Σφοδρές οδομαχίες στη Λεωφόρο Νίκης στη Μαριούπολη. Συνεχής προέλαση εις βάθος εντός της πόλης των δυνάμεων DPR.

Οι μάχες γίνονται ήδη στη Λεωφόρο Νίκης στη Μαριούπολη.

Οι οδομαχίες γίνονται ήδη εντός της πόλης σε προκεχωρημένα σημεία. Τα Εθνικιστικά τάγματα αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Πηγές της Μαριούπολης αναφέρουν συμπλοκές στη λεωφόρο Peremogy. Ο δρόμος διασχίζει ολόκληρη την περιοχή Levoberezhny της πόλης: πιθανότατα, οι μονάδες DPR (της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ) εισήλθαν από τα ανατολικά. Μάχες στις συνοικίες Vostochny και Mirny, η προέλαση των στρατευμάτων της DPR στη Μαριούπολη συνεχίζεται.. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μονάδες του DPR είναι ήδη σε θέση να προχωρήσουν αρκετά βαθιά στην πόλη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia ενημερώνει τους συμμετέχοντες ότι υπεκλάπησαν ραδιοεπικοινωνίες από το τάγμα Azov στη Μαριούπολη, που τους διέταζαν να πυροβολήσουν στα πόδια αμάχων που εισέρχονταν στον ανθρωπιστικό διάδρομο..

Mε φυλλάδια που εμφανίστηκαν στη Μαριούπολη. Ο ουκρανικός στρατός καλείται να καταθέσει οικειοθελώς τα όπλα υπό τις εγγυήσεις ασφαλείας, είναι η μόνη ευκαιρία να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με το Υπ.’Αμυνας Ρωσίας αναφέρει πως το DPR κατέλαβε μια συνοικία της περιοχής Osoaviakhim στη Μαριούπολη. Οι ρώσικες δυνάμεις κατέλαβαν και το Manhush και πιέζουν από το Stary Krym και παράλληλα με την Αζοφική Θάλασσα από το Νότο. Έφτασαν σήμερα στο Pokrovske…όλοι οι οικισμοί βόρεια της Μαριούπολης ελέγχονται από Ρώσους..

dimpenews.com