουν την περικύκλωση γύρω από τη Μαριούπολη, σχεδόν παντού φτάνοντας σε πυκνές αστικές περιοχές. Κέρδισαν 2 σημαντικές θέσεις. Ωστόσο, οι αστικές μάχες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη: τα μέρη ανταλλάσσουν μόνο χτυπήματα πυροβολικού. Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχειρούν από αστικές περιοχές, γεγονός που με κάθε δυνατό τρόπο περιπλέκει τις δυνατότητες μάχης με πυραυλικές συστοιχίες. Από μόνη της, η ομάδα της Μαριούπολης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ήδη καταδικασμένη: δεν μπορεί να βγει από τη σφιχτή παγίδα και το μόνο ερώτημα είναι πόσο θα κοστίσει η επίθεση σε αυτήν την πόλη μισού εκατομμυρίου – τόσο σε απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του NM της DPR, όσο και σε απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Οι δυνάμεις της ΛΔΚ κατέλαβαν εννέα επιπλέον οικισμούς – λέει ο Basurin: Novoaleksandrovka, Novoalekseevka, Regimental, Shevchenko, Privolnoe, Lidino, Primorskoe, Azov και Berdyansk


Βόρεια Επιβεβαιώθηκε η σύλληψη του Svatovo, όπου οι δυνάμεις του NM του LPR ήρθαν σε επαφή με μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της RF. Έτσι, διαμορφώνεται πλήρως ο ανατολικός «τοίχος» του βόρειου κλοιού. Στα δυτικά, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της RF εισήλθαν στη Balakleya, συνεχίζοντας να καλύπτουν τη βόρεια ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη JFO από τα δυτικά. Είναι πιθανό ότι με αυτόν τον τρόπο επιλύεται το έργο μιας ευρύτερης κάλυψης αυτού του τμήματος των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το οποίο, επιπλέον, επιτρέπει την πρόσβαση στο βαθύ πίσω μέρος της κεντρικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass, κόβοντας τον αυτοκινητόδρομο E50 στην περιοχή Pavlograd.
Περιφέρεια Zαπορίζια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν τη Βασίλιεφκα, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να κρατηθούν, δημιουργώντας μια οχυρή περιοχή και χρησιμοποιώντας ένα φυσικό φράγμα – μια δέσμη πλημμυρισμένη από μια δεξαμενή κοντά στον Δνείπερο. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να δούμε τα ακόλουθα γεγονότα από το Orekhov, μέσω τoυ οποίου η περιήγηση είναι σε τραχύ έδαφος ως την Zaporozhye όχι από νότια, αλλά από νοτιοανατολικά.
Energodar. Καθαρισμός του οδοφράγματος στην είσοδο της πόλης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης χωρίς φονικά όπλα. Ένα παράδειγμα για το πώς θα ενεργήσουν σε πόλεις όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται χωρίς να καταφεύγουν στη χρήση όπλων.
Η Χερσώνα τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τη νύχτα της 1ης προς 2 Μαρτίου, σήμερα η ρητορική του δημάρχου της Χερσώνας έχει ξαφνικά αλλάξει σε πολύ πιο εποικοδομητική. Προφανώς, οι χθεσινοί νεκροί στην άμυνα ήταν τα τελευταία θύματα της εισβολής της πόλης.


Νικολάεφ. Η χθεσινή σύγκρουση στην περιοχή Bashtanka, όπως αναμενόταν, δεν άλλαξε τίποτα στα σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων της RF -τα κονβόι απλώς οδηγήθηκαν γύρω από έναν άβολο οικισμό μέσα από τα χωράφια και συνέχισαν να κινούνται προς τον στόχο τους – το Voznesensk. Μέχρι το απόγευμα, οχηματοπομπές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφτασαν σε αυτή την πόλη-κλειδί, όπου βρίσκονται δύο γέφυρες στον ποταμό Southern Bug. Οι γέφυρες ανατινάχτηκαν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Βόζνεσενσκ, μαζί με τους υπερασπιστές του, αποκόπηκε από την «ηπειρωτική χώρα» και, μάλιστα, τώρα θα πολεμήσει περικυκλωμένο. Έτσι, η κατάσταση καταλήγει και πάλι στον καθαρισμό της πόλης (μάλλον γρήγορα) και στην αποκατάσταση γεφυρών στο Southern Bug. Μετά από αυτό, για την ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή του Nikolaev, ανοίγουν τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, δηλαδή, προέλαση προς το Yuzhnoukrainsk, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος πυρηνικός σταθμός, δημιουργώντας απειλή για την επιχειρησιακή περικύκλωση του Nikolaev , και, τέλος, το πιο φιλόδοξο – η δυνατότητα να αποκοπούν εντελώς οι περιοχές του Νικολάεφ και της Οδησσού από την υπόλοιπη Ουκρανία, φεύγοντας στον αυτοκινητόδρομο Ε95 κοντά στη λίμνη Crooked.


Παρεμπιπτόντως, η έκρηξη γεφυρών στο Voznesensk κατέστησε αδύνατη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όχι μόνο να βοηθήσουν τις δυνάμεις τους στην πόλη, αλλά και εξασφάλισε το πλευρό της προελαύνουσας ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία μπορεί τώρα να λύσει με ασφάλεια το πρόβλημα να φτάσει στο Yuzhnoukrainsk και στο Krivoy Ozero χωρίς φόβο ότι θα πλαγιοκοπηθεί από το Nikolaev.
Χάρκοβο. Συνέχιση των βαριών αστικών μαχών, στις οποίες το πλεονέκτημα ήδη μετατοπίζεται σαφώς στις Ένοπλες Δυνάμεις της RF, οι δυνάμεις των οποίων κινούνται ήδη από τις βόρειες περιοχές της πόλης προς το κέντρο της. Η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη είναι αποδιοργανωμένη και αποκτά εστιακό χαρακτήρα και είναι ξεκάθαρα ορατό ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να υποχωρήσουν σε γενική κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά, προς τη Μερέφα, για να διατηρήσουν τις δυνατότητες τόσο για απόσυρση όσο και για αντεπιθέσεις κατά των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες έλκονται όλο και περισσότερο στο αστικό κτήριο.Η επίθεση στο Χάρκοβο βρίσκεται σε εξέλιξη – και η ολοκλήρωσή της δεν είναι ακόμη τόσο κοντά.
Κίεβο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει ενεργές επιχειρήσεις για να εισβάλλουν στην ουκρανική πρωτεύουσα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καλύπτουν σταδιακά την πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τα βορειοανατολικά και τα ανατολικά, ενισχύοντας την περικύκλωση. Επιπλέον, το εξωτερικό περίγραμμα του υπό όρους δακτυλίου γύρω από το Κίεβο επεκτείνεται επίσης – ειδικότερα, σήμερα οι στήλες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ήδη φτάσει στο Korosten.

dimpenews.com