ΥΠΕΞ Ρωσίας – Ζαχαροβα : ”εγκληματική απόφαση η αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Η ελληνική ηγεσία έτοιμη να μηδενίσει την κοινή μας ιστορική κληρονομιά.” Οι μεγαλύτεροι αναθεωρητές της ιστορίας είναι στην Αθήνα!

Σχόλιο της Eπίσημης Eκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία στην Ελλάδα,

Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για «απρόκλητη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο «μαζική εισβολή» κ.α.

Να υπενθυμίσουμε ότι με προσπάθειες, πρώτα απ’ όλα, των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις ταρακουνούν τον κόσμο όλες τις τελευταίες δεκαετίες – οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν. Κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του για τις τεράστιες θυσίες και τα βάσανα των λαών αυτών των χωρών.

Σήμερα, τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, που ανέβηκε στην εξουσία ως αποτέλεσμα του αιματηρού πραξικοπήματος του 2014, παραμένουν στη σκιά του νέου κύματος των αντιρωσικών παρατραβηγμένων επικρίσεων. Αποσιωπάται το γεγονός ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη πλήρωσαν για την ελεύθερη επανένωσή τους με τη Ρωσία με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τις δυτικές κυρώσεις. Στο πολιορκημένο Ντονμπάς, ως αποτέλεσμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των Ουκρανών νεοναζί, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 14 χιλιάδες άμαχοι, ενώ στους Ρώσους τους προτάθηκε να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας. Και το τι σημαίνουν οι καθημερινοί πυροβολισμοί μπορούν να εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι κατοικούν στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίμησε να παρακολουθεί σιωπηλά την εξόντωση του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς, έγινε συνεργός στην πολυετή γενοκτονία των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Τώρα η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει εγγραφεί εντελώς στις τάξεις των συνηγόρων του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ η ρωσοφοβική υστερία που καλλιεργείται από τις Αρχές έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Σε αυτή τη βάση λαμβάνονται βαθύτατα εσφαλμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και οι οποίοι έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής.

Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών – να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος – θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ. Μας αποδίδουν δήθεν «ενεργειακό εκβιασμό», διακηρύσσουν ως στόχο την τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι αδιάκοπες προμήθειες του οποίου επί δεκαετίες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα για τον εθνικό ενεργειακό τομέα. Με τη συλλογική ντιρεκτίβα των Βρυξελλών, ο ελληνικός ουρανός έκλεισε για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Δόθηκε η διαταγή για αναστολή της κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, για την διακοπή των Κοινών Αφιερωματικών Ετών. Ακούγονται εκκλήσεις για πλήρη παύση κάθε συνεργασίας. Ουσιαστικά, για χάρη των ασαφών και αμφίβολων στόχων, η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την ίδια την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, που μόλις χθες η ίδια χαρακτήριζε ως φυσικό της πλεονέκτημα στη συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες.”

Το αφήγημα ότι η Ρωσία κάνει ότι η Τουρκία στην Κύπρο είναι ανερμάτιστο..Μόνο και μόνο που το επικαλούμαστε δημιουργούμε κλίμα από μόνοι μας εξισώνοντας εντελώς διαφορετικά δεδομένα..

Η Ρωσία διεκδικεί το Κίεβο τη φυσική της κοιτίδα ό,τι το Κόσοβο για Σέρβους ό,τι η Κωνσταντινούπολη για Έλληνες ό,τι η Ιερουσαλήμ για Ισραήλ. Η Κερύνεια και η Αμμόχωστος ήταν η πολιτισμική και ιστορική κοιτίδα των Ασιατικών φύλων της Τουρκίας; Όσο ελληνική είναι η Κύπρος τόσο ρωσικότατο είναι και το Κίεβο.

Το αφήγημα περί ρώσικου αναθεωρητισμού που θα ενεργοποιήσει τον τούρκικο επεκτατισμό είναι μονομερής κι εθελοτυφλούσα προσέγγιση.

Ο μεγαλύτερος αναθεωρητής της Ιστορίας είναι το Ισραήλ που διεκδίκησε κι επέβαλε κράτος μετά από 2000 με την πιο πολυετή αιματηρή πολεμική περιπέτεια. Κι όμως είναι σήμερα ο στρατηγικός μας σύμμαχος. Η Ρωσία μας πείραξε;;

Ένας επίσης σύγχρονος μεγάλος αναθεωρητής της ιστορίας είναι η Τουρκία του Ερντογάν. Αλλά επί 10 χρόνια συριακού πολέμου η Ελλάδα ενίσχυε τον επεκτατισμό του υποστηρίζοντας ην ψευδεπίγραφη συριακή αντιπολίτευση που κατέληξε στην εισβολή Ερντογάν και στην κατοχή σήμερα συριακού εδάφους.

Είναι αυτή η ανοχή και υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στη νεοθωμανική αναβίωση με τη συνέργεια κι Ελλάδας στο συριακό που έφερε την Τουρκία στη Λιβύη και στο Ιράκ και την πληρώσαμε με την τουρκολιβυκή ΑΟΖ.

Είναι η Ελλάδα που συνέργησε στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και το πληρώσαμε με το Μακεδονικό ζήτημα και τον εκεί Σκοπιανό αναθεωρητισμό αλλά κι εκεί συναινέσαμε ακόμη κι εις βάρος μας και μας πείραξε η Ρωσία;;

Κι αυτό βέβαια είναι που απομένει και όμως διαφαίνεται και προδιαγράφεται για το ποιό θα είναι το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα στην τυφλή εμπλοκή της κατά της Ρωσίας και υπέρ και πάλι του ΝΑΤΟικού παράγοντα.

”Στείλαμε όπλα γιατί έχουμε νεκρούς ομογενείς”. Nεκρούς ομογενείς είχαμε κι από την άλλη πλευρά αλλά η Ελλάδα τότε σφύριζε αδιάφορα..Οι τωρινοί νεκροί ομογενείς προέρχονται από ουκρανικά πυρά σύμφωνα με ρώσικη άποψη.

Όταν η Ελλάδα έστειλε όπλα δεν υπήρχε σχετική δεσμευτική απόφαση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Επίσης από τις χώρες που έστειλαν αμυντικό υλικό και πάλι ελάχιστες έστειλαν όπλα..

Έστειλαν κι άλλες χώρες…οι άλλες αυτές χώρες έχουν τους δεσμούς αιώνων ιστορικούς πολιτισμικούς και θρησκευτικούς με Ρωσία;;

Οι μεγαλύτεροι αναθεωρητές της ιστορίας βρίσκονται στην Αθήνα

ένας αξιωματικός του ρώσικου στρατού ο Αλ. Υψηλάντης σήκωσε τη σημαία της ελληνικής επανάστασης και ένας ΥΠΕΞ της Ρωσίας ήταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης Καποδίστριας. Με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή διασφαλίστηκε η θρησκευτική και πολιτική προστασία που παρείχε η Ρωσία στους Έλληνες που επωφελούμενοι κατάφεραν, μέσω της ίδρυσης εμπορικών οίκων και ύψωσης της Ρωσικής σημαίας, να αναπτύξουν τη ναυτιλιακή τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συσσώρευση κεφαλαίου. Τα επόμενα χρόνια νησιά του Αιγαίου κυρίως η Ύδρα, οι Σπέτσες και τα Ψαρά απέκτησαν σημαντικό πλούτο και αριθμό πλοίων που βοήθησαν στον πόλεμο του 1821. Η Φιλική εταιρεία ανδρώθηκε σε ρωσικά εδάφη.

Την ίδρυση στην Οδησσό της Φιλικής Εταιρείας βοήθησαν:
1. Το γεγονός ότι η Ρωσική Αυτοκρατορία υπήρξε ο αιώνιος αντίπαλος της Οθωμανικής, επιδιώκοντας την εξασθένιση της ή το διαμελισμό της
2. Η συνθήκη τον Κιουτσούκ-Καϊναρτζή (1774), η οποία δημιούργησε το καθεστώς της Προστασίας (Pokrovitel’stvo) που ασκούσε η Ρωσία στους χριστιανικούς λαούς των Βαλκανίων. Ακολούθησαν η συμπάθεια και η αγάπη του ρωσικού λαού προς τους Έλληνες, αλλά και η εμπιστοσύνη της ρωσικής διοίκησης
3. Η ανακήρυξη, από το 1794, της Νότιας και της Δυτικής Ρωσίας (της περιοχής δηλ. από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βαλτική) σε Εποικιστική Ζώνη, με σκοπό την προσέλευση και εγκατάσταση εποίκων στην περιοχή
4. Ο πολυεθνικός, κοσμοπολίτικος και πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Οδησσού, όπου ζούσαν Ρώσοι, Εβραίοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι, Μολδαβοί, Έλληνες, Πολωνοί, Βούλγαροι, Αρμένιοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Βρετανοί και Τάταροι
Ο φιλελεύθερος χαρακτήρας της Οδησσού όπου βρήκαν καταφύγιο Γάλλοι μοναρχικοί αξιωματικοί και Ρώσοι “αγρότες-δραπέτες” (δουλοπάροικοι), και όπου ο Πούσκιν έγραψε ότι στην Οδησσό φυσούσε: “ο ελεύθερος αέρας της Ευρώπης”
5. Η ρωσική παράδοση, των αρχών του 19ου αι., της φιλανθρωπίας (το πνεύμα του Novikov) του τεκτονισμού και του ιδεαλισμού και
6. Το γεγονός ότι οι Έλληνες έποικοι στην Οδησσό και γενικώς στη Νέα Ρωσία (αγρότες, εργάτες, τεχνίτες, ναυτικοί, στρατιωτικοί και αργότερα διπλωμάτες και κατάσκοποι), μέχρι το 1812, αποκτούσαν οικόπεδα, χρηματική βοήθεια -ορισμένοι άποροι και έτοιμα σπίτια- στα οποία πρέπει να προσθέσουμε φορολογικές απαλλαγές και, μετά το 1812, μόνο οικόπεδα, όσοι είχαν τη ρωσική υπηκοότητα.
Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στους Έλληνες εμπόρους της Οδησσού να ιδρύσουν:
το 1796, το πρώτο Χρηματιστήριο
το 1808, τη Γραικορωσική Συντροφία των Ασφαλειών
το 1814, τη Συντροφία των Γραικών Ασφαλιστών (φανερά) και την Ελληνεμπορική Σχολή της Οδησσού (φανερά) και ακόμη τη Φιλική Εταιρεία (κρυφά) (η οποία βοήθησε στη διαμόρφωση της κοσμοθεωρίας των Ρώσων Δεκεμβριστών)
. (Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ: 1814-2014 ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Τα Ορλοφικά πέραν της κατάληξής τους είναι ένα από τα σημαντικότερα προεπαναστατικά κινήματα που διατήρησε τη φλόγα του ξεσηκωμού. Με τους Σλάβους πολιτισμικά είμαστε σχεδόν ένα έθνος αφού ο εκχριστιανισμός κι ο εκπολιτισμός τους με το Κυριλλικό αλφάβητο οφείλεται σ΄ Έλληνες. Ο Άγ. Μάξιμος ο Γραικός μετέφρασε τη ρώσικη βίβλο και ο Θεοφάνης ο Κρητικός τους δίδαξε την αγιογραφία…..κ.α Η απομόνωση του ελληνισμού από το σλαβικό φυσικό του περίγυρο είναι εθνική αυτοχειρία.

H Eλλάδα αφού εργαλειοποίησε τη θρησκεία κατά Ρωσίας, εξού και το σχίσμα με Πατριαρχείο Μόσχας, στο όνομα της ειρήνης σχετική δήλωση του Βαρθολομαίου τώρα στρατιωτικοποιεί το όλο της εγχείρημα και στέλνει και όπλα για να σκοτωθούν Ρώσοι στο βωμό των ΝΑΤΟ ικών γεωπολιτικών συμφερόντων..Αυτή την ειρήνη έφερε η παραχώρηση Αυτοκεφαλίας σε σχισματικές παραφυάδες στο Κίεβο;;

dimpenews.com