Υπ. Άμυνας Ρωσίας: ουκρανικά μαχητικά χρησιμοποίησαν για εφόρμηση αεροδρόμια χωρών του ΝΑΤΟ.Αυτό θα θεωρηθεί εμπλοκή αυτών των κρατών στην ένοπλη σύγκρουση!

Ενημέρωση σχετικά με την ενημέρωση του επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov:

«Η ομάδα των στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ συνεχίζει τις επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ αναπτύσσουν με επιτυχία επίθεση στη Μαριούπολη από τις βορειοδυτικές και ανατολικές κατευθύνσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτυπούν στόχους της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Στις 6 Μαρτίου, το αεροδρόμιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Vinnytsa [δυτική Ουκρανία] απενεργοποιήθηκε από όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας.

Μαχητικά αεροσκάφη και αεράμυνα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν άλλα τρία ουκρανικά αεροσκάφη Su-27 και τρία UAV στον αέρα. Συνολικά για χθες και σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε 11 επιθετικά μαχητικά και 2 ελικόπτερα. Σχεδόν όλη η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος του Κιέβου έχει καταστραφεί.

Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε για ουκρανικά επιθετικά αεροσκάφη που είχαν προηγουμένως πετάξει στη Ρουμανία και σε άλλες συνοριακές χώρες. Η χρήση των αεροδρομίων αυτών των χωρών για τη βάση της ουκρανικής στρατιωτικής αεροπορίας με επακόλουθη χρήση κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των κρατών σε ένοπλη σύγκρουση.

Ρωσικά όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας έθεσαν εκτός δράσης τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας.

Το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου αναγκάζει τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα για μετέπειτα ανάπτυξη στις περιοχές των εχθροπραξιών. Στο πλαίσιο του έργου της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χτυπήσουν επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος με όπλα υψηλής ακρίβειας. Προκειμένου να αποφευχθεί μια απειλή για τη ζωή των εργαζομένων των επιχειρήσεων της ουκρανικής στρατιωτικής- βιομηχανίας, προειδοποιούμε εκ των προτέρων για προγραμματισμένες επιδρομές εναντίον τέτοιων εγκαταστάσεων. Καλούμε το προσωπικό των εργοστασίων της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας να μην ακολουθήσει τις εντολές του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου και να εγκαταλείψει τα εδάφη τέτοιων εργοστασίων.”

Η Ουκρανία αναφέρει πως 20.000 ξένοι εθελοντές από 52 χώρες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κιέβου να πολεμήσουν κατά του ρωσικού στρατού. Θα έχουν την ίδια τύχη που 150.000 τζιχαντιστές από 100 χώρες πήγαν στη Συρία να πολεμήσουν!

dimpenews.com