Γενίκευση. Μπαίνει στον πόλεμο και η Πολωνία. H Πολωνία παραχωρεί όλο τον στόλο της μαχητικών MIG-29 στην αμερικάνικη βάση Ramstein στη Γερμανία για να ριχθούν στο ουκρανικό μέτωπο! Προτρέπει κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο. Θα φταίει ο Πούτιν;;;

Γενίκευση. Μπαίνει στον πόλεμο και η Πολωνία. H Πολωνία παραχωρεί όλο τον στόλο της μαχητικών MIG-29 στην αμερικάνικη βάση Ramstein στη Γερμανία για να ριχθούν στον ουκρανικό μέτωπο! Προτρέπει κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο. Θα φταίει ο Πούτιν;;;

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Πολωνίας σε σχέση με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την παροχή αεροπλάνων στην Ουκρανία
08.03.2022 :Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ramstein (στη Γερμανία) και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης της Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα. (ΥΠΕΞ Ουκρανίας)

Tην ίδια στιγμή ο Μπάιντεν δηλώνει ότι : «Είμαστε πιστοί στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Εάν κάποιο μέλος της συμμαχίας δεχθεί επίθεση, θα απαντήσουμε».. και η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Πολωνία θα μεταφέρει όλα τα αεροσκάφη της Mig-29 στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία που διοικείται από τις ΗΠΑ για να σταλούν στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε θέσει κόκκινη γραμμή την αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Oι ΗΠΑ απορρίπτουν την προσφορά της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά της MiG-29 σ΄αμερικάνικη βάση στη Γερμανία για να μετάσχουν στο ουκρανικό μέτωπο αναφέρει το Reuters.

Ο πόλεμος λίγο πριν γενικευθεί συνεχίζεται..

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες από τη μαχητική χρήση των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52, οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε χαμηλά υψόμετρα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα πληρώματα στρατιωτικής αεροπορίας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εφορμούν τη νύχτα χρησιμοποιώντας αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα και καταστρέφουν..

dimpenews.com